2 tane GTX970 Mi Yoksa 1 Tane GTX980 mi ?

asım_ov

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar öncelikle çoğumuzun ne cevap Vereceğinizi tahmin edebiliyorum ama bi sorup fikrinizi almak istedim.

GTX 970, 980'e bayağı yakın. Fiyat olarak arada neden o kadar uçurum var anlamak zor. Bence bir tane GTX 970 al, sonra ucuzlarsa falan bir tane daha alırsın. Hem GTX 970, hem de 980 fiyat olarak acayip şişirilmiş durumda. Alanlara acıyorum ama naparsın, kafaya koyan alıyor. :D

GTX 970, 980'e bayağı yakın. Fiyat olarak arada neden o kadar uçurum var anlamak zor. Bence bir tane GTX 970 al, sonra ucuzlarsa falan bir tane daha alırsın. Hem GTX 970, hem de 980 fiyat olarak acayip şişirilmiş durumda. Alanlara acıyorum ama naparsın, kafaya koyan alıyor. :D
İnsaf et hocam, neresi şişirilmiş ? Bence olması gerektiği gibi. Tüm dünyada yankı uyandıran bir kart 900 TL'ye satılmasın tabi ki de.

Şimdi referans tasarım 1000 tl olarak satılacaktır ama özel soğutmalar 150-200 tl fark isteyecektir. Bunun nedeni basit. Devre kartından üzerindeki soğutma fanı ve pasif soğutma sağlayan alüminyum yapraklara kadar özel tasarlanıyor. Kaliteli bileşenler kullanılıyor. Yani fiyatlar şişirme değiller. Bu kart en fazla 1000 tl fiyatına satılır oda 1 yıl sonra. En hızlısını isteyen 980 alır yoksa 144p çözünürlükte bile kullanan kullanıcı 970 alır. Yani 4k düşünmüyorsan 970 yeterlidir ama 4k kullanırım dersen. 980 iş görür ama 2 tane 970 daha fazla performans verir. Birde şunu bil her olun slı teknolojisini desteklemez.

Tek 970 yeterlidir.
Aradaki fiyat farkını verip farkedemeyeceğin kadar az performansın anlamı yok.
Şuan 970 tüm oyunlara fazla fazla yetiyor SLI ye de gerek yok .
Zaten bir çok oyun SLI desteklemiyor.

İnsaf et hocam, neresi şişirilmiş ? Bence olması gerektiği gibi. Tüm dünyada yankı uyandıran bir kart 900 TL'ye satılmasın tabi ki de.
Kart, ABD'de 330 dolar. ABD'den vergisi, kargosuyla bile daha ucuza geliyor. Şişirildiğini anlamak çok zor değil.
Kaldı ki firmalar ülkemize kartı gidip ABD'den 330 dolara alarak da getirmiyor, çok daha ucuza mal ediyorlar.
Ama ne yaparsın, fiyatlar birazcık da tüketicinin vermek isteyeceği fiyata göre belirlenir. Demek ki insanlar vermeye razı ki şişirmişler.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı