15 yaşındayım ve 100 kiloyum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Burda bizim dediklerimizi sakın uygulama git bir diyetisyen ile görüş. Daha sağlıklı olur.

Anlattıklarınız biraz ilgimi çekti. Hele şu ayak ağrılarıma verdiğiniz çözüm. Onu mutlaka deneyeceğim. Sabahları BİM'den aldığım tahıllı dilim ekmeğinden 2 dilim yiyiyorum. Üstüne de biraz süzme peynir sürüyorum. Öğlen canım sıkıldığı için yine BİM'den almış olduğum 3'ü 1 arada kahveyi yapıp içiyorum. BİM olmasa ne yapacağız bir fikrim yok :D akşam yemeğin de de ne bulursam yiyiyorum. Yani aşırı fazla düzenli bir yemek yeme alışkanlığım yok. Artık düzene sokarım diye düşünmekteyim. Yürüyüşlerimin mesafesini de arttıracağım. Burada anlatılan ve tavsiye edilen bazı şeyler gerçekten moral seviyemi yükseltti. Bugün serçe parmağım yara olduğu için yürüyüş yapmamıştım. Ama yarından itibaren yorulmadan devam edeceğim. Teşekkürler. 1 hafta sonra gelişmeleri buraya aktaracağım. Ayakkabı işi için ilk başta anneme bir şeyi başarabildiğime dair bir kanıt göstermeliyim ki, bana düzgün bir bütçe versin.

3'ü bir arada yerine kahve alıp onu öylece hiçbir ek bir şey katmadan içebilirsin 3'ü 1 aradaların içine attıkları süt tozu gerçekten çok zararlı bir madde tüketmen önermem. Sadece cips çikolata yeme yağlı yemekleri azalt yeterli olacaktır. Ayakların için Krem'de kullanabilirsin eczanelerde satılıyor.

Nasıl bir yol izlediniz peki?

Başlarda kendimi çok zorluyordum inanmayabilirsiniz belki günde 5 vakit namaz kilir gibi 500 mekik çekiyordum 100'er 100'er sonra mekiği azaltıp dambil ve şinava başladım şınavdan günde 50 tane dambildan 200 tane kaldırdım sonra sıkıldım hiçbir şey yemeyerek verdim :)

Başlarda kendimi çok zorluyordum inanmayabilirsiniz belki günde 5 vakit namaz kilir gibi 500 mekik çekiyordum 100'er 100'er sonra mekiği azaltıp dambil ve şinava başladım şınavdan günde 50 tane dambildan 200 tane kaldırdım sonra sıkıldım hiçbir şey yemeyerek verdim :)
O şekilde vermeniz imkansız :D Onlar kas yapmak karın ve göğüs şişrmek için yapılan hareketler kilo vermezsiniz. Kilo verdiren tek şey kardiyo, yürüyüş, koşu ve yemeği azaltmak.

O şekilde vermeniz imkansız :D Onlar kas yapmak karın ve göğüs şişrmek için yapılan hareketler kilo vermezsiniz. Kilo verdiren tek şey kardiyo, yürüyüş, koşu ve yemeği azaltmak.
Mekik verdirdi zaten karantina başladığında başladım uzun sürdü baya sonra da hiç yememiştim zaten.

@DraugRZ
Gerçekten şaka gibisin okurken facepalm yapıyorum. Tek tek bakalım, zamanım gidiyor gerçekten.

Öncelikle "fazla yemek yemeyeceksin. Şekeri tamamen unutacaksın. Akşamları uyumadan yarım saat-1 saat önce sana tarifini verdiğim kürü yap uyu. İyi bir aşçı olman gerek bu konuda tüyoları merak ediyorsan anlatabilirim. Günde mümkünse 1 en fazla 2 öğün yiyeceksin 3 öğün yiyeceksen de porsiyonlarını kısaltacaksın bu kesin." bunların hepsi beslenme tavsiyesidir.

Kişi kendinden bilir ne yiyeceğini falan ne demek istediğini gerçekten anlamadım, şimdi sabahları yumurta yiyeceğini bilmeyen kişiler mi gidiyormuş diyetisyene?

"Benim verdiğim tavsiye başlarda yağ yakımını az etkilese de ilerleyen zamanlarda vücut alıştıkça ve terleme de arttıkça değil 1 1.5 kilo bile verebilir tecrübeye sabittir bu." başlarda yağ yakımını az etkilemesi ne demek hayatımda hiç duymadım, asıl bu gittikçe düşer, yani yağ yakımı sürecindeyken her gün yaktığın yağ miktarı azalmaya başlar. Ne kadar yağsız, o kadar zor yağ yakımı. Terlemenin yağ yakımı üzerinde kanıtlanmış hiçbir etkisi yoktur, günde 1 1.5 kilo veriyorum dediğin şey ise su ve ödem, günde 1.5 kg yağ yakamazsın imkansızdır.

"Ben de zamanında diyetisyene gitmiştim ancak verdiğim tek şey para oldu." senin kötü bir diyetisyen geçmişinin olması diyetisyenlerin gereksiz olduğu anlamına gelmez, bir tıp öğrencisinin bunları söylemesi çok komik, o zaman ben belim ağrıyınca doktora gelmeyeyim, ekmeği ağızımla çiğneyip hamur yapayım ağrıyan yere koyayım.

"Ha eğer deri sarkması falan falan varsa da yürümeyi kısabilir, soğuk bir duşa girebilir ve bol C vitaminiyle bunu geçirebilir" deri sarkması dediğim şey vitamin, soğuk duş, yürümeyi kısmak bu tarz şeylerle giderilemez. Deri sarkması dediğim şey apayrı bir şey Google'dan bakmanı öneririm. Hızlı kilo verilirse deri adapte olamıyor ve elastikliğini kaybediyor.

"Diyetisyene de gitse benim söylediklerimin aynısını duyacak bu arkadaş kısa zamanda çok kilo vermek istiyor ne diyeyim?" aynılarını falan duymayacak, arkadaşa özel bir beslenme programı hazırlayacaklar ve dikkat etmesi gereken şeyleri söyleyecekler "tabii ki iyi bir diyetisyene giderse".

Arkadaşım karar senin istersen bunları uygula, yine kilo verirsin, vermezsin demiyorum ancak muhtemelen giden şey çoğunlukla kas, su ve ödem olacaktır. Sağlıklı olmayacak sarkacak, üstüne büyümeni "boyunun uzunluğu, kemik gelişimin" baltalayacaksın.

Kilo vermek için aç kalmaya gerek yok. Bir diyetisyenle görüşüp profesyonel bir yardım almalısın. Senin boy kilo endeksine uygun alacağın kalori miktarını belirler, yemeyi sevdiğin yiyecekler üzerinden beslenme planı hazırlar. Bu sayede kendini çok sıkıntıya sokmadan, sağlıklı yiyeceklerle kilonu olması gerektiği gibi verirsin.

Burada mühim olan şeyi kiloyu bir şekilde vermek değil bunu sağlıklı bir şekilde verebilmek.

Sakın internette gördüğünüz ya da başkasının diyetlerini uygulamayın herkesin vücut yapısı ve yaşı farklı en doğrusu bir diyetisyene gitmeniz ve ayrıyetten isterseniz bir spor salonuna ya da günlük koşulara çıkmanız lazım benimde sizin probleminizin tam tersi bir problemim vardı boyum 1.90a yakındı ancak 50 kilo bile değildim ve internetten uyguladığım bir diyet yüzünden tiroit bezlerimi daha da hızlandırdım zaten hızlı olan tiroit bezlerimi daha da hızlandırarak yemek yiyerek kilo almak benim için bir rüya oldu artık sadece ilaçlar ile kilo alabiliyorum kimsenin böyle bir duruma düşmesini istemem size tavsiyem en yakın zamanda bir diyetisyene gidip spora başlamanız. İyi forumlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı