2 doktor maaşıyla ev alamayan insanlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Asgari ücretli birisi bile her ay et alır.
Kaç yaşındasınız abi siz ne iş yapıyorsunuz? Hangi ülkede yaşadığınızı mı bilmiyorsunuz yoksa hükümetten para götürenlerdensiniz insanları kandırmak işinize mi geliyor? Yaşınız küçükse biraz etrafa bakın, insanların yaşamını gözleyin, size söylenenlere inanmayın. Asgari ücretli kirasını mı ödesin, çocuğunu mu okutsun, ekmek mi alsın da sıra kırmızı ete gelecek? Ayda 2-3 kere yenecek bir şey değil kırmızı et. Haftada 1-2 kez balık, 1-2 kez kırmızı-beyaz et öneriliyor en az sağlıklı gelişim için. Veya vegan besleniyorsanız uygun şekilde bol protein almanız gerekiyor. Bir hesaplayın bakalım balık kaç TL kırmızı et kaç TL.
 
Kardesim ev, araba almak Buyuyen Turkiye de cok kolay. Kim diyor alamiyoruz, vallahi villahi yalanci assaliktir.
 

Dosya Ekleri

  • 94d30df5-4c96-48d0-97df-2d1753f5200a.jpg
    94d30df5-4c96-48d0-97df-2d1753f5200a.jpg
    78,1 KB · Görüntüleme: 41
Sadece bunu düşünen arkadaşların daha da da kendinden düşük maaş alan insanları görmezden gelmesi de ilginç. Kendince ''Fakir Edebiyatı'' yapıyorlar. Bir de asgari ücretle geçinen insanları düşünün. Onlar bir ses bile çıkarmıyorlar, siz doktor maaşıyla ev alamayınca isyan edin.
Hocam bu mantığı doğru bulmuyorum. O zaman deriz ki “asgari ücretli neden şikayetçi, Afrika’da millet su bulamıyor?” Şükretmenin sonu yok. İki doktor, iki mühendis vs iki üniversite mezunu 10 sene önce rahatlıkla lüks yaşayıp birikim yapabilirken şu anda yapamıyorsa, kendilerinden daha kötü durumdaki insanlar var diye susmalarını isteyemeyiz. Her kesimin derdi kendisine göredir. İnsanlar sanıyor ki asgari ücretli geçinemiyor sadece, doktorların vs durumu iyi. Göreceli olarak daha iyi oldukları kesin ama o kesimin sorunları da bilinmeli ki oy kullanırken, ekonomi hakkında yorum yaparken bunları da göz önünde bulundursun insanlar. Asgari ücretle zor geçinen bir insan, çocuğu çalışıp doktor olduğunda bile geçim sıkıntısı çekeceğini bilmeli, oyunu ona göre kullanmalı. Yoksa “ben zaten okumamışım, asgari ücret alıyorum, ekonomi iyiymiş benim durumum normal” diyebilir.

Birikim hakkındaki sözlerinize çoğunlukla katılıyorum, ama yine de farklı ülkelerde veya 10 yıl önce mal sahibi olmak bu kadar zor değil.
 
Bu forumda nasıl insanlar var ya? Gerçekten ekonominin iyi olduğunu söylüyorlar. Şunlara bir destek çıkın gitsinler bizden daha iyi ülkelere (papua yeni gine vb.) görsünler nasıl iyi olunur.
 
Haklsınız masraf çok, Hayat'da pahalı lakin şöyle düşnelim 6 yıl boyunca çalışsalar sadece tek maaşı kira gideri ev gideri gibi harcasalar diğer maaşı biriktirseler 6 yılda 450 bin TL yapar bir 6 yıl daha böyle devam etse 900 bin TL ile bir ev alınabilir peşin para ile, sonra kiradaki eşyaları ile yeni eve geçerler 1 yıl daha biriktirerek evi iyice donatırlar. Evlilik masraflarını aile karşıladı dersek bu olabilir.
Yine alamazlar , ev fiyatları sabit değil.Her şeye zam geldiği gibi ev fiyatlarıda zamlanıyor.Yani istediğin kadar köşede para biriktir.Bu zamlar olduğu sürece o evi asla alamazsın.Diyeceksiniz ki "Maaşlara da zam geliyor senelik" . Sorun da aslında burda gelen genel zamlara göre maaş zammı az geliyor.
 
Yalnız ekonomi kötü ben de nefret ediyorum ama 2 doktor maaşı ile alamadıklarına şaşırdım. Bakın ekonomi iyi maaşınız iyi nasıl alamazsınız burası çok iyi demiyorum. Bilmediğim için şaşırdım sadece.
 
Yalnız ekonomi kötü ben de nefret ediyorum ama 2 doktor maaşı ile alamadıklarına şaşırdım. Bakın ekonomi iyi maaşınız iyi nasıl alamazsınız burası çok iyi demiyorum. Bilmediğim için şaşırdım sadece.
Bence onlar biraz sallıyorlar. Bende sağlık memuruyum, devlet covid servisinde çalışan uzman doktorlara aylık toplam 25k - 30k TL para verdi. Pratisyense alamayabilir, yani nerede ve nasıl hekim olduğuna göre ve ne kadar biriktirdiğine göre de değişir.
 
Ben de doktorum. Doktor maaşıyla villa bile alırsınız. Sizin ekonomi beceriksizliğiniz :) Birçok arkadaşım da dubleks villalarda oturuyorlar. İstanbul'da çalışıyorsa maaş da o kadar artıyor. Değişen olmuyor.
 
Yalnız ekonomi kötü ben de nefret ediyorum ama 2 doktor maaşı ile alamadıklarına şaşırdım. Bakın ekonomi iyi maaşınız iyi nasıl alamazsınız burası çok iyi demiyorum. Bilmediğim için şaşırdım sadece.
Büyük ihtimalle İstanbul’da yaşıyorlardır. İstedikleri semt ve ev tipi pahalıdır. Biraz da rahat yaşıyorlardır tatil gıda vs. Bu şekilde olunca mümkün.


Bende sağlık memuruyum devlet covid servisinde çalışan uzman doktolara aylık toplam 25k - 30k TL para verdi.
Covid servisi ekstrem bir durum. Ve yine bahsettiğiniz para kişiden kişiye değişiyor. Annem (en yüksek düzey memuriyette uzman hekim) 2-3 ay boyunca 15-16 aldı Covid sayesinde, şu an normal maaşı olan 10.000’i almaya devam ediyor. Daha aktif olarak Covid servisinde çalışanlar belki birkaç ay daha uzun süre almıştır, ama sizin hastanenizde 25 alan varsa başka hastanelerde 15 alan da var maalesef. Zaten bu kovid ödemeleri ekstra bir durum. Normalde dediğim gibi 10 alıyor, yıl sonuna kadar 8’e kadar geriliyor parası artan vergilerle. Miktarları tam bilmiyor olabilirim ama kabaca durum bu.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı