2023'te zorunlu askerlik kalkacak mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence de bu ülkede zorunlu askerlik sistemi kalkması gerek, askerlik hizmeti dediğin zaten gönüllülük esasına dayalıdır. Ben de çok saçma buluyorum zorunlu askerliği, anca şöyle özel bir durum olur ülkede savaş çıkar silah altına alınmaya elverişli herkes görevini yapar, silahlandırılır. bence bir an önce zorunlu askerliğin kaldırılması gerektiğini düşünüyorum.
Silah altına alınmaya elverişli herkes görevini yapar dediğiniz cümlesi çok yanlış zaten elverişli kişiler yetiştirilmesi için gidiliyor askere ha şuan ki askerlik nasıl bilmem.
 
Bu devirde kimse kimseyi bir şey için zorlayamaz, herkes özgür iradesi ile hareket etmelidir. Ben ülkemi seviyorum ve ırkçı olmayacak kadar da milliyetçiyim. Yarın bir gün umarım olmaz ama bir savaş çıksa en ön sırada mücadele etmeye hazırım. Mesela ben askere gitmek istemesem sen gelip de bana vatan haini diyemezsin. Ülkemizde ne yazık ki böyle bir durum söz konusu. Bedelli yapanlara hain denebiliyor.

Bu çok cahil bir düşünce ama bazı arkadaşlar bunu anlayamıyor.
 
Zorunlu askerlik uygulaması baştan sona saçmalık zaten halihazırda işi olan, bir şeyler üreten ülkesine vergisini ödeyen, katkı sağlayan bireyleri 6 aylığına da olsa tüm dünyadan soyutluyor. Kaliteli bir ortam da değil zaten ayrıca bir askere günlük 3 öğün yemek yiyecek içecek veriliyor elektrik su hiçbir şey ödemiyor ve üstüne maaş alıyor yani devlet hazinese çok çok fazla yük demek. Muhafazakar kesim olduğu sürece kalkacağını düşünmüyorum.
 
Bu arkadaş fazla millyetçi ki konuyu açarken bunu da belirttim linç ederler diye de etmeye başladılar.


Kimse boş yere ölmeye hakketmez.
Boş yere ölmüyor yalnız? Atalarının bıraktığı toprağı korumak için gelecek nesillerede güzel bir yer,ülke bırakmak için bağımsızlık ve özgürlük için savaşılır.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı