15 yaşında spora gidilir mi?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Windows 10 PRO
İşlemci: AMD Ryzen 3 2200g With radeon Vega Graphics, 3500mhz, 4 çekirdek
15 yaşındayım 180 boyum var 89 kiloyum yani kilolu birisiyim. Arkadaşım beni spor salonuna çağırdı, herhangi bir kötü etkisi olur mu? Yani boyumun uzaması durur mu veya herhangi bir şey?

Arkadaşına, deadlift, squat gibi omurgaya yük bindiren hareketleri yapmak istemediğini söyle, omurgaya yük bindirmediğin sürece sorun olmaz.

Evet tabii ki benim arkadaşımda benim gibi birisi. O tür harketler yapmayız. Cevaplara çok sevindim.

Gidilir. Bir yan etkisi olmaz. (bir rahatsızlığın varsa gitme)

Allah'a şükür yok.

Tam tersine kilo verirsen boyun uzayabilir. Zaten senin amacın önce kilo vermek olacağı için. Boy uzamasını engelleyeceğini sanmıyorum.

Umarım ki öyle olur. En çok korktuğum şey boyumun uzamasının durması, bütün ailem 190 ben aralarında bu boyda kalmak istemem :D

Evet tabii ki benim arkadaşımda benim gibi birisi. O tür harketler yapmayız. Cevaplara çok sevindim.

Allah'a şükür yok.

Umarım ki öyle olur. En çok korktuğum şey boyumun uzamasının durması, bütün ailem 190 ben aralarında bu boyda kalmak istemem :D

Dediğim gibi sen kilo vereceksin şu an. Deadlift, Bar ile Squat gibi hareketler yapmayacaksın. O yüzden yan etkisi olmaz yani korkma. Böyle kendini de çok zorlama sakatlanmamaya dikkat et.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı