18 yaşındayım ve ne tür bir meslek seçmeliyim?

370655

Megapat
Şimdi değil, ilerisi için aileden para geliyor. Para sıkıntı değil, Rusça biliyorum çok iyi bir şekilde. Öneriniz neler, menajerlik falan olur mu, yurt dışında sizce?

Şimdi değil, ilerisi için aileden para geliyor. Para sıkıntı değil, Rusça biliyorum çok iyi bir şekilde. Öneriniz neler, menajerlik falan olur mu, yurt dışında sizce?
  • Çevirmenlik yapabilirsin
  • Kurs verebilirsin
Rusça öğrenmen ne kadar sürdü? Ben de Rusça öğrenmek istiyordum.

• Çevirmenlik yapabilirsin.
  • Kurs verebilirsin.
Rusça öğrenmen ne kadar sürdü? Ben de Rusça öğrenmek istiyordum.

Teog'dan sonra annemler söz vermişti. Beni Rusya'ya götürdüler 1 ay civarı kaldık. Ondan sonra her yaz tek başıma gittim. Toplam 7-8 ay orada kalıp, tekrar yaptım. Türkiye'de olduğum zaman da bakırköy'deki (İstanbul) kurslardan birine gittim.

1,5- 2 yıl içinde ana dilim gibi konuşabiliyordum.

Bu yıl üniversite sınavına gireceğim. Akımda pek bir şey yok diye zaten bu konuyu açmıştım.🙂
Ah pardon sistem farkı.
Bu yıl üniversite sınavına gireceğim. Akımda pek bir şey yok diye zaten bu konuyu açmıştım.🙂
Şimdi senin tam olarak neyi sevdiğini kimsenin bilmediği için bir şey söylemek zor. Mesela bana göre bir avukat olmalısın ancak sen bu mesleği sevecek misin ileriki yıllarda. Ya da bir dişçi ? Ya da midye satabilirsin sokaklarda .d
Ne yapmaktan hoşlanıyorsan ona göre bir iş seç. Anladığım kadarıyla paraya ihtiyacınız pek olmayacak. Rusya'ya taşınıp dil dersleri verebilirsiniz.

Türkçe dil derslerinden bahsediyorsunuz değil mi? Çünkü Rusya'da Rusça dil dersi alacak kişi bulmak zor olabilir.

Dil dersi vermeye pek sıcak bakmıyorum. Yine de teşekkürler.
Tabii ki Türkçeden bahsediyorum. Bir Türk olarak Ruslara muhteşem bir Rusça öğretebileceğini sanmıyorum. Bence Vodka ve kebap satmalısınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı