2020'yi Puanla

2020'yi Puanla

  • Mükemmel bir yıldı.

    Oy: 30 14,4%
  • Güzel bir yıldı.

    Oy: 19 9,1%
  • Normaldi, diğer senelerden bir farkı yoktu.

    Oy: 27 13,0%
  • Kötüydü bu sene :( .

    Oy: 37 17,8%
  • Ne sen sor ne de ben söyleyeyim...

    Oy: 95 45,7%

  • Oy verenlerin toplamı
    208
  • Anket kapandı .
Epideminin pandemiye çevrildiği yıl olarak kendisinden 2 puan kırıyorum. İzmir ve Elazığ'da ölümlere neden olan depremlerden dolayı 1'er puan daha kırdım, toplamda 4 puan gitti. Küresel çaptaki ayaklanmalardan dolayı 1 puanını daha çöpe atıyorum, kaldı 5 puan.

Kalan 5 puanın birini daha modern tarihin gördüğü en büyük yangınlardan dolayı kırdım, 4 puan kaldı. Hükûmet sayesinde bindirilen vergiler ve para biriminin değerinin düşmesinden dolayı 1 puan kırıyorum, 3 puan kaldı. Ülkelerarası bir savaşa tanık olduk, 1 puan da buradan gitti kaldı 2. Beklenmedik şekilde F1 uzun bir aradan sonra ülkemize geldi ama seyircisiz olduğu için gidemedik, buradan 1 puan kırıyorum çünkü çok kırgınım. Kaldı 1 puan...

Daha düşünsem puanı eksiye düşürüp 2020 yılını borçlu çıkarırdım da yapmayayım, 1 puanda kalsın. :D
 
Valla Temmuz'a kadar iyiydi çünkü zaten YKS'ye hazırlanıyordum. Öyle ya da böyle ders çalışacaktım ama sonrasından memnun değilim.
 
15'ten sonrası keyif vermedi. 2020'de en tatsızı oldu.

Herhalde tek iyi yanı, teknoloji olarak. Ampere, 9. nesil konsollar, Zen 3 ve Big Navi. Onun dışında berbat bir yıldı, 2021'de berbat geçecek, 2022'de. Böyle gidecek.
 
Son 2 ayım Mükemmel, ondan önceki 2 ayım güzel geri kalan 8 ayım ise rezalet geçti. Ama şöyle ki son 2 ayda kazandığım şeyler diğer 10 ayın toplamındaki mutsuz edici şeylerden çok daha üstün geldi o yüzden güzel bir yıldı diyorum.
 
Van'da uçağımız düştü, 7 şehit verdik.
Van'da yaşanan çığ faciası.
Elazığ depremi.
Kırım geçiren Pegasus uçağı.
İdlib'de hava bombardımanına yakalanan ve şehit olan askerlerimiz.
Düşük gösterilmesine rağmen inanılmaz fazla Covid vakaları ve ölümleri.
Türkiye'de ve Dünya'da büyük yangınlar çıktı.
Giresun'da sel felaketi oldu.
İzmir depremi.
Azerbaycan - Ermenistan savaşı.
Büyük Buhran'dan sonraki Dünya çapında en büyük ekonomik kriz.

Dünya bazında da Pakistan uçağı düştü, birkaç tane önemli isim beklenmedik şekilde öldü, büyük yangınlar çıktı, Beyrut'da büyük bir patlama oldu, Dünya çapındaki vaka sayıları katlanarak arttı.

İlk aklıma gelenler bunlar oldu. Puanım 0. Kendi açımdan kötü bir yıl geçmedi ama hem ülke olarak hem de Dünya olarak zor bir yıl geçiriyoruz.
 
Benim için yıllar ikiye ayrılır; 2012 öncesi ve 2012 sonrası. Gerçekten yani 2012'den sonra her şey bozuldu. 2012'den önce mesela ailecek daha bir mutluyduk. Mahallemiz şen şakraktı. Her gün sabah erkenden kalkar, spor ayakkabılarımızı giyer ve mahallenin kocaman arsasında top koştururduk. 2012'den sonra bitti bu olay mesela. Şimdi o arsada sadece hatıralar kaldı. O güzel günler bitti artık. Şimdi hepimiz kocaman bir betonun içinde ölümü bekliyoruz. 2020 kötü bir yıldı benim için. 2002, 2006, 2012, 2016 ve 2020 en kötü yıllarım.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı