15 yaşında 55 kilo birisi nasıl kilo alabilir?

• Konuyu başlatan Henss
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 36
  • Görüntüleme 1.700
Bu kilo alamayanıda ben anlamıyorum 18 yaşındayım 1.93 ve 112 kiloyum şu karantinadan beri bir gram değişmedi kilo. Benden fazla yiyor millet tığ gibiler arkadaş. Genetik felan heralde diye bi sorgulamaya başladım babannemde 250 kilo zaten ağır yaşamlar gibi. Ben zargana gibi olmak istemem asla o yüzden bana heralde bi 95 yada en fazla 90 olsam yeter.

Dostum fazla yemek yesem de kilo alamıyorum demişsin öyle bir şey yok günlük yaktığın kalori sayısından daha az yemek yiyorsundur bu yüzden kilo alamıyorsundur. Mesela günlük okula gidip geliyorsun okulda futbol filan oynuyorsun diyelim, atıyorum 2000 kalori yakıyorsun kilo almak için de 3000 kalorilik yemek yemen lazım mantık böyle kısacası kalori hesabı yapman lazım.
Hocam size yazdan bahsedeyim. Yazın kilo almaya takmıştım. Malum okul olmadığı için hep masa başında ders çalışırdım ve bilgisayara bakardım. Bazen günde 8-9 öğün yediğim bile oluyordu. Ancak kilo alamıyordum. Daha sonra her gün hamur kızartması yemeye başladım belli bir noktaya kadar kilo aldım ancak gerisi gelmedi.

Yağ oranımı nereden anlayabilirim? Doktorlar mı hesaplayabilir? Yoksa kendim bakabilir miyim?

Kalori hesabı yap her hafta deneme yanılma üsülü ile kaç kalori fazlasında kilo aldıgını fark et agırlık antrenmanı yap 3 aya kadar dirty bulk yapabilirsin iştahın açılana kadar.

Hocam size yazdan bahsedeyim. Yazın kilo almaya takmıştım. Malum okul olmadığı için hep masa başında ders çalışırdım ve bilgisayara bakardım. Bazen günde 8-9 öğün yediğim bile oluyordu. Ancak kilo alamıyordum. Daha sonra her gün hamur kızartması yemeye başladım belli bir noktaya kadar kilo aldım ancak gerisi gelmedi.

Dediğim gibi kalori hesabı yapman lazım 8-9 yemek yemen hiçbir şeyi ifade etmiyor anlamsız Google'a kalori hesabı yazıp birkaç tane farklı siteye girin değerlerinizi yazın daha doğru sonuç alabilirsiniz.

Dediğim gibi kalori hesabı yapman lazım 8-9 yemek yemen hiçbir şeyi ifade etmiyor anlamsız Google'a kalori hesabı yazıp birkaç tane farklı siteye girin değerlerinizi yazın daha doğru sonuç alabilirsiniz.
Tamam hocam. Cevabınız için teşekkürler. Geri döneceğim size.

Kalori hesabı yap her hafta deneme yanılma üsülü ile kaç kalori fazlasında kilo aldıgını fark et agırlık antrenmanı yap 3 aya kadar dirty bulk yapabilirsin iştahın açılana kadar.
Deneyeceğim hocam. Özellikle dirty bulka yükleneceğim.

Dirty bulk yapman daha iyi olabilir evet ama şeker ve abur cuburu çok az tüketmeni öneririm.
Şekerli gıdaların ne gibi bir zararı var? Ne kadar doğru bilmiyorum ancak Gazlı içecek içmek iştahı arttırır gibi bir şey okumuştum. Dediğim gibi. Ne kadar doğru orasını bilemiyorum.

Her akşam shake yapabilirsin. 1 bardak yulaf, 9-10 cici bebe, 1 tatlı kaşığı bal, 4-5 tane ceviz. Bunları eğer evinde milk shake makinesi varsa hepsini 2 dakika karıştırarak yapabilirsin. Ben kilo almak istediğim zaman gainer yerine bu tarifi yapıyordum. Ben fıstık ezmesi kullanıyordum fakat senin protein almak gibi bir amacın yok sadece kilo almak istiyorsan bu tarifi yapabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı