20 günde 8 kilo vermek

berat önel

Kilopat
Merhabalar arkadaşlar daha öncesinde 96 kilodan 79 kiloya kadar düşmüştüm lakin virüs süreci vs. 87 kilo oldum tok karnına. Yarından itibaren kilo vermeye başlayacağım. Bu yolda tavsiyelerinizi bekliyorum hem beslenme olarak hem de spor olarak özellikle de sorunlu olan bacak bölgem için çünkü gerçekten aşırı kalın bir bacağım var ve kastan değil tabir uygun ise löp löp yağ denecek şekilde yağlı. Boyumu da söyleyeyim 1.80 tavsiyelerinizi bekliyorum dostlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum öncelikle şunu söyleyeyim, bölgesel yağ yakma diye bir olay maalesef yok. Antrenman ve doğru beslenmeyle vücut yağ oranını düşürdükçe bacaklardan da gidecektir. Ne tür bir spor yapıyorsun bilmiyorum ama eğer spor salonuna gidiyorsan sadece kardiyo ile kilo vermek gibi bir hata yapma. Evet kardiyo ile kilo verebilirsin ama giden sadece yağlar olmaz, kas kaybı da yaşarsın. Tavsiyem hem ağırlık antrenmanı hem de kardiyo yapman. Salondaki hocaya bu şekilde belirtirsen ona göre bir program çıkartacaktır.

Dostum öncelikle şunu söyleyeyim, bölgesel yağ yakma diye bir olay maalesef yok. Antrenman ve doğru beslenmeyle vücut yağ oranını düşürdükçe bacaklardan da gidecektir. Ne tür bir spor yapıyorsun bilmiyorum ama eğer spor salonuna gidiyorsan sadece kardiyor ile kilo vermek gibi bir hata yapma. Evet kardiyor ile kilo verebilirsin ama giden sadece yağlar olmaz, kas kaybı da yaşarsın. Tavsiyem hem ağırlık antrenmanı hem de kardiyor yapman. Salondaki hocaya bu şekilde belirtirsen ona göre bir program çıkartacaktır.

Virüs nedeni ile spor salonundan uzak duruyorum evde dambıl ve halterim var program önerin olursa açığım.

Aslında senin boy kilo oranı iyiymiş ben 1.65'im 75 kiloyum bundan mutsuzum ama yemeden duramıyorum.

Ya şimdi şöyle bir şey var aynaya görüntüme baktığımda sarkan göbeğim ve bacaklarım beni aşırı rahatsız ediyor ben de iştahı açıldı mı tam açılan birisiyim ama daha öncesinde 17 kilo vermiş biri olarak başarabileceğimi düşünüyorum. Sen de başarabilirsin unutma !

Ya şimdi şöyle bir şey var aynaya görüntüme baktığımda sarkan göbeğim ve bacaklarım beni aşırı rahatsız ediyor ben de iştahı açıldı mı tam açılan birisiyim ama daha öncesinde 17 kilo vermiş biri olarak başarabileceğimi düşünüyorum. Sen de başarabilirsin unutma !
Ben de 2-3 sene önce 6 ay bayır çayır yürüdüm babamla. 55 den 43 e düştüm sonra babamın dizinde yürümekten sorun oldu orda benim yürüyüş de karambole gitti şu an 75 kiloyum işte.

Program değil de birkaç tavsiye verebilirim. Egzersiz seçimini olabildiğince temel hareketlerden yana yap. Temel hareketler dediğim bir harekette birden fazla kas grubunun çalıştığı egzersizler. Ne kadar çok kas çalışırsa o kadar enerji harcarsın, yani daha fazla kalori yakarsın. Ağırlıkları düşük tutup yüksek tekrar sayılarıyla da çalışabilirsin. Ve arkadaşın dediği gibi hamurişi yiyecekleri azaltmaya çalış, şekeri zaten kesmen gerek. Kilo vermek için karbonhidratı tamamen kesmene gerek yok, gerekli kalori açığını ayarlaman yeterli. Bol sebze ve arada bir meyve tüket, karbonhidratı abartmadan tüketebilirsin, biraz da protein alsan yeterli olur. "AĞIRSAĞLAM" Youtube ve web sitesinden biraz daha araştırma yapabilirsin. Veya başka kaynaklara da göz atabilirsin.

Tdee'ni hesapla internetten, günlük alman değerinin altında alıcaksın abartılı olmadan kalorini ki sağlıklı bir şekilde kilo verebilesin. Beslenmene devam et, makro ve mikro besinlere önem ver. Kas yapmıyorsan çok hard dikkat etmene gerek yok aslında. Maddi durumuna göre ayarlarsın artık.

-Sabah aç karna koşuya çık. (az mesafeden, daha uzun mesafeye doğru)

-Basit vücut ağırlığına egzersizler yap. (biraz yorucu olabilir ama salondaki aletlerin altına girmekten daha çok efor sarf ettiriyor)

-'Be original'

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı