15 yaşında creatine kullanılmalı mı?

• Konuyu başlatan Warn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 382
Kullan geç. Yanında su içmen lazım etkisini göstermesi için.

@GoDd1
Adamın söylediği şey yanlış ama aslında dolaylı yoldan haksız sayılmaz. Vücut geliştirme en basit spordur sadece beslenme kısmı zor denebilir oda paraya bakar.
Diğer dövüş sporları olsun, yüzme, kürek çekme ile vücut geliştirme arasında dağlar kadar fark olduğunu düşünüyorum. Hatta calisthecnis bile çok daha iyidir. Bunu vücut geliştirme yapan birisi olarak söylüyorum amacım kötülemek değil asla ama kıyaslama yaparsak geride kalıyor.
Katılıyorum hocam, ben 7 yıldır futbol klübünde oynuyorum ve hızlı düşünmek, sahadaki 20 kişiyi analiz/kontrol etmek, baskı altında sakin kalmak, rakiplerin hareketlerini tahmin etmek, rakip nerede şut çekecek/ne tarafa doğru koşacak/araya mı kaçacak vs bir sürü şeyi aynı anda düşünüp yönetmek beyine çok çok faydası var. Tabii vucut geliştirme bunların yanında zihinsel aktivite açısından düşük kalıyor.

@OOM500 hocam sizin fikriniz ne? 18 yaşıma kadar beklemeli miyim?

Ne alaka dostum? Şu anki aklım olsa ergenliğin başında başlardım spora. Ergenlikteki tavan hormonlar + spor takviyesi ile 20'li yaşlara geldiğinde boy ve vücut olarak müthiş bir gelişim oluşuyor. Ergenlikte yaptığı spordan alacağı dönüş ergenlik sonrasının birkaç katına bedel.

Türkler düzgün beslenmeyip spordan uzak kaldığı için zaten boy ortalaması 1.75'lerde geziyor. Adam ne güzel bir şeye heves etmiş önerilmiyor diyorsun. :D
Çevremden gördüklerim ve 1.93 olmamdan, ağırlığın altına girmenin boy uzamasına engel olduğunu düşünüyorum.

Genel olarak beyninin öğrenmeye açık olduğu yaşlarda beynini kullanmadığın bir sporu yapman önerilmiyor.

Bu sporda beynini kullanmıyorsan ve beynin öğrenmeye açık değilse bence diğer şeylerde de beynin pek kullanıma açık değil dostum senin 😄

Technopat Haberler

Geri
Yukarı