2023'te ne olacak?

Evet bende bir şey araştırdım şu Türkiye'nin yerli aracı dedikleri sadece yapımı Türkiye'de yapılmış tüm parçaları yurt dışından gelmiş biz üretmeyi bilmeyen bir ülkeyiz.
Hangisini araştırdınız? Veya bilgiyi nereden aldınız? Yerli araba 2024 yılı itibariyle %68 yerli üretim olacak şu anda %40 seviyelerinde. Kaldı ki Mercedes bile Renault ile motor anlaşması yapmışken bizim aracımızın parçalarının hepsinin veya çoğunluğunun yerli olmasını beklemek saçma olur. %80'i asla geçemeyecek zaten. Çünkü motorunu Bosch firması üretecek. Düzgün bir sanayi ve öz kaynak yönetimiyle Türkiye 70'lerde olduğu gibi üretimini dışa satma zorunluluğu olan bir ülke haline gelebilir. Tekrar yapabiliriz. Ama doğru bir şekilde ilerleyerek.
 
Hangisini araştırdınız? Veya bilgiyi nereden aldınız? Yerli araba 2024 yılı itibarıyla %68 yerli üretim olacak şu anda %40 seviyelerinde. Kaldı ki Mercedes bile Renault ile motor anlaşması yapmışken bizim aracımızın parçalarının hepsinin veya çoğunluğunun yerli olmasını beklemek saçma olur. %80'i asla geçemeyecek zaten. Çünkü motorunu Bosch firması üretecek. Düzgün bir sanayi ve öz kaynak yönetimiyle Türkiye 70'lerde olduğu gibi üretimini dışa satma zorunluluğu olan bir ülke haline gelebilir. Tekrar yapabiliriz. Ama doğru bir şekilde ilerleyerek.

%100'ü ülkemizde üretilmeden yerli denmesi saçma geldi sadece.
 
Bor mu?
IMG_20210611_080447.png
Bu arada konuya gelirsek bir şey olmayacak. Karar vericiler doğru şeyler yaparsa(!) iki yıl içinde ufak da olsa toparlanma görülebilir. Daha öteye gitmesi zor. O yıl içinde ne değişir derseniz erken seçim olmazsa seçimle bir şeyler değişebilir. Bunu kestirmek de oldukça zor tabi. Onun dışında uçacağız, kaçacağız diyenlere pek aldanmayın. "Uçtun da, niye mi uçtun dediler" derler adama.

Araçla yokuş yukarı çıkıyorsunuz diyelim. Yıllardır araç kullanıyorsunuz ama hâlâ araca hakim değilsiniz. Aracınız manuel, biraz gidiyorsunuz, belki çok zorlamasanız yokuşu çıkacaksınız. Duruyor musunuz peki? Hayır. Vites değiştirmeye çalışıyorsunuz, aracı geriye kaçırıyorsunuz. El freniniz iş görmüyor. Araçta mantıklı düşünen kişiler endişeleniyor, diğerleri "Geriye gidince ileri daha hızlı gideceğiz, bak x marka araç bizi kıskanıyor." diyor.

Tanıdık gelmiştir. Bu kafayla bu yokuşu çıkacağımıza kim inanıyor?
 
2023'te pek değil hiçbir şey olmayacak. Seçim 2.tura kalacak ve malûm parti önceden yaptığı gibi belli şehirlerde karışıklıklar çıkaracak. Seçimi kazanana kadar da bırakmayacak.

Yok bor, yok lozan, yok uçan araba, yok doğalgaz, yok ilk bilmem ne ülkesi vs. Bu vaatler tamamen asılsız vaatlerdir. Sırf malûm kesimi kazanabilmek amaçlı.

Gözü olan görür, kulağı olan duyar, beyni olan da anlar. Başka ne diyeyim ki?
 
Bazı cahiller lozanın biteceğini ve şurada yer altına 2 kazma atarak zengin olucağımızı söylüyor zaten Türkiye şu anda bile yer altı kaynaklarını değerlendirmiyor hiçbir şey olmayacak yani sadece iktidar değişsin yeter ülke sömürüldüğü kadar sömürüldü.
 

Geri
Yukarı