165Hz IPS vs 240Hz VA panel

whiko

Femtopat
Daha fazla  
Sizce hangisi daha mantıklı hem oyun hem gunluk kullanim açısından? Uygun fiyatli, uzmeyecek tavsiyeleriniz varsa cok iyi olur.

Kişisel tecrübeme göre VA monitör film ve oyunlarda daha iyi. IPS de daha doğal renkler veriyor Web siteleri için vs. biraz zevk meselesi. İmkanın varsa mağazada VA ve IPS'i yan yana görsen daha iyi olur.

FPS, rekabetçi oyunlar oynuyorsan: 240Hz VA avantajlı olabilir ama VA panelin ghosting sorunlarına dikkat etmelisin. Genel kullanım + hikayeli oyunlar, renk doğruluğu 165Hz IPS daha mantıklı.

Sizce hangisi daha mantıklı hem oyun hem gunluk kullanim açısından? Uygun fiyatli, uzmeyecek tavsiyeleriniz varsa cok iyi olur.

Bütçeniz nedir?

Son düzenleme:
IPS panel ile VA panel arasındaki FPS oyunlarındaki performans farkının ben bizim gibiler için değil profesyonel oyuncular için daha öncelikli bir sebep olduğunu düşünüyorum. Mevcut monitörümden önce VA panel hem Curved Dell hem de ViewSonic'in monitörünü kullanmıştım, IPS panel ışık sızması dışında bence çok daha iyi.

165 Hz IPS her türlü daha iyi. 240 Hz VA panelli monitörlerde genelde ghosting oluyor. Bu da FPS oyunlarında 165 Hz IPS' ten daha kötü bir deneyim yaşatır. Sonuçta yüksek Hz' nin amacı hareket bulanıklığını azaltmak. Ama ghosting olunca bi anlamı kalmıyor yine aynı bulanıklık olucak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı