2 saat uyku yeterli mi?

Topluyo

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Serbest Meslek
Merhaba baştan belirteyim DEHB'li bir bireyim. Günde 2 saat uyku ile hayatımı sürdürüyorum 2024 yaz ayından beri böyleyim düzenli uyku yapmaya çalıştım olmadı. Beynimi durduramıyorum sürekli bir şey yapasım geliyor uyutmuyor beni. Uyku ilacı almayı düşünüyorum o zaman da her zamanki mutluluğum gider diye korkuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba baştan belirteyim DEHB'li bir bireyim. Günde 2 saat uyku ile hayatımı sürdürüyorum 2024 yaz ayından beri böyleyim düzenli uyku yapmaya çalıştım olmadı. Beynimi durduramıyorum sürekli bir şey yapasım geliyor uyutmuyor beni. Uyku ilacı almayı düşünüyorum o zamanda her zamanki mutluluğum gider diye korkuyorum.

Alakası yok gitmez sadece sersem hissedersin. Rahatlarsın uykuya dalabildiğin için aksine mutlu bile hissettirir. En az 6 saat uyumalısın.

Merhaba baştan belirteyim DEHB'li bir bireyim. Günde 2 saat uyku ile hayatımı sürdürüyorum 2024 yaz ayından beri böyleyim düzenli uyku yapmaya çalıştım olmadı. Beynimi durduramıyorum sürekli bir şey yapasım geliyor uyutmuyor beni. Uyku ilacı almayı düşünüyorum o zaman da her zamanki mutluluğum gider diye korkuyorum.

İlaç almanıızı önermiyorum ilaç kendine bağımlı hale getiriyor ve ilaç olmadan uyuyamazsınız. Doktora danışmanızı öneririm.

Oncelikle bu yeterli mi sorusu kişiden kişiye değişir. Sen gün içinde kendini yorgun hissetmiyorsan sıkıntı yok demektir. Benim arkadaslarım 4 veya 3 saatlik uykunun bile yeterli olduğunu söylese bile katılmıyorum. İnsan en az 8 saat uyumalı. Bir doktora danışın. İlaç mutluluğunuzu gidermez.

İyi hoş güzel diyorsunuzda psikiyatriye filan git artık ailem gitmeme izin vermiyor ilaç içe içe duygusuz oldun diyorlar başka bir çözüm lazım ilaca ulaşmak için doktora gitmek lazım.

İyi hoş güzel diyorsunuzda psikiyatriye filan git artık ailem gitmeme izin vermiyor ilaç içe içe duygusuz oldun diyorlar başka bir çözüm lazım ilaca ulaşmak için doktora gitmek lazım.

Bende aynı durumdayım hocam. Tatil olsun olmasın, şu an müzikle iç geçiriyorum masa başında. Uykuya adapte olamayan, özellikle uykulu olmayınca kafası uykuya hiç yatmayan, eylem ve eğlenceye yönelen insanlar daha zeki, beyini aktif insanlar oluyor. Bu hem iyi hem kötü bir şey. Tavsiyem kendinize uygun şartları sağlayıp zorlamanız. Spor yapıp sıcak bir duş alsanız işe yarayabilir. Salon gibi gereksiz şeyler değil koşuya çıksanız bile olur. Ve uyumak için uyumayın.

İki saat uyku yetersiz. 3-4 saat olsa neyse denebilirdi de iki saat gerçekten çok yetersiz. Sonuçlarını ilerleyen zamanlarda ağır şekilde ödersiniz.

Özellikle benim gibi gelişme çağında olanlar için hocam. Bildim bileli her gün 5 saattan fazlasını uyumuyorum, çoğu zaman 3-4 hatta. Boyumun daha yavaş uzamasını, kronik yorgunluğu, dikkat ve odak bozukluğunu, berbat bir hafızayı buna bağlıyorum. Ama pişman olduğumu söylemem, umurumda değil çünkü.

@Türününtekörneği, gelişme çağında olan birisi için az uyku kesinlikle zarar. 20 yaş ve sonrası için gelişim neredeyse durduğu için onlara çok etki etmese de gelişme çağında olan bir çocuk için az uyumak, fazlasıyla zarardır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı