1650 Super RDR2'de 82 derece olması normal mi?

Sizde işe yaramayan bir başkasına çözüm olabilir. Aynı sorunu yaşamış olmanız aynı çözümün başkasına faydalı olmayacağı anlamına gelmez. Ayrıca o değerler kabul etmeseniz bile yüksek geliyor.

Demek istediğim şey kart sorunlu ve o kişinin yapabileceği bir şey yok 80-82 dereceden düşerebileceği Max sıcaklık 77-78.
 
@Sedatistaken siz alttaki benzer konu başlıklarından diğer ısınma sorunlarına bakın en iyisi kartınız için.
O dereceler kartla alakalı olsun olmasın fazla. Sizin uğraşmanız gereken şey kartı olabildiğince soğuk tutmak. 3-5 derece az olsun olmasın ısısını düşürmeye çalışın.
Dediğim gibi sorunun nerden kaynaklandığını bulmanız gerekiyor. Kafama göre macun veya termal ped değiştirin demem doğru olmaz. Macun kurumuş mu ona bakın. Kalitesiz macun kullandıysa o sebepten oluyor da olabilir.

MSI AFTERBURNER üzerinden özel fan ayarı yapabilirsiniz.
Kasanızın hava sirkülasyonuna da dikkat edin. Gerekirse bir kapağını açın. Diğer oyunlarda aynı sıcaklıklara çıkıyor mu ona bakın. Diğer parçalarda ısı sorunu oluyorsa kasayı temizleyin. Adım adım ilerleyin. Önce sorunu tespit edin önerim.
 
HWiNFO yükleyin. Başlatırken yalnızca sensörler'i seçin ve oyunu en az 15 dakika oynadıktan sonra GPU kısmında çekirdek, sıcak nokta ve bellek sıcaklıklarını gösterecek şekilde değerleri paylaşın.

Şu kısmı paylaşacaksınız:
Eki Görüntüle 1759914

20 dakika sonucu aşağıda. MSI Afterburner Epic Rockstar Valorant Vanguard açıktı sağ alttaki üçgende grafik ayarıda gösterdim mesela Valorant'ta 46 48 derece maç içinde GTA 5'te 60 ile 70 arası. Ama ben grafik ayarına kasa kablolamasına kötü kablolama ve kasanın çok eski mesh olmamasına bağlıyorum.

Kalitesiz bir macun sürmüş olabilir. En kötü termal pedleri değiştirirsin.

Adam 12mkv sürdüm kaliteli dedi 200'e satıyordu 150'ye aldım.
 

Dosya Ekleri

  • ss.PNG
    ss.PNG
    66 KB · Görüntüleme: 62
  • 1.PNG
    1.PNG
    576,9 KB · Görüntüleme: 46
  • 2.PNG
    2.PNG
    594,5 KB · Görüntüleme: 43
  • 3.PNG
    3.PNG
    594,5 KB · Görüntüleme: 31
  • 4.PNG
    4.PNG
    610,6 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:
20 dakika sonucu aşağıda. MSI Afterburner Epic Rockstar Valorant Vanguard açıktı sağ alttaki üçgende grafik ayarıda gösterdim mesela Valorant'ta 46 48 derece maç içinde GTA 5'te 60 ile 70 arası. Ama ben grafik ayarına kasa kablolamasına kötü kablolama ve kasanın çok eski mesh olmamasına bağlıyorum.
Güldüm yahu. Kabaca açıklayayım neye güldüğüme. Burada matematikten hiç anlamayan bir grup olduğumuzu düşündüm. Biri bize 2x2 kaç diye soruyor, ve bu işlemi direkt yapmaktansa uzatıp uzatıp duruyoruz. Çok basit yani şimdi bu derecede olması normal olabilir. Çünkü konu sadece ekran kartı sıcaklığı değil aslında. Kasanın içi sıcak olabilir, bunu tetikleyen odanın sıcaklığı olabilir, kasanın hava sirkülasyonu kötü olabilir, alt tarafı anakart sıcaklığını merak etmiştim. Tabii ki her aklıma geleni soramam, ama burada anakart sıcaklığı en azından problem varsa ya da yoksa oraya yönlendirecekti bizi. Basit bir örnek vereceğim. Kasamın iç sıcaklığı 45 derece olduğunu düşünün (anakart sıcaklığından baz alarak öğreniyoruz en azından) Artık bu sıcaklığı ne tetikliyor bunu bilmiyoruz, ama lanet olası anakart sıcaklığı bize büyük kısmını açıklayacaktır. Genelde anakart sıcaklığı tüm bileşenlerin kasa içinde olan sıcaklıklar yüzünden olur, ekran kartı, RAM, diskler, işlemci, güç kaynağı fln fln...Kasanın iç sıcaklığını anakart sıcaklığından öğrenebiliriz. Tabii ki 2x2 işlemide biraz kabaca benzetme oldu, en azından lanet olası anakart sıcaklığını öğrenseydik çözüme daha kolayca ulaşacaktık. Geri dönüyorum örneğime kaldığım yerden. Kasa içi sıcaklığım 45 derece olursa bu demektir ki minimum seviye 45 derece olacak. Oyun açtığınız zaman ekran kartı, işlemci, RAM, diskler, her şey kullanımdan dolayı sıcaklık artacaktır, ve kasa içi sıcaklık min 45 derece olduğu için sıcaklık iyice tetiklenecektir. O yüzden rica ediyorum oyunu kapatın, bilgisayarınız boştayken anakart sıcaklığını paylaşın ve kasanız mı etkiliyor yoksa direkt ekran kartının soğutucu performansı ile mi alakalı bunu anlayalım. :D
 
@Sedatistaken siz alttaki benzer konu başlıklarından diğer ısınma sorunlarına bakın en iyisi kartınız için.
O dereceler kartla alakalı olsun olmasın fazla. Sizin uğraşmanız gereken şey kartı olabildiğince soğuk tutmak. 3-5 derece az olsun olmasın ısısını düşürmeye çalışın.
Dediğim gibi sorunun nereden kaynaklandığını bulmanız gerekiyor. Kafama göre macun veya termal ped değiştirin demem doğru olmaz. Macun kurumuş mu ona bakın. Kalitesiz macun kullandıysa o sebepten oluyor da olabilir.

MSI Afterburner üzerinden özel fan ayarı yapabilirsiniz.
Kasanızın hava sirkülasyonuna da dikkat edin. Gerekirse bir kapağını açın. Diğer oyunlarda aynı sıcaklıklara çıkıyor mu ona bakın. Diğer parçalarda ısınma sorunu oluyorsa kasayı temizleyin. Adım adım ilerleyin. Önce sorunu tespit edin önerim.

Macunu 4 ay önce sürdüm işlemcide 65 derece idi ekran kartı 80 derece iken diğer oyunlarda fazla değildi GTA 60 70 Valorant 46 48.

Güldüm yahu. Kabaca açıklayayım neye güldüğüme. Burada matematikten hiç anlamayan bir grup olduğumuzu düşündüm. Biri bize 2x2 kaç diye soruyor, ve bu işlemi direkt yapmaktansa uzatıp uzatıp duruyoruz. Çok basit yani şimdi bu derecede olması normal olabilir. Çünkü konu sadece ekran kartı sıcaklığı değil aslında. Kasanın içi sıcak olabilir, bunu tetikleyen odanın sıcaklığı olabilir, kasanın hava sirkülasyonu kötü olabilir, alt tarafı anakart sıcaklığını merak etmiştim. Tabii ki her aklıma geleni soramam, ama burada anakart sıcaklığı en azından problem varsa ya da yoksa oraya yönlendirecekti bizi. Basit bir örnek vereceğim. Kasamın iç sıcaklığı 45 derece olduğunu düşünün (anakart sıcaklığından baz alarak öğreniyoruz en azından) Artık bu sıcaklığı ne tetikliyor bunu bilmiyoruz, ama lanet olası anakart sıcaklığı bize büyük kısmını açıklayacaktır. Genelde anakart sıcaklığı tüm bileşenlerin kasa içinde olan sıcaklıklar yüzünden olur, ekran kartı, RAM, diskler, işlemci, güç kaynağı fln fln...Kasanın iç sıcaklığını anakart sıcaklığından öğrenebiliriz. Tabii ki 2x2 işlemide biraz kabaca benzetme oldu, en azından lanet olası anakart sıcaklığını öğrenseydik çözüme daha kolayca ulaşacaktık. Geri dönüyorum örneğime kaldığım yerden. Kasa içi sıcaklığım 45 derece olursa bu demektir ki minimum seviye 45 derece olacak. Oyun açtığınız zaman ekran kartı, işlemci, RAM, diskler, her şey kullanımdan dolayı sıcaklık artacaktır, ve kasa içi sıcaklık min 45 derece olduğu için sıcaklık iyice tetiklenecektir. O yüzden rica ediyorum oyunu kapatın, bilgisayarınız boştayken anakart sıcaklığını paylaşın ve kasanız mı etkiliyor yoksa direkt ekran kartının soğutucu performansı ile mi alakalı bunu anlayalr

Güldüm yahu. Kabaca açıklayayım neye güldüğüme. Burada matematikten hiç anlamayan bir grup olduğumuzu düşündüm. Biri bize 2x2 kaç diye soruyor, ve bu işlemi direkt yapmaktansa uzatıp uzatıp duruyoruz. Çok basit yani şimdi bu derecede olması normal olabilir. Çünkü konu sadece ekran kartı sıcaklığı değil aslında. Kasanın içi sıcak olabilir, bunu tetikleyen odanın sıcaklığı olabilir, kasanın hava sirkülasyonu kötü olabilir, alt tarafı anakart sıcaklığını merak etmiştim. Tabii ki her aklıma geleni soramam, ama burada anakart sıcaklığı en azından problem varsa ya da yoksa oraya yönlendirecekti bizi. Basit bir örnek vereceğim. Kasamın iç sıcaklığı 45 derece olduğunu düşünün (anakart sıcaklığından baz alarak öğreniyoruz en azından) artık bu sıcaklığı ne tetikliyor bunu bilmiyoruz, ama lanet olası anakart sıcaklığı bize büyük kısmını açıklayacaktır. Genelde anakart sıcaklığı tüm bileşenlerin kasa içinde olan sıcaklıklar yüzünden olur, ekran kartı, RAM, diskler, işlemci, güç kaynağı falan falan...kasanın iç sıcaklığını anakart sıcaklığından öğrenebiliriz. Tabii ki 2x2 işlemide biraz kabaca benzetme oldu, en azından lanet olası anakart sıcaklığını öğrenseydik çözüme daha kolayca ulaşacaktık. Geri dönüyorum örneğime kaldığım yerden. Kasa içi sıcaklığım 45 derece olursa bu demektir ki minimum seviye 45 derece olacak. Oyun açtığınız zaman ekran kartı, işlemci, RAM, diskler, her şey kullanımdan dolayı sıcaklık artacaktır, ve kasa içi sıcaklıkmin 45 derece olduğu için sıcaklık iyice tetiklenecektir. O yüzden rica ediyorum oyunu kapatın, bilgisayarınız boştayken anakart sıcaklığını paylaşın ve kasanız mı etkiliyor yoksa direkt ekran kartının soğutucu performansı ile mi alakalı bunu anlayalım. :D

Res attım senin için buyur.
 

Dosya Ekleri

  • anakart.PNG
    anakart.PNG
    19,4 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleme:
Macunu 4 ay önce sürdüm işlemcide 65 derece idi ekran kartı 80 derece iken diğer oyunlarda fazla değildi GTA 60 70 Valorant 46 48.





Res attım senin için buyur.
Sonunda :D Teşekkür ederim. Dostum kasanın içi boştayken normal değerlerin genele göre %30-40 arası üzerinde. Oda sıcaklığın 30+ derece fln olmalı ki kasa iç sıcaklığın bu değerlerde olsun, o yüzden odanın iç sıcaklığı ciddi bir sıcaklığa sahip olmadığını düşünüyorum. Kasa içi hava sirkülasyonun kötü gibi. Bir diğer ihtimal CPU macunun kötü olabilir. Şimdi tüm olasılıkları sıralıyorum :) İşlemci modelini belirt ama bana, bu ekran kartı olduğu için işlemcinin TDP değeri yüksek olan bir model olduğunu sanmıyorum, tabii ki olabilir, işlemci model söylersen iyi olur. İşlemci sıcaklığın kasa iç sıcaklığını tetikliyor olabilir. Bence kasanın boştayken sıcaklık değerini düşürürsen bu sıcaklıklara çıkacağını sanmıyorum. Kullandığın model Phoenix sürümü, bir de OC versiyonu var, ama iki sürüm arasında çok fark yok. Her türlü yüksek sıcaklık alıyorsun. Senin için YouTube'da genel olarak aynı modeli gözlemledim ve sıcaklığın normale göre bir tık yüksek, bunuda kasa içi sıcaklığına bağlıyorum. Konuyu tam okumadım ama macun değiştirme, problem macun değildir. Ki şimdi baktım değiştirmişsin, geçmiş olsun garantiden de oldun. ASUS ekran kartları toplam 3 sene garantilidir. Geçen gün GTX 1080Ti ekran kartının macununu değiştirdim. Buradan selam söylüyorum 6 ayda macun değişmesi gerek diye direten arkadaşlara. GTX 1080Ti çıkış tarihi 2017. Sıcaklığım tabii ki düştü, ama -10 derece ancak. Yani bir macun kuruması ciddi şekilde etkilemez, hele ki ekran kartlarının default macunları kötü değildir, öyle kolay kolay işlevini yitirmez. İçini açmadığınız sürece uzun süre boyunca tutarlılığını korur termal macunlar. Her neyse, YouTube üzerinden bakabilirsin ASUS Phoenix GTX 1650 Super modeline. Macunu bilgisayarcı değiştiyse belki kalitesiz macun sürmüş olabilir, ama kalitesiz olsaydı kasa sıcaklığı 45 derece olan bir kasa içinde sıcaklıklar daha yüksek olurdu diye düşünüyorum. Madem macun değişmiş bir kere, siz kendiniz kaliteli macun alın ve işlemi yapın. Pulsar'ın termal macun padleri var. Onlara bakın isterseniz, sürülmüyor, direkt pad tarzında olduğu için işiniz kolay olur.

Bunlar hepsi senin kullandığın tek fanlı ASUS model. Daha fazlası YouTube'da var. Ekran kartı VRAM max kullanan oyunlarda sıcaklık 70-75 derece arası. Senin burada ki 5-7 yüksek sıcaklık normal değil ancak. Bu da bence kasa içi sıcaklığı tetikliyor.




Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleme:
Sonunda :D teşekkür ederim. Dostum kasanın içi boştayken normal değerlerin genele göre %30-40 arası üzerinde. Oda sıcaklığın 30+ derece falan olmalı ki kasa iç sıcaklığın bu değerlerde olsun, o yüzden odanın iç sıcaklığı ciddi bir sıcaklığa sahip olmadığını düşünüyorum. Kasa içi hava sirkülasyonun kötü gibi. Bir diğer ihtimal CPU macunun kötü olabilir. Şimdi tüm olasılıkları sıralıyorum :) işlemci modelini belirt ama bana, bu ekran kartı olduğu için işlemcinin TDP değeri yüksek olan bir model olduğunu sanmıyorum, tabii ki olabilir, işlemci model söylersen iyi olur. İşlemci sıcaklığın kasa iç sıcaklığını tetikliyor olabilir. Bence kasanın boştayken sıcaklık değerini düşürürsen bu sıcaklıklara çıkacağını sanmıyorum. Kullandığın model Phoenix sürümü, bir de OC versiyonu var, ama iki sürüm arasında çok fark yok. Her türlü yüksek sıcaklık alıyorsun. Senin için YouTube'da genel olarak aynı modeli gözlemledim ve sıcaklığın normale göre bir tık yüksek, bunu da kasa içi sıcaklığına bağlıyorum. Konuyu tam okumadım ama macun değiştirme, problem macun değildir. Ki şimdi baktım değiştirmişsin, geçmiş olsun garantiden de oldun. ASUS ekran kartları toplam 3 sene garantilidir. Geçen gün GTX 1080 Ti ekran kartının macununu değiştirdim. Buradan selam söylüyorum 6 ayda macun değişmesi gerek diye direten arkadaşlara. GTX 1080 Ti çıkış tarihi 2017. sıcaklığım tabii ki düştü, ama -10 derece ancak. Yani bir macun kuruması ciddi şekilde etkilemez, hele ki ekran kartlarının default macunları kötü değildir, öyle kolay kolay işlevini yitirmez. İçini açmadığınız sürece uzun süre boyunca tutarlılığını korur termal macunlar. Her neyse, YouTube üzerinden bakabilirsin ASUS Phoenix GTX 1650 Super modeline. Macunu bilgisayarcı değiştiyse belki kalitesiz macun sürmüş olabilir, ama kalitesiz olsaydı kasa sıcaklığı 45 derece olan bir kasa içinde sıcaklıklar daha yüksek olurdu diye düşünüyorum. Madem macun değişmiş bir kere, siz kendiniz kaliteli macun alın ve işlemi yapın. Pulsar'ın termal macun padleri var. Onlara bakın isterseniz, sürülmüyor, direkt pad tarzında olduğu için işiniz kolay olur.

Öncelikle R3 1200 AF işlemci düşük ve macun yok kasa çok eski kablolama da çok kötü macun 12 mkv macun kötü değildi bence. Ve macun değişirken adam bana orijinal padleri kullanmamı değişmememi önerdi bir de kart ikinci el 1.5 yıllık hiç açılmamış kartın macunu aldığımda macun 4 ay önce yenilendi. Şu anki durumda kasa alana kadar ve bu yaz işlemci alana kadar böyle devam etmesi sorun olur mu?
 
Son düzenleme:
Öncelikle r3 1200 af işlemci düşük ve macun yok kasa çok eski kablolama da çok kötü macun 12 mkv macun kötü değildi bence ayrıca ekran kartı OC Edition yanlış linki koymuş olabilirim. Ve macun değişirken adam bana orijinal padleri kullanmamı değişmememi önerdi bir de kart ikinci el 1.5 yıllık hiç açılmamış kartın macunu aldığımda macun 4 ay önce yenilendi.
Kullandığın işlemci toplam 4 çekirdek. 65W ve bu güç tüketimin üzerine çıkmaz toplam 4 çekirdek olan bi işlemci. İşlemcin bile boştayken (47 derece) o sıcaklıklardaysa her türlü kasa içi sıcaklığın yüksek demektir. Bu arada OC versiyonu ile düz olan arasında 15Mhz frekans farkı var, bu da emin ol ne performansı, ne sıcaklığı etkilemez, ikiside aynı yani :) Sorun çözülmüştür dostum. Problemin kasa içi sıcaklığı. Macun değiştirmeden önce kasa içi sıcaklığı için çözüm bul. Bunu düzeltirsen halledersin. Şimdi kasa içi sıcaklığı normal kullanım var diyenler olabilir, ama bu testleri bilgisayar boştayken yaptın. Böyle diyen olursa bunu unutmasın. Kolay gelsin.
 
Sıcaklıklar bir tık fazla gibi 1650 gibi bir kart için. Oda sıcaklığın yüksek ise odanı havalandırarak işe başlamanı öneririm. Serin bir odada kasanın yan kapağını açıp aynı testi tekrarla. Sıcaklıklarda büyük bir düşüş oluyorsa sorun kasanın hava akışı kötü demektir.

Eğer serin bir odada, sıcaklıklar kasanın yan kapağı açıkken dahi düşmüyorsa o zaman tek seçeneğin macun/pad kontrolü yapmak ya da undervolt/fps limitlemek.

Fan ayarı yap diyeceğim ama kartın zaten 2000 devri görmüş.

20 dakika sonucu aşağıda. MSI Afterburner Epic Rockstar Valorant Vanguard açıktı sağ alttaki üçgende grafik ayarıda gösterdim mesela Valorant'ta 46 48 derece maç içinde GTA 5'te 60 ile 70 arası. Ama ben grafik ayarına kasa kablolamasına kötü kablolama ve kasanın çok eski mesh olmamasına bağlıyorum.



Adam 12mkv sürdüm kaliteli dedi 200'e satıyordu 150'ye aldım.
 
Bu arada önce ki paylaşımlarında ekran kartı FAN deviri (MAX) %67 kullanmış, belki fan hızını %100 yaparsan az da olsa sıcaklık düşebilir, ama problemi çok daha fazla tetikleyen kasa içi sıcaklığın bence.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı