15 Yaşındaki Bir Çocuğa Nasıl Bir Sistem Toplanmalı?

Selamlar abi. Bende 18 yaşındayım muhtemelen babam da sizin yaşlarınızdadır, saygılar. İki ucu boklu değnek diye bi söz var sanırım bu duruma iyi uyuyor fakat şöyle bir durum daha var ben sağlam bir donanım dizmenizi tavsiye ederim çünkü; düşük bütçeli bilgisayarlarda Lol, Csgo gibi kanser eden oyunlara yönelebilir. Güzel bir sistem toplayın ve ona güzel deneyimler yaşatacak oyunlar oynatın.

Merhabalar, parayı sizin belirlemeniz daha doğru olur. Ama benim tavsiyem genellikle 15 yaşında biri oyun amaçlı kullanır bilgisayarı en azından kendimden öyle varsayıyorum. Türkiye’de iyi bir oyuncu bilgisayarı yaklaşık 3000 ila 6000 lira arasında değişebiliyor. Bütçeyi bu arada tutmanız iyi olabilir, aldığınız bilgisayarda toplama olması sizin yararınıza bunun için vatan bilgisayar ve itopya gibi siteleri kullanmanızı tavsiye ediyorum.

İyi forumlar.

Bilgisayarda ne kadar zaman harcayacağını öğretmezseniz ister 500 TL’lik alın ister 50 bin TL’lik harcaması gerekenden fazla zaman harcar. İdeal bir sistem alın 3500 TL’lik güncel oyunları orta-üst ayarlarda oynasın yeterli. Aşırıya kaçmanın bir anlamı yoktur.

Mönitör dahil ise 7000 TL.
Mönitör hariç ise 5000 TL.

5000 TL civarindaki bu sistemler alınabilinir.
İ5 8600K - GTX 1070 ya da GTX 1060 6 GB.
Ryzen5 2600X - GTX 1070 ya da GTX 1060 6 GB.

Mönitör olarak 1080P 144 Hz bir mönitör yeterli olur.

Konsol var zaten evde dostlar kendim kullanıyorum.
~ PS4 pro
Mönitör dahil ise 7000 TL.
Mönitör hariç ise 5000 TL.

5000 TL civarindaki bu sistemler alınabilinir.
İ5 8600K - GTX 1070 ya da GTX 1060 6 GB.
Ryzen5 2600X - GTX 1070 ya da GTX 1060 6 GB.

Mönitör olarak 1080P 144 Hz bir mönitör yeterli olur.

İ5 8600K Örnek gösterdiğin ekran kartları için aşırı fazla maddi bütçem var hamdolsun ama çocuğumu şımartmak istemem.

Nesi fazla anlamadım. Hiç ekran kartı yükseltmesi yapmayacak mısın? Sistemi güncellemeyecek misin? Bütçen varken İ5 8600K al bence. İleriye yatırım olur. GTX 1080 önermeyi düşündüm. Ama anladığım kadarıyla çok açılmak ya da senin deyiminle şımartmak istemiyorsun. GTX 1070 işini görecektir o zaman. İşlemci olarak çok açılmak istemiyorsanız İ5 8400 alın o zaman. Ama İ5 8600K ileriye daha iyi bir yatırım olur.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı