2 adet 12cm Noctua fanları GPU'ya takmak

Makaleler
4
Daha fazla  
Herkese merhaba. MSI GTX 1080 Gaming X ekran kartım çok ısınıyor. Custom fan profili yokken 80 dereceyi görüyor 83 limiti var Afterburner'da 80-81i geçmiyor ancak şu an kış ayındayız ve yazın aşırı sıcak olacak. Fanları söküp 2 adet 120mmlik statik basınçlı Noctua'ya da Arctic P12 fan takmayı düşünüyorum. Bu konuda bana teknik destek sağlayabilecek olan var mı? Fanları mümkünse anakarta değil de yine ekran kartının headerine bağlamak istiyorum tabii mümkünse. En kötü ihtimal SYS fan portuna takıp %50 hıza sabitleyip oyuna girmeden önce MSI yazılımı ile yüzde 70-80 yapmayı düşünüyorum. Tavsiye ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim. Bunu yapmazsam yazın thermal throttle a girecekmiş gibi hissediyorum. Türkiye'nin en sıcak şehri olan Şanlıurfa'da yaşıyorum.

Aslında ısınmaması gerekiyor. İyi bir model çünkü. Tüm bakımları tam mı? Kasan ne?
XPG Invader. 3 adet 12cm BeQuiet Pure Wings 2 giriş fanı, 2 adet aynı marka ve model çıkış fanım var. Fanları temizledim Corsair termal macun ile macun değişimi yaptım. İnternette araştırdım, çoğu kişi 1080lerin çoğunun sıcak çalıştığını söylemiş yabancı forumlardı. ROG Strixler dahil.

İyi bir model fakat eski bir model bu demek oluyor ki termal macun değişimi yapılması gerek.
Termal macunu değiştireyim o halde tekrardan, değiştirmiştim 2 ay önce Corsair macunla. Thermal Grizzly gibi kaliteli bir marka bakayım. Ya da CoolerMaster'un kaliteli olanı vardı ona bakayım. Belki yanlış uygulama yapmışımdır.

Termal macunu değiştireyim o halde tekrardan, değiştirmiştim 2 ay önce Corsair macunla. Thermal Grizzly gibi kaliteli bir marka bakayım. Ya da CoolerMaster'un kaliteli olanı vardı ona bakayım. Belki yanlış uygulama yapmışımdır.

Mastergel Maker kullan. Bende kullanıyorum. Mercimek kadar sürüp yayabildiğin kadar yay. Fazla sürersen yüksek sıcaklığa neden olur. Birde kartın içinde veya üstünde toz kalmasın. Kasan neydi?

Mastergel Maker kullan. Bende kullanıyorum. Mercimek kadar sürüp yayabildiğin kadar yay. Fazla sürersen yüksek sıcaklığa neden olur. Birde kartın içinde veya üstünde toz kalmasın. Kasan neydi?
Tamamdır. Toz temizlemek için basınçlı hava yok ama kulak çöpü ile vs. temizliyorum. Fanları tertemiz yapmıştım 2 ay önce ama sökmüşken tekrardan temizlerim. Yine de bu işlemlerden sonra düşse düşse 2-3 derece düşer gibi ama belki şaşırtıcı şekilde 5-10 arası da düşer :) Bu dediğiniz işlemleri yaptım çünkü ve düşmemişti, tabii kartın üzerindeki tozları zarar verme korkusuyla tam olarak temizleyememiştim.

Tamamdır. Toz temizlemek için basınçlı hava yok ama kulak çöpü ile vs. temizliyorum. Fanları tertemiz yapmıştım 2 ay önce ama sökmüşken tekrardan temizlerim. Yine de bu işlemlerden sonra düşse düşse 2-3 derece düşer gibi ama belki şaşırtıcı şekilde 5-10 arası da düşer :) Bu dediğiniz işlemleri yaptım çünkü ve düşmemişti, tabii kartın üzerindeki tozları zarar verme korkusuyla tam olarak temizleyememiştim.

Kasan nedir? Kasa kötüyse, iyi kasa almak veya modifiye 10 dereceye kadar düşürebiliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı