2023'te zorunlu askerlik kalkacak mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Askerlik zorunlu olmamalı. Her ne kadar askerlik insan karakterinin oturmasında büyük bir etken olsa da çoğu insanı ekonomik ve sosyal anlamda büyük sıkıntılara sokuyor. Eskiden mantıklıydı ama terör gibi unsurlar artık çok azaldığı için profesyonel askerliğe geçilme vaktinin geldiğini düşünüyorum.

@Silinen üye Düşman askeri ülkeni işgal ettiğinde silah kullanmasını bilmeyip sevdiklerini kurtaramayınca ne olacak acaba? Çok basit düşünüyorsun.
@Bonita Nükleer bomba kullanımı yasaklandı.

Bu ülkeyi Türkiye Cumhuriyetini Mustafa Kemal Atatürk kurdu. Zamanında bu ülkeye saldıranlara o nasıl askerleriyle saldırdıysa aynı şekilde bizde saldırırız. Askerlik zorunlu olması daha iyi, eliniz silah tutmayı öğrensin. Bu işler yan gelip yatmaya benzemez. :)

@Silinen üye arkadaş şu an Ukrayna'da profesyonel navy seal mı çatışıyor Rus askeriyle? Ya da Kurtuluş Savaşı'nda profesyonel askerler mi savaştı düşmanlarla?

Savaş anında silahlandırma yapıldı orada da şu an bir savaş yok savaş olduğu zaman zaten gerekli silahlandırma yapılır.

Devlet ismini askerlik koyuyor ama içerde askerlik yok bir ton dayak bir de yer temizlemek pis pis işler askerlik olup olmadığını bedelli dediğimiz şeyden anlayabiliriz ve günümüzün insanları bedelli yapanları askere gitmeyenleri hain olarak nitelendiriyor ve bu düşünecede bir insan konumu görüyorsa bu cahillikten kurtulun. Kimse askere gitmek zorunda değil.
Osman Pamukoğlu'nu çağıralım, yüzüne de söyle. O da bedellilere karşı. Cahil olduğunu da söyle hatta :D Gerçekten ergen bir tavır sergiliyorsun. Tuvalet temizlemek ayıp mı? Banyo yıkamak ayıp mı? Acaba bir suç işlesen sosyal hizmet görevi verseler, sen millete küfür ede ede bu işi yaparsın bu belli oldu. Ülkeyi aslında hiç sevmediğini belli ediyorsun. 6 ay ülkene hizmet etmek bir dert size.

Bir terörist düşünün o adam kim bilir ne kadar eğitim almıştır en alt rütbesi bile bizim ülkemizdeki askerlikde patates soydurtuyorlar dayak atıyorular karşılıkda veremiyorsun pis işlerini yaptırtıyorlar aşağılıyorlar sence erleri savaşa göndermek ne kadar mantıklı.
Aynı şey değil, saçma sapan konuşmayın. Bir çok yeni eri savaşa göndermiyorlar, tecrübeli olanlar gidiyor.

Askerlik zorunlu olmamalı. Her ne kadar askerlik insan karakterinin oturmasında büyük bir etken olsa da çoğu insanı ekonomik ve sosyal anlamda büyük sıkıntılara sokuyor. Eskiden mantıklıydı ama terör gibi unsurlar artık çok azaldığı için profesyonel askerliğe geçilme vaktinin geldiğini düşünüyorum.
Ben de aynı düşüncedeyim.

Dostum, devir değişti. Eskisi gibi kılıç, kalkan, tüfek ile savaşılmıyor, devir teknoloji devri. Ekonomi savaşı var, siber savaş var, bunu anlayamıyor musunuz? Düşman sana nükleer bomba fırlatsa senin askere gitmenin ne anlamı kalacak?

Ya atmadı karadan savaş başlattı buna hazır mısın? Deniz donanması hava kara donanması yaptığın açıklamanın saçmalığı o kadar fazla ki anlatılamaz resmen zaten her zaman savaş içindeyiz ekonomi siber bunlar doğru ama yanınız da ki savaşları da mı görmüyorsunuz. Ukrayna - Rusya örneği.

Merhaba, zorunlu askerlik var. Şu an yaşım 15 bundan 4-5 sene sonra askerlik dönemim gelecek. Açıkçası askerliğe gitmek istemiyorum. Zorunlu olduğu için istek dışında gideceğim. Zorla olduğu için 2023'te kalkma ihtimali var diye duydum zorunlu askerliğin.

Bu ülkeyi Türkiye Cumhuriyetini Mustafa Kemal Atatürk kurdu. Zamanında bu ülkeye saldıranlara o nasıl askerleriyle saldırdıysa aynı şekilde bizde saldırırız. Askerlik zorunlu olması daha iyi, eliniz silah tutmayı öğrensin. Bu işler yan gelip yatmaya benzemez. :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı