Cut mı bulk mı yapmalıyım?

City Of Evil

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar. 182 81 kilo 19 yaşında erkeğim. Haftada 3 upper 1 lower olmak üzere spora gidiyorum ve iyi geliştiğimi hissediyorum. Supplement olarak sadece kreatin kullanıyorum. Vücut yağ oranım tahmini olarak %20 %25 civarı. Geliştiğimi çevremden duyuyorum şu an özellikle omuz kol taraflarında. Ama hala göbek, göğüs ve yan yağlar estetiğimi çok bozuyor. Ne yapsam tam olarak bilemedim. Şimdiden teşekkürler.

Bence önce cuta girip estetik açıdan geliştir kendini sonra clean bulk (eğer yapabilirsen) yap.
Hocam hazır kıştayken bol bol kütle koymaya bakmalı bence. Şahsen ben öyle yapıyorum. Cut yerine direkt şu an clean bulk ile kütle koyup yaza doğru cut a girse daha keyifli olur gibi. saygılar.

Hocam hazır kıştayken bol bol kütle koymaya bakmalı bence. Şahsen ben öyle yapıyorum. Cut yerine direkt şu an clean bulk ile kütle koyup yaza doğru cut a girse daha keyifli olur gibi. Saygılar.

Bulk yapmaya devam ederse yağlanması çok artacak ve onu geri yakmakta iyi bir irade ister eğer o kadar yağlanmayı goze alabilecekse arkadaş yapması daha iyi olur tabii ama şu an bile 20-25 yağ oranındayken bulka girerse hem estetik açıdan çok kötü bir görüntü olacak hem de cut süreci uzayacak ve zorlaşacak.

Şu an clean bulkta sayılırım sanırım. Kilom artıyor ama yağlanma olarak ekstra bir değişim göremiyorum vücudumda. Başladığımdan beri (Ekim civarı) 75 kilodan 81e çıktım. Ne kadarı yağ bilemem ama sonuçtan memnunum.

Daha yeni başlamışsın, bu iş ciddi sabır gerektirir. Önceleri biraz fazladan da yağlanmayı sorun etmeyeceksin. Kas yaparken yağ yakmak, araştırmalara göre mümkün olsa da profesyonel olmayan ve yediği her şey uzman birileri tarafından hazırlanmayan sıradan insanlar için gereksiz, mantıksız bir şey. Sen aban kardeş, sporuna aban, güzelce ye ve en önemlisi güzelce de uyu. Zaten gelişeceksin, mecburen. Bana sorarsan creatin dahil hiçbir şeye gerek yok. Bıraktığında etkisi gidecek ve küçülmüşsün hissi verecek hiçbir şeye gerek yok. Kaslarda su tutmak bile olsa böyle. Cut veya Bulk olayına gelince, bunu da pro gibi noktasal planlamana gerek yok. Bu konuda en güzel amatör yaklaşımlardan biri 4 ay bulk 2 ay cut şeklinde sürekli böyle devam etmektir. Bulk derken, ne bulursan yiyip aşırı yağlanma değil. Bakım kalorinin %15 max 20 fazlasını alman yetiyor, daha üstünün sana dişe dokunur bi katkısı yok, göbekten başka. 4 ay böyle çalışıp sonra 2 ay yeterli proteini alarak %15 civarı kalori kesersin, bu sefer de şekillenmeye başlarsın. Böylece sürdürülebilir bi döngün olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı