16 yaşında protein tozu kullanılır mı?

Merhaba, ben 16 yaşındayım ve Fitness'a gideceğim. Daha önce ara vere vere toplam 7-8 ay yaptım. Şimdi ise tekrardan yeni başlayacağım. Tüm hareketleri doğru yaptığımı düşünüyorum ancak gelişme az oluyor. Ben de protein tozu kullanma isteğine kapıldım. Size birkaç sorum var.
1- Protein tozu yaşım gereği bana zararlı olur mu?
2- Protein tozu alınca gelişimim hızlanır mı?
3- Protein tozu kullanmalı mıyım?
Boy: 1.75
Kilo: 55 KG

Teşekkürler. @reptile hocam sizin de belki bilginiz vardır.
Protein tozu yapay bir gıdadır, çoğu doktor kesinlikle kullanılmaması gerektiğini savunuyor. Akıllı olmak lazım bu tarz şeylerden uzak durun, sağlıklı beslenmenizi yapın kafanızda herhangi bir soru işareti kalmasın. Üst düzey bir sporcuysanız zaten herşeyi kullanmışsınızdır. Bu tarz şeylere para vermek yerine kasaba gidip et almanı tavsiye ederim.

Gelişiminden memnun değilsen antrenman programında değişikliğe gitmeni tavsiye ederim. Vücut standart programa alıştığı için yavaş tepki veriyor olabilir. Arada farklı hareket ve programlarla vücudu şaşırtmak lazım. Yaşın gereği metabolizman zaten hızlıdır. Kalori açıklığı oluştururken protein ağırlıklı beslenmen yeterli olacaktır. Bence protein tozu kullanmana gerek yok şu aşamada.​

Olayın yaşınızla alakası yok. Bebek mamaları da protein tozundan farksız değiller. Ne yani, bebek tüketebiliyor da 16 yaşında insan mı tüketemiyor?

Tabii şu da var, dozajlar/ölçütler yetişkinlere göre ayarlı. Bunu bir uzmanla beraber kendinize göre ayarlayabiliyorsanız gayet rahat kullanabilirsiniz.

Atıyorum ton balığı (basit örnek olsun diye söylüyorum), protein var bolca. Ama yağ da var. Sana lazım olan protein, yağ değil ki.

Hah işte bu durumlarda kullanılması gerekiyor.

Olayın yaşınızla alakası yok. Bebek mamaları da protein tozundan farksız değiller. Ne yani, bebek tüketebiliyor da 16 yaşında insan mı tüketemiyor?

Tabii şu da var, dozajlar/ölçütler yetişkinlere göre ayarlı. Bunu bir uzmanla beraber kendinize göre ayarlayabiliyorsanız gayet rahat kullanabilirsiniz.

Atıyorum ton balığı (basit örnek olsun diye söylüyorum), protein var bolca. Ama yağ da var. Sana lazım olan protein, yağ değil ki.

Hah işte bu durumlarda kullanılması gerekiyor.
Yağlara da ihtiyacımız var hele hele balıktaki yağa. Doğal beslenmeye çalışın işlenmiş gıdalardan uzak durun. Et, kuru bakliyat ve salatayı hayatınızın ortasına koyun. Başka bir şeye gerçekten ihtiyacınız yok.

Yağlara da ihtiyacımız var hele hele balıktaki yağa. Doğal beslenmeye çalışın işlenmiş gıdalardan uzak durun. Et, kuru bakliyat ve salatayı hayatınızın ortasına koyun. Başka bir şeye gerçekten ihtiyacınız yok.
Doğal beslenmeyle alabileceğin protein miktarı sınırlı. Bana protein lazımken yanındaki karbonhidratı, yağı, otu püsürü niye vücuduma alayım? Zaten bunları almışım/alıyorum. Ama şu an lazım olan SADECE protein.

Son düzenleme:
Yahu bilmediğiniz şeylere atlamayın. Cidden şu forumun en büyük sorunu şu.

Doğal beslenmeyle alabileceğin protein miktarı sınırlı. Bana protein lazımken yanındaki karbonhidratı, yağı, otu püsürü niye vücuduma alayım? Zaten bunları almışım/alıyorum. Ama şu an lazım olan SADECE protein.

Eee? Ya bi' okuduğunuz şeyi anlayın önce.
Doğru haklısınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı