2023'te zorunlu askerlik kalkacak mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üniversite transkript belgesini atsana bi. :)
23-24 yaş diye belirttiğim sadece bir imge hemşerim, ben 19 yaşındayım. Üniversite okuyacağım için askerlik gecikse bile severek gitmeyi düşünüyorum, hayat karşıma ne çıkarır bilemem. Büyüklerimizden duyduğumuz öğrendiklerimiz zor olduğu yönünde olsa da bir Türk genci olarak kaldırabileceğimi düşünüyorum. Kaldıramayacağını düşünen istemeyen olabilir, saygı duyarım. Ama içerisinde olduğumuz ülke coğrafi konumundan gereği tetikte olması gereken bir ülke. Ukrayna'nın halkına silah dağıtması gibi, en azından silah kullanmayı bilmek bile önemli. Askeriye disiplini ayarlanıp süresi değiştirilmesi ayrı konular, fakat zorunluluk kaldırılmamalı. Bu konu uzun uzun tartışılır aslında ama hep aynı yere varacak :)
 
Dostum dediğine katılmıyorum çünkü tamamen alakasız. Onlarla bizleri kıyaslayamazsın bu olay devletin ve organlarının 3. kişilerin elinde olmasından kaynaklı yoksa çoğu sosyal devlette ben böyle bir şey görmedim. Böyle her zengin yatacak, uyuyacak dersen yeni Mustafa Kemalleri sen mi yaratacaksın? Cephesinden galibiyetle ayrılıp, tüm ajanların düşmanların cihatçıların oyununu bozan da bir yetim evladıydı hatırlatayım . İnsan doğduğu yeri seçemez ama yüceltebilir.
Yönetici bir elit sınıfın olduğu her ülkede ayrıcalıklara sahiptirler. Gelişmiş ülkelerde zorunlu askerlik uygulaması olmadığı için bunu görmüyorsun sadece.

Mustafa Kemal edebiyatından da bıktım. Kendisi sıradan bir insandı. Kamu propagandası ile şişirildi.

Ciddi bir savaş olmadığı müddetçe askerlik diye bir şey yapmayacaksın zaten. Şu an askerlik yapmak demek komutanın pisliğini temizleyen bir köle olmaktan farksız bir şey.

En önemlisi askerlik doğası gereği ahlaken yanlış eylemlere yol açmaya oldukça müsaittir. Bir asker emirlere karşı gelmemelidir. Türkiye yarın bir gün toprak elde etmek için bir ülkeyi işgal etse, işgali reddetme gibi bir lüksün olmayacağı bu işgalin bir parçası da sen olacaksın. Yani ahlaken yanlış bir şey yapmış olacaksın. Bunun tarihte pek çok örneği var. Hatırlatmak babında: Nazi Almanyası- Holokost.
 
Son düzenleme:
Bak Atatürk'ün ismini kullanarak insanları sömürmeye çalışma çok yapmacık geliyorsun bana, hepimiz atatürkçüyüz. Tartıştığımız konu farklı, konuyu farklı yöne çekmeye çalışma zorunlu askerlik sistemi bence gönüllülük esasına dayalı olması gerek. Doğru olanda budur, zaten orduda görevli 2 milyon personel var savaş esnasında fazlasıyla yeterli bir sayı. Ola ki daha fazla insana ihtiyaç olur, orduda görevli insanlar sivil halkı örgütleyip eğitebilir. Doğru olanda budur. Siz çok yanlış düşünüyorsunuz. İnsanlar sizin gibi cahilce düşünmüyor maalesef. Biz sizin gibi orta çağda veya taş devrinde yaşamıyoruz, ama sen yaşamaya devam edebilirsin. Senin tercihin, insanların kişisel tercihlerine saygı duymak gerekir. :)

İnsanların kişisel tercihlerine saygı duymak gerekir demişsiniz karşıdakini "siz orta çağda mı kaldınız veya taş devrinde mi kaldınız" diyorsunuz cidden komiksiniz ayrı zamanda cahil, yazdığınız şeyin cümleyle bir alakası olsun, kitap okumadığınız her yönden belli ayrıca savaş esnasında orduda ki görevli insanların cidden sivil halka silah eğitimi vereceğini düşünüyorsanız da bu imkansız zaten 2 milyon personelden sonra personele ihtiyaç duyulursa o eğitim veren kişinin de işin içine girmesi demek ve bu kişi sivil halka eğitim vermek zorunda değil zorunda kalmaması için de sivil halkın askerlik yapması gerekir.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı