Tek tek cevaplayacagim. Kamera kismini okumadim cunku bu adi ustunde bir telefon fotograf makinesi degil. Ve bu gucte bir telefonla iyi bir fotograf makinesi almak daha ucuza gelir.
Isletim sistemi stabilitenin yanindan bile gecemedi iOS 16 yuzunden.
Ekosistem sadece satis amaciyla yapilmis yine marka diye kullanilan Apple Watch ve AirPods harici bir ise yaramiyor.
Malzeme kalitesine lafim yok. Fakat haporlerleri cok dandik hemen bozuluyor.
Tekrar soyluyorum bu bir telefon bu bir fotograf makinesi degil. Fotograf makinesi istiyorsaniz cok cok daha ucuza alabilirsiniz.
Sosyal medya platformlariyla tam uyumluluk? Cok bos bir madde olmus. Tam uyumluluktan kastiniz ne acaba?
Donanim gucune gelirsek artik bir şey guclendirilmiyor ayni sistemi azicik degistirip isitip isitip tekrar veriyorlar.
Guncelleme destegi konusunda gercekten guldum. A30 telefonum var su an ve Android 9'dan 11'e kadar yukseldi. Ekstra olarak ROM'lar sayesinde 12'ye hatta 13'e yukseltebiliyorum. Samsung'un vermesini beklememe gerek yok. Ayrica bunlarda gayet stabil. iPhone guncelleme destegini aşırı aşırı uzun vermiyor bu arada.
Şu mesajdan en az 5-6 farklı yanlış bilgi uyarısı çıkar da doğrusunu bil diye açıklayacağım ki bir daha böyle saçma sapan bir mesaj yazıp insanların aklını karıştırma ve bilmediğin konulara yazma.
Tek tek cevaplayacagim. Kamera kismini okumadim cunku bu adi ustunde bir telefon fotograf makinesi degil.
Senin için adının kamera olması yetiyor yani. O zaman niye A30 aldın?

A30'dan daha ucuza kameralı cihazlar var
Ve bu gucte bir telefonla iyi bir fotograf makinesi almak daha ucuza gelir.
O güçte ve fiyatta aldığın fotoğraf makinesi, sana telefonun sunduğu işlevleri yapabilecek mi? Hayır.
Isletim sistemi stabilitenin yanindan bile gecemedi iOS 16 yuzunden.
Daha yeni çıkan bir işletim sistemi hakkında bu kadar rahat konuşabilmeniz komik. iOS 14 de, 15 de ilk çıktığında böyleydi. 2-3 güncelleme sonrasında hepsi stabilitesine kavuştu ve performans olarak yok etti geçti.
Şu an buglu dediğin iOS 16'nın buglu hali bile 12 ve 13'te %15 ekran süresi uzattı iOS 15'e kıyasla.
Ekosistem sadece satis amaciyla yapilmis yine marka diye kullanilan Apple Watch ve AirPods harici bir ise yaramiyor.
Sadece Apple ile sınırlı değil, Samsung veya Huawei bir ekosistem yaparak da bu farkı görebilirsin. Her marka, ekosistem yapacaklara özel şeyler mutlaka verir. Apple'da bu ekosistem daha geniş, çünkü AirPods + MacBook + iPhone uyumluluğu var. Apple Watch + AirPods + iPhone uyumluluğu var. Başka bu kadar geniş çaplı ekosistem sunan bir marka yok. iPhone + MacBook uyumunu bilenler bilir, 10-bit HDR video aktarımını iPhone'dan MacBook'a direkt aktarım bile yapabiliyorsun.
Kısacası Apple ekosistem, şu an piyasada bulunan bütün ekosistemlerden daha güçlüdür ve kesinlikle parası olanların tercih etmesi gereken bir ekosistemdir.
Malzeme kalitesine lafim yok. Fakat hoparlerleri cok dandik hemen bozuluyor.
Şahsi yaşanılan bir problemi genelleme yapmak mantıksız.
Tekrar soyluyorum bu bir telefon bu bir fotograf makinesi degil. Fotograf makinesi istiyorsaniz cok cok daha ucuza alabilirsiniz.
Ucuza fotoğraf makinesi diye bir şey yok dostum. Mağarada yaşamıyoruz 2022 yılındayız. Fotoğraf makinesini geç, sadece kaliteli lensler bile 10.000 TL oldu zaten şu anki piyasada.
Sosyal medya platformlariyla tam uyumluluk? Cok bos bir madde olmus. Tam uyumluluktan kastiniz ne acaba?
Instagram, Snapchat gibi uygulamalarda kayıpsız fotoğraf yükleme imkanı ve stabil arayüz. Apple kullanmayan veya parası olmadığı için araştırmayan herkes gibi sen de bilmiyorsun, normal bir durum.
Donanim gucune gelirsek artik bir şey guclendirilmiyor ayni sistemi azicik degistirip isitip isitip tekrar veriyorlar.
Snapdragon 8+ Gen1'in veya Dimensity 9000'in sana göre "az güçlendirilmiş" SoC olan A16 Bionic'i performansta geçememesine ne demeli?
SoC'nin ne demek olduğunu sorsam ne demek olduğunu söyleyemeyeceksin, gelmişsin donanım gücü yorumu yapıyorsun
Guncelleme destegi konusunda gercekten guldum. A30 telefonum var su an ve Android 9'dan 11'e kadar yukseldi. Ekstra olarak ROM'lar sayesinde 12'ye hatta 13'e yukseltebiliyorum. Samsung'un vermesini beklememe gerek yok. Ayrica bunlarda gayet stabil. iPhone guncelleme destegini aşırı aşırı uzun vermiyor bu arada.
Sen ROM arayışındayken Apple kendisi veriyor

2015 cihazı olan iPhone 6S bile iOS 16'ya kadar destek aldı. Ki şu an sadece iOS desteği bitti. Uygulama ve güvenlik desteği 2-3 sene daha almaya devam edecek. Yani 2015'te alınan cihazı, neredeyse 10 yıl güncel olarak kullanabiliyorsun. Herhangi bir Android cihazı da 10 yıl kullanabilirsin, ama güncel kullanamazsın. Aradaki fark bu. Tabii yine bilmemen normal; telefonlarla, teknolojiyle ve Apple'ın güncelleme desteğiyle hiçbir alakan yok çünkü.