2020 Yılına Kadar Çıkacak Teknolojiler

_emre33

Hectopat
Daha fazla  
2020 yılına kadar AMD ve İntel'in hangi işlemcileri çıkacak ? Mimari olarak soruyorum. Ekran kartlarında neler çıkacak ? Sizce ileriye doğru işlemci ve ekran kartları ucuzlar mı ? Yoksa fiyatı artar mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Artacağı yönünde düşünüyorum. 14nm'den 10nm veya 7nm'ye geçiş için o makinelerinde değişmesi gerekli. Ayrıca küçüldükçe transistör sayısı artacağı için daha fazla ısınacaklarını düşünüyorum.

Artacağı yönünde düşünüyorum. 14nm'den 10nm veya 7nm'ye geçiş için o makinelerinde değişmesi gerekli. Ayrıca küçüldükçe transistör sayısı artacağı için daha fazla ısınacaklarını düşünüyorum.
Küçüldükçe transistörler arasındaki elektrik kaybı azalıyor, daha fazla olsa bile daha az enerji harcıyor ve daha az ısınıyor. Oluşan bu boşluğu frekans artırarak değerlendiriyorlar. Fiyat aksine ucuzluyor. Çünkü; silikon plakalardan daha da fazla mikro çip çıkıyor.

2021'den sonra silikona veda edebiliriz, artık sınırlarına ulaşmış olacağız. Karbon kullanımı başlayabilir, belkide bu yeni ham madde sayesinde 1GHz değil 100GHz değerlerini görebiliriz ama bu rakamdaki artış performansa eşit şekilde olmayabilir. Daha farklı olurlar tahmin edemiyorum işte, belki 5TeraHz olur ama çalışması daha farklı olacagı için 5TeraHz'lik silikin işlemci performansı vermez. Belki de GHz'den KHz'e düşecek kim bilir.

Silikon değil, silisyum. O ilk çeviriyi yapan büyük hata etmiş. Şimdi herkes silikon sanıyor onu. Gereçği silisyum. Ekran kartlarında Vega, Volta, Navi mimarileri bizi bekliyor büyük ihtimalle. Silisyumun olayı yarı metal olması. Onun yerine karbon kullanılır mı bilmem. Bor ve germanyum bana daha olası geliyor.

AMD Navi ekran kartları, Vega 20 mimarisi ve Ryzen 2 mimarisi çıkacak. İntel tarafında da Cannonlake işlemciler gelecek. Nvidia tarafında da Volta mimarisi kartlar gelecek.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı