1x16 GB RAM'in yanına aynı marka model 8 GB daha ilave etmek istiyorum. Uyumlu çalışırlar mı? Dual Channel denilen tabir gerçekleşir mi? Bir de sizce DDR5 çıkacakken DDR4 RAM almak mantıksız bir hareket mi? (6-8 yıl rahat kullanmak istiyorum )
Aynı anakart üzerinde kullanmaktan bahsetmiyor musunuz? Öyleyse dediğim performans gerçekleşir ama RAM bilgilerine baktığınızda (CPU-Z, AIDA gibi programlar) Dual Channel olarak gözükür tabii.
8+4 biri 2133, diğeri 2400 MHz şeklinde RAM kullanan bir arkadaş vardı Sosyal'de. CPU-Z bellek kısmının fotoğrafını istediğimde dual şeklinde çalıştığını gördüm. Çalışabiliyor ama %100 çalışıyor mu her senaryoda emin değilim.
Aynı anakart üzerinde kullanmaktan bahsetmiyor musunuz? Öyleyse dediğim performans gerçekleşir ama RAM bilgilerine baktığınızda (CPU-Z, AIDA gibi programlar) Dual Channel olarak gözükür tabii.
Evet aynı anakart üzerinde. Yani performans kaybı yaşar mıyım? Mesela (Böyle bir RAM yok ama olsaydı ) 12 GB+12GB daha mı verimli çalışır? Yoksa 16 GB + 8 GB la arasında fark olmaz mı?
Evet aynı anakart üzerinde. Yani performans kaybı yaşar mıyım? Mesela (Böyle bir RAM yok ama olsaydı ) 12 GB+12GB daha mı verimli çalışır? Yoksa 16 GB + 8 GB'la arasında fark olmaz mı?
Evet aynı anakart üzerinde. Yani performans kaybı yaşar mıyım? Mesela (Böyle bir RAM yok ama olsaydı ) 12 GB+12GB daha mı verimli çalışır? Yoksa 16 GB + 8 GB la arasında fark olmaz mı?
12+12 kombinasyonu için tek bellekler yok. 8+8+4+4 olacak şekilde olabilir. Böyle kombinasyon sistem uyumluluğu açısından da sıkıntı çıkaracaktır.
@Ponçik Talon fark olacaktır. 8+4 kombinasyonunda; 4+4 GB bellekler çift kanal performansı gösterirken geri kalan 4GB ise tek kanal performasında kalacaktır.
Tam performans için bellek boyutları da aynı olmalı.