1994 BMW 3.18i LPG İle Ne Kadar Yakar?

Scar

Kilopat
Katılım
6 Mart 2014
Mesajlar
165
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Arkadaşlar öncelikle 1994 model kazasız hasar kayıtsız sadece sol çamurluğunda boyası olan bir bmw buldum. 190.000 km'de. 19.000 TL istiyor adam almayı düşünüyorum, siz ne dersiniz? Araç hoşuma gitti fakat LPG ile kaç kuruş yakar onu merak ediyorum.
 
Bence o aracı almayın. Boyalı arabayı sizden sonra alıcısı zor bulursunuz ve baya eski bir araba 20 Yıllık. BMW Motorlarına LPG Tavsiye edilmez ama 25-35 Kuruş arası yakar şehiriçinde tahminimce. Aracı alma amacınız nedir ? Çok daha mantıklı araçlar var çeşitli sebeplerde.
 
Bence o aracı alın. BMW kesinlikle zevk işidir arkadaş. Üstelik değişensiz ve tek parça boyalı. Alacağınız araç sanırım e36 kasa. Ankara gibi bir yerde yaşıyorsanız satışını da kolaylıkla yapabilirsiniz. Ancak bu aracı alırken dikkat edin. Dış aksamında mutlak modifiye vardır. Eminim. Eğer 30 yaş altı biri satıyorsa kaçın. O araç hor kullanılmıştır emin olun. Bir BMW genç bir adamın eline düşerse hor kullanılır kendimden biliyorum. Yakıta gelince de, bundan 1 ay kadar önce 320ci satmıştım. Yakıtı da bir önceki aracım Şahin le aynıydı. Şahinin 26/27 Kr. Yakarken 320 efendi sürersen 22/23 Kr. A inebiliyordu. Sürerken inanılmaz zevk verecek o araç sana. Fotoğraflarını paylaşırsan daha çok yardımcı olabilirim.
 
BMW Zevk işidir doğru ben sizden çok BMW'ye binmişimdir buna inanıyorum tüm M Serilerine bindim. Ama eskimiş arabanın süspansiyon bağlantıları, frenler, diskleri, kaliperleri, yakıt sistemi ve burada sayamadığım çoğu şeyi eskimiştir. Japon arabası değil sonuçta paslanma da görülüyor olabilir. Eğer alacaksanız detaylı inceletin aracı. BMW Olupta hor kullanmayan bir tek babam var sanırım arkadaşa katılıyorum. Motoru çok diri olabilir ama alt yapısı ve diğer aksamlarında sorun çıkabilir anlattığım detaylarda sorun yoksa alın bencede ama "yanlamak" falan bu işlerden uzak durun zira 1800cc hacminde motor zaten nefesi bir yerden sonra yetmez siz de alacaksanız çeşitli modifiye işlemleri yapmayın motor ve şanzımana çok ciddi sorunlar çıkarabilir.

O Paraya daha sorunsuz araç istiyorsanız japon arabalarına yönelin.
 
Usta bahsettiğim şey farklı. Doğrudur benden kat kat fazla BMW ye binmişsindir ancak ben senin bindiğin M5 M6 türü lüks ve Ultra lüks araçlarına para vermek yerine gidip 1988 model bir 320 cabrio e30a 45 bin tl veririm. Yani Şöyle ki, sınırsız param olsa gidip en son seri en lüksüne binmek yerine zevkim hangisine hitap ediyorsa gidip ona binerim. Bu yüzden zevk işi diyorum. Herkesin zevki farklı tabiki. Japon alırsın kafan rahat olur. O paraya ies satan da var ancak ne kadar güvenilir o ies e bilemiyorum. Size tavsiyem eğer japona yönelecekseniz, yani arka çekişin zevkini kenara atıyorum diyorsanız, size önereceğim tek araç 1,4is HB bir civic olacaktır.
 
Tamam. Herkes istediği arabaya binebilir ama ben insanlar zarar görmesin diye öneriyorum. Paranız sınırsız olsa tüm alt ve üst takımı değiştirip kullanın tabi. Japon arabaları paslanmaz ve alt takımları sağlamdır. İçleri kötüdür doğru ama güven konusunda sıkıntı çıkarmazlar. Eğer o BMW'ye para veriyorsanız başınıza gelecekleri söylemek istedim.
 
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres

araç bu arkadaşlar. Gidince ekpersize sokacağım elbette ama fotoğraflarda vesaire nasıl gözüküyor araç?

20.000 TL'ye kadar başka araç da önerebilirsiniz. Aslında mercedes e200 alacaktım fakat kışın 20.000 tl olan aynı araba yaz gelince 25.000 olduğu için e200 işi yattı. Punto'lara baktım bir ara 1.3 dizel, ama onların da kilometresi fazlaydı dizel arabada kilometre korkutuyor beni ondan da vazgeçtim. Polo, corsa da bakıyorum aynı zamanda...
 
dizel arabada kilometre korkutuyor beni ondan da vazgeçtim. Polo, corsa da bakıyorum aynı zamanda...

Asıl dizel arabada kilometreden korkulmaz benzinli de korkulur, yanlışın var.

Eski alman araçları yerine daha yeni dizel veya benzinli araçlara bakmak daha mantıklı. Hyundai Accent Era 1.5 crdi tavsiyem ama fiyatlar yüksek bulamayabilirsin, zaten internette de temizi bulunmaz anca elden, galeriden felan bulabilirsen. Gerçi 20.000' e bulunmaz. :D Neyse güncel, dizel tavsiyemdir. Tavsiyeleri daha bilgili arkadaşlar versin en iyisi.
 
Güzel bir araca benziyor tabi yine de dış yanıltıcıdır. Ekspertiz sonucuna göre kararını verebilirsin. Araç 94 model diye eskimiş paslanmış demek bence yanlış olur. Alman araçlarının kalitesini tartışmak bence abes olur.
Yakıt konusunda bir bilgim yok kullanan biri varsa daha somut bilgi verebilir.
Bu arada ekspertiz raporunda bazı satıcılar kendilerine güveniyor, dediklerimden başka bir sonuç çıkarsa ekspertiz ücretini karşılarım diyorlar. Bunu bir konuş derim. Satıcıyla konuştuğunda satıcının beyanından farklı bir eksik, kusur, hasar çıkması durumunda ekspertiz ücretini kimin ödeyeceğine netlik getir bence. Tam bilgim yok fakat 100-150 lira civarı bir ücreti olması lazım. Paran boşa gitmesin diye diyorum tabi ki. (y)
 
Asıl dizel arabada kilometreden korkulmaz benzinli de korkulur, yanlışın var.

Eski alman araçları yerine daha yeni dizel veya benzinli araçlara bakmak daha mantıklı. Hyundai Accent Era 1.5 crdi tavsiyem ama fiyatlar yüksek bulamayabilirsin, zaten internette de temizi bulunmaz anca elden, galeriden felan bulabilirsen. Gerçi 20.000' e bulunmaz. :D Neyse güncel, dizel tavsiyemdir. Tavsiyeleri daha bilgili arkadaşlar versin en iyisi.

fotoğraf ve araba tavsiyesi uyumu :) hocam ben arabadan öyle çok anlamıyorum, bir kaç kişi bana dizel araçta 150.000 km'den sonra arabayı çöpe at veya sağlam masraf edip motoru yenilersin tarzında şeyler söylediler. Böyle giderse kışı bekleyeceğim herhalde, doların ve yazın etkisiyle fiyatlar gerçekten uçmuş...
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı