20.000 TL'ye ekran kartı önerisi

Hocam şimdi şöyle bir detay var 7800 XT evet kas gücü olarak çok daha güçlü ve FSR4 var ve şu anda FSR4 de güzel çalışıyor ama 5060 Ti da şöyle bir fark var multiframegen ile FPS'i 4 katına falan çıkarıyor yani eğer sahte FPS umurumda değil falan derseniz 5060 Ti 7700XT'den saf güç olarak güçlü 7800 XT de güçsüz ama size kalmış kendi tercihinize göre ikisinden birini seçin PSU nuz ikisine de yeter.

Hocam 5060 Ti 22K bandında alınır mı? Yoksa 7800XT bu fiyat bandında en iyisi mi?

Hocam 5060 Ti daha yeni incelemelere düşüyor biraz bekleyip kartın performansını görmek lazım ama AMD de iyi bir tercih olabilir.

Hocam yazın alacağım 9060XT'ye PSU yeter mi R5 9600X ile darboğaz yapar mı ve fiyatı ne kadar olur?

Hocam darboğaz olabilir işlemciyi Ryzen 9 yapmanız gerekebilir:D

Ben RX7600'le bile FPS için FSR'a ihtiyaç duymuyorum. Hele 7800XT aldıktan sonra salla geç upscaling teknolojilerini, native de paşa paşa oynarsın. Ben oldschool oyuncuyum aga oyun dediğin native oynanır.
1-2 yıla diyebilecek misin aynı şeyi merak ediyorum, AC Shadows veya Indiana Jones FPS'in kaç mesela ? Elde 7600 7700 7800 varsa kart değiştirmesen de olur bir süre. 0 sistem diziyorsan ya 5000 serisi ya da 9000 serisi daha mantıklı. Eski seriler alınacaksa 2. Elden uyguna alınabilir.

Hocam şimdi şöyle bir detay var 7800 XT evet kas gücü olarak çok daha güçlü ve FSR4 var ve şu anda FSR4 de güzel çalışıyor ama 5060 Ti da şöyle bir fark var multiframegen ile FPS'i 4 katına falan çıkarıyor yani eğer sahte FPS umurumda değil falan derseniz 5060 Ti 7700XT'den saf güç olarak güçlü 7800 XT de güçsüz ama size kalmış kendi tercihinize göre ikisinden birini seçin PSU nuz ikisine de yeter.
FSR 4 7800 XT'de yok.

Son düzenleme:
Ben RX7600'le bile FPS için FSR'a ihtiyaç duymuyorum. Hele 7800XT aldıktan sonra salla geç upscaling teknolojilerini, native de paşa paşa oynarsın. Ben oldschool oyuncuyum aga oyun dediğin native oynanır.

Oldschool oyuncu olduğun için native oynayabiliyorsun zaten 🤣. Gir bakalım Stalker 2, Alan Wake 2 fulle grafikleri ne oluyor.

1-2 yıla diyebilecek misin aynı şeyi merak ediyorum, AC Shadows veya Indiana Jones FPS'in kaç mesela ? Elde 7600 7700 7800 varsa kart değiştirmesen de olur bir süre. 0 sistem diziyorsan ya 5000 serisi ya da 9000 serisi daha mantıklı. Eski seriler alınacaksa 2. Elden uyguna alınabilir.

FSR 4 7800 XT'de yok.
Indiana jones doku orta, gölgeler yüksek, küresel aydınlatma orta, gerisi ultra & yüksek olacak şekilde 70-85 Fps alıyorum. AC Shadows'a da para falan vermem ama eğer oynasaydım Benchmarking reis sağolsun muhtemelen 60 veya üzeri alırdım. Ve evet kart alacaksa 9060 ucuz ve performanslı gelirse alınabilir ama 7800xt boş bir kart değil. Eğer 9060 8 gb versiyonu 7800xt fiyatına gelir üstüne de düşük performans verirse ben olsam 7800 alır geçerim sallamam FSR4 falan.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

FSR 4 7800 XT'de yok.
Aga 3 yıldır rx 6900 xt kullanıyorum, ve daha performans konusunda sıkıntı yaşamadım, arkadaşın rx 7800 xt ile de sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum.

2k da beni daha üzmedi.

