18 yaşındaki Emirhan Yalçın Suriyeli sığınmacı tarafından öldürüldü

Nereye kadar devam edecek artık bu?

Düşünceleriniz nedir?

Benim kardeşlerim, abilerim ve dedelerim; bu ülkeyi elin yobazı gelip istediği gibi at koştursun diye kurtarmadı.

" ... Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler... "
"...Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur. "

Dostlarım, o gençlik biziz. Asil kanlarla kurulan ülkemizi gerekirse yine asil kanlarla koruyacağız ve kimseye teslim etmeyeceğiz. 7 cihan bir araya gelse bizi yıkamaz.

" ...Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır. "

Korkarım ki bu uzun yıllar alır. Neslin devirdaim yapması lazım.
Ülkenin bölünmesi anlamına gelir bu durum, umarım o kadar uzun sürmez.
Ben tutumlarını değiştireceklerini düşünmüyorum, dolayısıyla farklı insanlar yönetime gelmeli.
Seçime kadar dayanabilirsek inşallah, ben de çok istiyorum şu berbat yönetimin değişmesini. Ülke, yol geçen hanına döndü.

Ulan kapıyı sen yine aç da mülakat falan yap bari. Bari yalandan bile olsa kağıt kürek işi çevir. Yalandan bile olsa yahu yalandan diyorum. Çok ağırıma gidiyor bu şekilde girmeleri. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak bu kadar kolay mı? 150 Yıl ileri atlamak bu kadar kolay mı? Vatandaşlık sonuna kadar hak edilen bir şey olmalı ki VATANDAŞIM diyebileyim. Bu adamlar duvardan atladı diye mi vatandaş olduk şimdi biz bu adamlarla? Bostan çiti mi bu anasını avradını telle çevirdiğimin sınır duvarı? Giren İngiliz, Afgan, Rus ne fark eder? Bu ülkeye girmek bu kadar kolay mı bu kadar? Çok sinirlendim bana müsaade.

Benim kardeşlerim, abilerim ve dedelerim; bu ülkeyi elin yobazı gelip istediği gibi at koştursun diye kurtarmadı.

"... Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler... "
"...Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur. "

Dostlarım, o gençlik biziz. Asil kanlarla kurulan ülkemizi gerekirse yine asil kanlarla koruyacağız ve kimseye teslim etmeyeceğiz. 7 cihan bir araya gelse bizi yıkamaz.

"...Türkiye cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır. "

Yazınızı okuyunca bir irkildim.(iyi anlamda)

Dikta- sanırsam kapı çalıyor, bir dakika galiba Silivri otobüsü gelmiş olabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Silivri'ye iyi yolculuklar.

Şehit haberi gelir, gülerek açılış yaparlar. Mülteci haberi olur, din kardeşimiz der, susar sustururlar. Ekonomik sıkıntı dersin, abartı derler. Eğitim dersin, çok iyi derler. Adalet dersin, mahkemeleri gösterirler. Vergi dersin, yolları gösterirler. Aman bunlara Türklük deme, elinden gelse kapıyı gösterirler.

Peki neden? Kendi çocukları askere gitmez, şehit düşmez. Kendileri mültecilerle sorun yaşamaz, bireysel çıkarları doğrultusunda hareket ederler. Halktan kopuk ve elit bir hayat yaşadıkları için kendilerine bir zarar gelmez, zarar görenleri de görmemekte ısrarcıdırlar. Günlük gideri bilmem kaç milyon lira olan sarayda oturduğu için ekonomik sıkıntıları yoktur. Kendi aileleri yurt dışında eğitim aldığı için Türkiye'deki eğitim onlar için mühim değildir. Yargı istekleri doğrultusunda çalıştığından adalet tecelli ediyor sanarlar. Hizmetleri beton olarak düşündükleri için yandaşlara verilen ihaleleri hakkaniyetli, yandaşlardan silinen vergi yükünün halka binmesini de doğru bulurlar.

Şimdi soruyorum size. Bu insanlar mı bu sorunu çözecek? Milyonlarca mülteciyi başımıza bela edenler gitmeden bu sorun çözülmeyecek. Şimdiden şunu da söylemek isterim. Seçim yaklaştığında bir kısım mülteci(basına yansıyan sayının önemi yok) ülkelerine gönderildi haberi görürseniz sakın yelkenleri suya indirmeyin. Bu bir seçim yatırımıdır ve samimi değildir. Buraya bunu not düşmüş olayım.

Bazı arkadaşlar siyasetin yeri burası değil diyebilir, mesajımı siyasi algılayabilir. Esasında algılanan şey doğrudur lakin içinde bulunduğumuz duruma bizi getiren şey de siyaset ve siyasilerdir. Bu mülteciler ülkeye kendileri gelmemiştir, mevcut dış politika âdeta hepsini ülkeye davet etmektedir. Haritaya bakınız, neden Türkiye?

IMG_20210811_125221.png

Son bir soru: Hayatının baharında kaybettiğimiz bu canı hangi kuvvet, hangi teselli geri getirebilir?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı