15 yaşında baba mesleği sanayiye gitmek

Sanayiciyle bir değil, hemşireler sanayicinin en az 2tık üstünde statü olarak.(tabii üniversite mezunu ya da başarılı olanlardan bahsediyorum, ampul tarafından fonlananları saymıyorum.)

Hocam bu statü piramidini yapıp ayrı bir konu olarak yayınlasanız da bilgilensek merak ettim şimdi Apex Predator hangi meslek acaba.
 
Haklısınız galiba ders çalışıp iyi bir liseyi zorlayabilirim belki.
En az lise mezunu olmanızı tavsiye ederim. Lise mezunu olmayanı işçi olarak bile almazlar. Babanızla çalışıp çalışmamak size kalmış. Kendinize sormanız gereken soru, kendinizi ileride nerede görmek istediğinizdir.
 
En az lise mezunu olmanızı tavsiye ederim. Lise mezunu olmayanı işçi olarak bile almazlar. Babanızla çalışıp çalışmamak size kalmış. Kendinize sormanız gereken soru, kendinizi ileride nerede görmek istediğinizdir.
Polis kapıya dayanıp götürmüyor ya 1 yıl devamsızlıktan kalsa açığa geçebiliyor zaten 1 değilse 2

Açıktan da okuyabilir galiba.
 
Oku demek kolay ancak tıp gibi birkaç banko bölüm hariç neredeyse tüm bölümler işsiz kalma garantili. Düşünün bu yıl öğretmen ataması bile olmadı, seçimden sonra olursa olacak, sayıda normale göre çok daha az olacak. Diğer bölümleri tek tek saymaya gerek yok ama aşağı yukarı ortalık böyle. Babanın bir iş yeri varsa ve gittiğin okul da orta halli bir yerse, eğer senin de gelecek için bir planın, hedefin, projen yoksa bence kasmaya gerek yok, her gün 40 kişilik sınıfta 8 saat geçirerek 4 yıl boyunca okumaktansa açığa geçmek daha mantıklı. Liseyi bitireyim, hadi bir de 4 yıl üniversite okuyayım desen bir bakacaksın 25'li yaşlarına gelmişsin elinde KYK kredi borcundan başka hiçbir şey yok, öte yandan babanın dükkanında 8 yıl çalışsan kendine mal yaparsın. Üniversite diploması alıp BİM'de kasiyer olmak çok da cezbedici bir iş değil. Benim de diplomam var atama bekliyorum, bazen ister istemez düşünüyorum, benim de babamın bir iş yeri olsa oraya takılsam, onca yılı okulda çürütene kadar bir meslekte sivrilir, kendime mal yapardım diyorum.

Şunu ekleme ihtiyacı duydum. Ben lisede kitap kurduydum, tür ayırt etmeksizin sayısız kitap okumuşumdur, sonraki yıllarda o kadar okuyamadım. Yine elimden geldiğince tarihi de araştırmaya, tarih, uzay, bilim, hayvan, önemli kişiler/olaylar gibi belgeseller de izlerdim, tarih hocamla soru vs atıp kazanacak kadar sağlam tarih bilgim vardı, coğrafyam da çok iyiydi, herkesin 40-50 aldığı sınavda 85'i alıp hafif dalga geçer gibi gülüp sınıfı izlerdim. Böyle şeyleri ekleyip OKUmak güzel bir şey ancak bunu çok çok az sayıda öğrenci yapar, öğrencilerin büyük kısmı liseye 4 yıl sınavları geçmek için gider, isterseniz 12. sınıfları bulup sorun, 4 yıl lise sana ne kattı diye, muhtemelen biraz düşünüp sonra hiçbir şey falan diyecekler. Eğer sen kişisel olarak kendini geliştirmek istersen bunun liseyle, diplomayla alakası yok, liseyi geçtim, üniversitede bile hayatı boyunca roman kapağı açmamış nice insanlar var, yıllarını harcamış, gören de "okumuş" zanneder de ne okumuş ki? Yani oku oku oku diye ısrar eden arkadaşlar biraz eski mantık düşünmüşler. Eskiden, yani şöyle 20-30 yıl önceye kadar okuyan, okula gidip gelen kişi öyle ya da böyle kendini geliştirir, okuduğu bölümle ilgili iş sahibi olurmuş, okumayan erken yaşta fabrika, pazar, inşaat vs öyle yürürmüş. Şimdi o sistem bitti. Yıllarını harcayıp hem kendini geliştirmeyen hem de aktif olarak iş yapmadığı için iş becerisi de olmayan ama bu şekilde 30'lu yaşlara dayanmış yüz binlerce insan var ülkede. Böyle bir ortamda bir insana yapılacak en büyük kötülük basma kalıp biçimde "Oku oku" demektir.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı