2 Günlük Laptopun Aşırı Yavaş Olması

Bende İ3 1.nesil var gayet normal işleri yapıyor aldığı performans kesinlikle normal değil.

Zaten böyle bir sistem o fiyatı hak etmiyor. 4 GB RAM günümüz için hiç yeterli değil üstüne üstlük SSD de yok, hiçbir geleceği yok.

Siz aldığınız yer ile irtibata geçip iade istediğinizi söyleyin.

SSD daha hızlı çalışmasını sağlayacaktır. Ama HDD ile dediğiniz kadar donmaması gerekiyor.

Sistemi istikrarlı çalıştırmak için ince ayar yapmanız gerekiyor.
Aida64 HTML raporu oluşturun. Raporu mediafire sitesine yükleyip bağlantısını paylaşın.
Büyük ihtimalle UTorrent üzerinden korsan oyun yüklüyorsunuz.
Yüklediğiniz oyunlar Bitcoin virüsü filan barındırıyor olabilir.
Kaspersky IS, Malwarebytes ile tarama gerçekleştirin. Korsan içeriklerden olabildiğince uzak durun.

İnternetten bir şey yüklerken Ağ ve disk kullanımının yüksek olması normaldir.
Bir işlem yaparken indirmeleri durdurun. Arka planda çalışan uygulamaları azaltın.
Arkadaşın da dediği gibi UTorrentten idirdiğiniz Crackli Uygulamalar Bitcoin Mining Yapmak Gibi Sistemi Aşırı Yoran Bir Aktiviteye Bilgisayarını Maruz Bırakıyor Olabilir

Biraz yanlış gözükebilir ama 9 gün boyunca cayır cayır kullandığım klavyeyi mekanik klavye indirime girdiği için iade ettim. 1 Gün içinde para iadem geldi. Satıcı da bitiyor aslında uğraşıp uğraşmamanız. Siz iade verin kutu falan atmadıysanız. Diyelimki kabul etmedi. Tüketici hakem heyetine başvurun, buna zaten gerek kalmaz büyük ihtimalle. Fakat ürünü kirlettiyseniz yağlı elle falan dokunduysanız yani hasar verdiyeseniz. O işi bilmem. :(
Kirlettiyseniz bile iade talebi verin, almak zorundalar diye biliyorum.
Ne kadar etik onu bilmem ama verin iadeye.

O bilgisayarın günümüzdeki maksimum fiyatı benim gözümde 2300-2400 TL civarıdır. Hatta fazla bile yazdım. Eğer ki yazdığım gibi uygun fiyattan aldıysanız ve iade etmek istemiyorsanız SSD+RAM yükseltmesi ile bence düzgünce kullanabilmeniz lazım. Ama konuya attığınız linkteki fiyata aldıysanız bence kesinlikle hiç dokunmayın direkt iade edin. 4000 TL'yi geçtim o bilgisayara 3000 TL bile verilmez.

Ben bilgisayar olarak i5 4210U-8GB RAM-GT840M-SSD kullanıyorum. Grafik performansına bakmadım ama işlem performansında sizinle benzer olması gerekiyor. Hatta sizin işlemci biraz daha iyi denebilir. Ben şahsen bilgisayarımda oyunumu da oynuyorum, internette de dolaşıyorum. Her türlü şeyi yapıyorum. İşlem performansı daha yüksek olabilirdi ama günlük kullanım için yeterli olduğunu düşünüyorum.

Üstte demek istediğim şey bana kalırsa sizin sorununuz bilgisayarınızdaki işlemci veya ekran kartının performansı ile alakalı değil. Muhtemelen HDD/RAM limitine takılıyorsunuz ve/veya yazılımsal olarak arkaplanda bilgisayarınızı sömüren bir şeyler var.

Ürün sıfır kapalı kutuda olsa gerek üretilen parçanın gözden kaçan Hatası gerek taşıma ve kargo sırasında aldığı hasar dolayısıyla Harddisk sorunu oluşabiliyor ki siz Harddisk kullanımı %100 diyorsunuz bu da söylediklerimi destekliyor, zaten yeni bir ürün olduğu İçin ya iade yada değişim yaparlar , sıkıntı yaşamana gerek yok ver servise iade yada değişim yapsınlar , mekanik Harddiskler en ufak çarpma düşme ve baskı sonucu bozulur ssd diskler çip yapısına sahip olduğu İçin düşme çarpma ve baskı sonucunda bozulmazlar yani badaector veya delay gibi sorunlar olmaz bu nedenle ssd ye sahip olan bilgisayarlara yönelin derim

Kardeşime 2 gün önce Hepsiburada'dan Lenovo V330 Intel Core i3 8130U 4GB 1TB Radeon 530 Freedos Fiyatı aldık.
Bilgisayar normal işlemlerde bile aşırı yavaş. İnternette takılma, basit program yüklemelerde falan ok hantal. Sanarsın 7-8 yıllık bir bilgisayar. Ekran kartı AMD Radeon 530. Bu ekran kartının performansına baktığımda FarCry 5, FIFA 2019 gibi oyunları bile orta grafikte rahat oynatıyordu. Ben FIFA 19 yükledim. Açması bile 10 dk sürdü. Kasmasını söylemiyorum bile. Bilgisayarın açılması bile 3 dakikayı buluyor.
Biliyorum i3 işlemci ama 8. Nesil. Hadi oyunu oynatmadı. En basit işlemleri bile bu kadar ağır yapması ve donması normal mi? Fikriniz var mı?
RAM kullanımı %50 ile %80 arasında oynuyor. Ama işlemci kullanımı %5 iken Utorrent açıyorum %95 oluyor.

Kaç TL'ye aldın eğer 4000TL aldıysan hiç düşünmeden iade et. Keşke alırken forumda konu açsaydınız aynı fiyata çok daha iyi dizüstü alınırdı.

O bilgisayarın günümüzdeki maksimum fiyatı benim gözümde 2300-2400 TL civarıdır. Hatta fazla bile yazdım. Eğer ki yazdığım gibi uygun fiyattan aldıysanız ve iade etmek istemiyorsanız SSD+RAM yükseltmesi ile bence düzgünce kullanabilmeniz lazım. Ama konuya attığınız linkteki fiyata aldıysanız bence kesinlikle hiç dokunmayın direkt iade edin. 4000 TL'yi geçtim o bilgisayara 3000 TL bile verilmez.

Ben bilgisayar olarak i5 4210U-8GB RAM-GT840M-SSD kullanıyorum. Grafik performansına bakmadım ama işlem performansında sizinle benzer olması gerekiyor. Hatta sizin işlemci biraz daha iyi denebilir. Ben şahsen bilgisayarımda oyunumu da oynuyorum, internette de dolaşıyorum. Her türlü şeyi yapıyorum. İşlem performansı daha yüksek olabilirdi ama günlük kullanım için yeterli olduğunu düşünüyorum.

Üstte demek istediğim şey bana kalırsa sizin sorununuz bilgisayarınızdaki işlemci veya ekran kartının performansı ile alakalı değil. Muhtemelen HDD/RAM limitine takılıyorsunuz ve/veya yazılımsal olarak arkaplanda bilgisayarınızı sömüren bir şeyler var.
2440 liraya aldım
Kaç TL'ye aldın eğer 4000TL aldıysan hiç düşünmeden iade et. Keşke alırken forumda konu açsaydınız aynı fiyata çok daha iyi dizüstü alınırdı.
2440 liraya aldım

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı