2017 Focus Sedan vs 2017 Megane Sedan

Kennys 12

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. 850 bin civarına araba arıyorum. Aklımda Megane ve focus var.
Model yılları aynı, kmler aynı donanım olarak;
Megane 1.5dCi touch.
Focus 1.5TDCI trend X
İkisi de 2017 model.
Ben şehir içinde ve üniversite için kullanacağım ve 18 yaşındayım. Konfora daha fazla önem veririm yolum da biraz uzak olduğu için yakıtı ve bakım maliyetleri benim için önemli. Sizce yaşıma ve kullanım şeklime göre hangisi daha uygun?

Biz aynı Focus'u satıp Megane'a geçmiştik. Focus daha dar ve daha fazla yakıyordu, ayrıca bakım maaliyeti de daha fazlaydı. Sanırsam şuan Megane biraz daha uygun fiyatlı.

Selam,

İkisini de kullanmış uzun yol yapmış biri olarak (aynı paketler değil ancak aynı araçlar)
Kesinlikle tercihimi Focus'dan yana kullanıyorum. 170-200 aralığında Izmit'den çıkıp gümbet'e gittim ve halen daha çeyreğe yakın yakıt vardı. Şehir içinde ki ortalaması genel olarak sakin kullanımda 4.2-5.2 aralığında gezinir biraz agresif kullanırsanız 6-7 bantlarında gezer süspansiyonları kasiste çukurlarda rahat ve konforludur donanım bakımından trendx modelinde eksi diyebileceğim ekran yoktu onu da kendim 4200TL'ye CarPlay'li bir ekran alıp çözmüştüm. Yolda hiç bırakmadı gerek performans gerek yakıt tüketimi bakımından gerekse virajda ki performansından dolayı ben ikisi arasından oyumu focus olarak kullanırdım (kullandığım Megane'da Focus'da otomatik vites için yaptığım yorumdur)

2018 Hybrid Corolla'ya da bakabilirsiniz ama bütçenize 50bin TL eklemeniz gerekebilir. 2017 Dizel Otomatik Hyundai Elantra da iyi bir seçenek olabilir. Kia Cerato'da çok iyi bir seçenektir, arıza oranı oldukça düşük ve bakım maliyetleri de yerinde ve tam bütçenize göre en yüksek paketi var diye biliyorum F1 vites ve sunroof vb. şeyler var.

2018 hybrid Corolla'ya da bakabilirsiniz ama bütçenize 50bin TL eklemeniz gerekebilir. 2017 dizel otomatik Hyundai elantra da iyi bir seçenek olabilir. Kia Cerato'da çok iyi bir seçenektir, arıza oranı oldukça düşük ve bakım maliyetleri de yerinde ve tam bütçenize göre en yüksek paketi var diye biliyorum F1 vites ve sunroof vb. şeyler var.

Hocam Corolla ve cerato biraz daha orta yaş, memur ve öğretmenlere hitap ettiği için çok düşünmüyorum Megane ve focus biraz daha sportif durduğu için onlara göre daha çok gençlere hitap ediyor bence. Hybrid de tercihim değil. Ceratonun ise iç mekanı hoşuma pek gitmiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı