15 yaşında bulk vs cut

Hocam 13 olsa bile iyi yani. Bulk yapın.
Ama önünüze gelen her şeyi yeyipte gereksiz yağ almayın. Zaten bulk yapıp kas yapınca sonrasında zayıflamak daha kolay olur. Çünkü kaslı olunca daha fazla besine ihtiyacın oluyor. Daha fazla kaloriye ihtiyacın oluyor.
Hocam şimdi tekrardan ölçtüm, yanlış ölçmüşüm.Doğru yapınca %10.32 çıktı.İyi mi, yeterli mi, kötü mü bilmiyorum ama clean bulka başlamam gerek sanırım, teşekkürler.
Önce kalorini al, kası inşa et sonrasında yıkıma ve definasyona odaklan. Kilon X 2.2gr olacak şekilde proteinini al, yeterli düzeyde karb al ve uzun bir yolculuğa çıkmaya hazırlan.
Tamamdır hocam, dikkate alacağım.Teşekkürler.
 
Bak canım dostum, yazdıklarımı iyi oku.
Cut dediğin şey bulk döneminden sonra vücudunu parçalamak için gireceğin dönemdir, kas kütlen yoksa ve obez değilsen cut mut yapma, istediğin estetik vücut için de şuan cut yaparsan eline bir şey geçmez, daha da zayıf olursun. İdeal yağ oranın var, az bile. Ekmek ye, makarna ye, pilav ye. Adam gibi idman at. Bu kadar basit, kilo al.
 
Yağ oranım büyük ihtimalle 12-13 civarlarında ama genelde bir yerde toplandığı için hesaplamada %5 çıktı bence.


Bir süre böyle devam edeceğim o zaman,teşekkürler.


Yok bırakmayı düşünmüyorum ancak çoğu yaşıtım gibi estetik bir vücuda sahip olma hayalim vardı sadece, sanırım bunu biraz ertelemem gerekecek.Teşekkürler hocam.
bıraktın mı dostum
 

Yeni konular

Geri
Yukarı