16 yaşında para kazanmak

Bir bilgisayarcıya gir. Biraz abartarak anlat herkes alır. Bilgisayar almak için bilgisayarcıda çalışmalısın. Hem orada daha çok bilgi edinip daha uygun fiyata daha iyi PC'ler bile toplayabilirsin.
 
Adam akıllı para kazanmak istiyorsan okumak zorundasın. Günde 50 TL verip seni pestilin çıkana kadar çalıştıracaklar. Günde 100 TL ve üzeri bir para kimse sana vermez.
 
Şuan fiziksel bir işte çalışarak para kazanmak zor gibi ancak aklıma gelen 2. el ürün satarak bir miktar para kazanabilirsiniz.
 
Senin yaşında elektrik dükkanında çalışmıştım. Oldukça lüks bir yerdi. Fazla para kopartırım sandım ama haftalık 100'den fazla alamıyordum. 12 saat kol işçiliği yaptım. Teknik liseli olduğum için elektrik elektronik bilgim iyiydi. Bunu söylediğim için her arızaya ben giderdim. Sigorta, priz, lamba, avize falan takardım. 1 kilometre yolu omzumda merdivenle giderdim. Pişman mıyım? Değilim. Çünkü hayatın gerçeklerini öğrenmiş oldum. Güzel babamın halini anlamış oldum. En iyisi ise ustalardan iş öğrenmiş olduğum. Bende senin gibi bilgisayar alma umuduyla girmiştim. Ama aldığım para PC için yetersizdi. Ailem parayı dershane için sakladı. Zaten daha sonra PC isteği gitti içimden. Ama iş öğrenemek ve zanaat için bile çalışabilirsin. Kendi yaşım da 17. Corona olmasa tekrar çalışırdım.
 
Kanka 13-14 yaşımdan beri her yaz çalışıyorum. Önceliğin bilgisayar değil ailene yardım olmalı. Anladığım kadarıyla pek durumunuz yok. O parayı bilgisayar yerine babana verirsen emin ol daha iyi olur. Ha baban almak istemediği için almıyor durumunuz varsa da gücün kuvvetin yerindeyse meyve sebze halinde çalışabilirsin 100 TL’den fazla para alırsın günlük ama pestilin çıkar ilk 2-3 gün evde öyle bir yatarsınki: Onun da kısa yolu var biraz işten sıyırmayı bilicen en azından günde bir kere tuvalet falan diye kaçarsın yavaş yavaş iş yaparsın falan.
 
Ağaim, ablalarım selamlar. 16 yaşındayım ve bilgisayar almak istiyorum 3000 TL'ye. Ailem en fazla 500 TL verebilir öyle diyeyim. Çalışacağım iş varsa söyleyebilir misiniz? Boyum 180 bir yardımı olacaksa.

Düğün, toplantı gibi etkinliklerin düzenlendiği salon ve otellerle anlaşmalı fotoğrafçılar var. Düğün esnasında çekilen fotoğrafların baskısıyla ya da satışıyla ilgilenecek personele ve hatta boyunda ideal iken kameraman olarak da ihtiyaç duyan fotoğrafçılar olabilir. Günlük yevmiye alarak çalışabilirsin. Tabi böyle fotoğrafçılar bulabilirsen. Senin yaşlarında ben bir arkadaşım aracılığıyla bulmuştum.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı