2022 sezonu takımlar performans değerlendirilmesi

Katılım
19 Eylül 2015
Mesajlar
48.750
Makaleler
12
Çözümler
48
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
2022 sezonun takım değerlendirmesi yapacağım. Sizin de görüşlerinizi görmek isterim.

Redbull: 2021 sezonun son yarışına kadar şampiyonluk mücadelesi vermelerine rağmen, 2022 aracına yeteri kadar zaman ayıramamalarına rağmen müthiş bir sezon geçirdiler. Adrian Newey'in müthiş dehalılığı, müthiş bir strateji ekibi, müthiş bir pit ekibi, müthiş bir pilotta her iki şampiyonluğu da sonuna kadar hak ettiler. İlk yarışlarda dayanıklılık sorunlarından puan sıralamasında baya geriye düşseler de çok iyi toparladılar.
Bütçe ihlali yaptıklarından dolayı imajları zarar gördü ama FIA çok ucuz cezalandırdı. Çok daha büyük cezaları hak ediyordu takım.

Ferrari: Bir Ferrari taraftarı olarak büyük hayal kırıklığı oldu. Dayanıklılık sorunları, strateji, pit ekibi ve yer yer pilotların hataları yüzünden canımız çok acıdı. Yine de tüm olumsuzluklara rağmen Ferrari'yi yeniden şampiyonluk mücadelesinde görmek güzeldi. Teknik direktifler nedeniyle çok geriledi F1-75 aracımız. 2023 senesinde dayanıklılık ve strateji alanında iyi işler ortaya koyarlarsa ve pilotlarda hatasız sürerse şampiyonluk mümkün. Ancak takımı buraya getiren Mattia Binotto'nun takımdan gönderilmesi son derece yanlış bir karar, istikrarın olmadığı yerde başarı gelmez. Binotto'nun takım patronluğunu beğenmesem de aracı rekabetçi hale getiren o. Binotto'nun gönderilmesi yerine yanına işini hafifletecek bir danışman ve strateji ekibinin değişmesi yeterli olurdu. Motor dayanıklılığı tarafında da mutlaka adım atmalılar. Geçen sene motoru tam performansta kullanamadılar. Araç gelişimi konusunda da eskiye göre adım atsalar da yeterli değil. 2023 sezonunda 2022'ye göre şanslarının daha az olduğunu düşünüyorum, umarım yanılırım.

Mercedes: İlk yarışlarda öndekilerden sıralamalarda 2 saniye yakın geride kalıyordu, son yarışlarda yarış kazanan bir araç haline geldiler. Araç dizaynında yanlış yolu seçtiler. Buna rağmen iyi toparlandılar. 2023 sezonunda mutlaka yarışta olacaklardır. Hiçbir hegemonya sonsuza kadar sürmez, Mercedes bu sezon korkulması gereken bir rakip olacak.

Alpine: Sezonun iyi takımlarından ama dayanıklılık anlamında berbattılar. Bu yüzden Mclaren'a oranla çok daha hızlı olmalarına rağmen dördüncülük savaşını zor kazandılar. Araç sürüklenme olarak çok iyiydi, düzlükte uçuyorlardı.

Mclaren: Geçen seneye göre takım geriye gitti. Buna rağmen Norris'in büyük katkısıyla dördüncülük savaşı verdiler.

Aston Martin: Geçen sezon gibi bu senede büyük hayal kırıklığı oldu. Sezonun sonlarına göre iyi gelişim gösterseler de elbette bu yetersizdi. 2023 sezonunda daha rekabetçi olacaklar diye düşünüyorum. Vettel gibi büyük bir pilotu kaybettiler, neyseki yerini iyi bir sürücüyle doldurdular.

Alpha Tauri: Sezonun beklentilerin altında kalan başka bir takımı. Yanlış araç dizaynı seçtiler, çok kötü bir sezon geçirdiler.

Alfa Romeo Sauber: Sezonun ilk 6 yarışında orta sıradaki takımların ağırlık sorunu yüzünden ve Bottas'ın etkileyici performansıyla sıralama olarak yukarıda bitirdiler. Diğer türlü araç gelişimi konusunda rezalettiler. Haas ile beraber güncelleme özürlüsü bir takım. Dayanıklılık sorunlarından en fazla muzdarip olan takımlardan ayrıca.

Williams: Önceki sezonlarına göre daha iyi bir sezon geçirseler de sonuncu olmaktan kurtulamadılar.

Haas: Önceki sezonlara göre ileri bir adım attılar. Sezon ortasından sonra klasikleşmiş şekilde yine geri düştüler. Sadece 1 tane büyük güncellemeyle sezonu bitirdiler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı