TheRansomBroker
Decapat
Daha fazla
Arkadaşlar 2. kez mezuna bırakmış birisi olarak size birkaç kısa tavsiyede bulunmak istiyorum.
1- hayallerin ve geleceğin için mezuna bırakman gerçekten mükemmel seni tebrik ediyorum.
2- aile ve çevre konusunda stres, baskı ve birçok olumsuz şeye mağruz kalacaksın.
3- eğer gerçekten çalışacaksan geçen senenin üstüne yeni bir şeyler inşa edeceksen mezuna bırak kesinlikle. Ha eğer bu seneyle aynı hataları yapacaksan hiç bırakma.
4- 2. mezun süreci 1. mezun sürecine asla benzemiyor sürekli " ya acaba tekrar başaramazsam iki yılımı boşuna mu harcadım" vb. birçok düşünceyle boğuşacaksın evet arkadaşların senden önce üniversiteye gidecek ve senden bir adım önde olacaklar ama sakın üzülme tamamen gayretlerine bağlı azim ve çalışkanlığın seni geride olmana rağmen ileriye götürebilir.
Edit: Mezuna bırakmadan önce sınavına gir belki hiç beklemediğin bir sonuç elde edersin ondan sonra mezuna bırakmayı düşünüyorsün ve kesinlikle sağlam bir psikolojin yoksa mezuna bırakmanı önermiyorum.
Dediklerin için çok teşekkür ederim ama ben yıl boyu sürtmek gibi bir hata yaptım, dolayısıyla geçen seneki sıralamamı bile göremeyeceğim muhtemelen. Bu konuyu açtığımda yıkılmıştım ve çok kötü hissediyordum ama şu anda normal düşünebilince bunun benim için en iyisi olacağı fikrindeyim. Umarım yazdıklarını başkaları da görür ve işlerine yarar. İyi geceler.