Dosya Ekleri

• indir (20).jpeg
    indir (20).jpeg
    280,7 KB · Görüntüleme: 64
  • indir (17).jpeg
    indir (17).jpeg
    392 KB · Görüntüleme: 56
  • indir (16).jpeg
    indir (16).jpeg
    148,2 KB · Görüntüleme: 56
  • indir (13).jpeg
    indir (13).jpeg
    252,1 KB · Görüntüleme: 51
  • Ekran görüntüsü 2025-02-26 112925.png
    Ekran görüntüsü 2025-02-26 112925.png
    1,6 MB · Görüntüleme: 57
Son düzenleme:
Aga 3 yıldır rx 6900 xt kullanıyorum, ve daha performans konusunda sıkıntı yaşamadım, arkadaşın rx 7800 xt ile de sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum.

2k da beni daha üzmedi.
Ben zaten yorumumu şu ana kadar çıkan oyunları oynayamazsınız olarak yapmadım, her türlü oynatır. Bundan sonra gelecek oyunlar, RT gerekliliği ve upscale üzerinden yaptım. Genel olarak okuduğumuzu anlamıyoruz sanırım, bundan sonra konuyu görecek arkadaşlar lütfen bana cevap vermeyin, yeni kart bakan ve konuya denk gelen arkadaşlarsa, 2k da DLSS4 balanced ve FSR3 Q farkının atla deve olduğunu bilsin yeter. MFG 3x ile ise 2x e göre ekstra 5ms alıyorsunuz, farkı hissetmiyorsunuz ve görüntünüz hala FSR a göre çok iyi, muhtemelen bu teknojilere gelecek yeni updateler konuları falan var ki girmiyorum bile. AMD fanboyların bunu bile bile 9060 bekle demek yerine ise hala 7000 serisini savunması ayrı komedi. Para sizin iyi alışverişler.

+
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Farkı anlamak isteyen arkadaşlar videonun daha 2. dakikasına bakabilir , DLSS 4 performans vs DLSS 3 kalite.

DLSS 3 > FSR 3

Videonun 7.30 kısmında FSR 3 ün çamur ve ghost yapan görüntüsünü görebilirsiniz.

Sizin 7800XT nin %17lik daha iyi native performans çöp oldu bile, ha birde sizin kart 100w falan fazladan çekiyor, emojilemeye devam =D

Son düzenleme:
Ben zaten yorumumu şu ana kadar çıkan oyunları oynayamazsınız olarak yapmadım, her türlü oynatır. Bundan sonra gelecek oyunlar, RT gerekliliği ve upscale üzerinden yaptım. Genel olarak okuduğumuzu anlamıyoruz sanırım, bundan sonra konuyu görecek arkadaşlar lütfen bana cevap vermeyin, yeni kart bakan ve konuya denk gelen arkadaşlarsa, 2K da DLSS4 balanced ve FSR3 Q farkının atla deve olduğunu bilsin yeter. MFG 3X ile ise 2X e göre ekstra 5ms alıyorsunuz, farkı hissetmiyorsunuz ve görüntünüz hala FSR'a göre çok iyi, muhtemelen bu teknojilere gelecek yeni Update'ler konuları falan var ki girmiyorum bile. AMD fanboyların bunu bile bile 9060 bekle demek yerine ise hala 7000 serisini savunması ayrı komedi. Para sizin iyi alışverişler.

+

Farkı anlamak isteyen arkadaşlar videonun daha 2. dakikasına bakabilir, DLSS 4 performans vs DLSS 3 kalite.

DLSS 3 > FSR 3

Videonun 7.30 kısmında FSR 3'ün çamur ve ghost yapan görüntüsünü görebilirsiniz.

Sizin 7800XT'nin %17'lik daha iyi native performans çöp oldu bile, ha bir de sizin kart 100W falan fazladan çekiyor, emojilemeye devam =D

FSR4 vs DLSS4 arasındaki uçurumu neden konuşmuyorsun anlamıyorum bu kadar teknolojiyi bağlı kalmayın artık Online oyunlarda geleceğe yönelik olumlu hiçbir yol çizmiyor NVIDIA sadece hikaye yok oyun türlerinde gecikme hissediyorsun görüntü zaten bozuluyor yani RTX gibi dünyanın en iyi teknolojisini kenara atıp DLSS ve fg ye bu kadar odaklanan NVIDIA'yı anlamıyorum FSR4 şu an DLSS4'ü tokatlıyor NVIDIA'nın 5000SERIsinin tek kozu fg onun dışında NVIDIA tercih etmek için sebep yok fiyatları zaten ortada hele ki 8 GB hastalığı...
Arkadaşın bu bütçeye alabileceği en iyi ekran kartı 7800XT ama yeni nesil istiyorsa beklesin 9060XT 20kya 5060 Ti yok zaten 22K ya gider girişinde girişi olan Palit alır bekleyecek vakti varsa beklesin bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı