2023'te zorunlu askerlik kalkacak mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben askere gidene kadar askerlik kalkacak desene. Mis:)
 
Birisi seni bayağı korkutmuş. Olay kısaca şöyle: 18 yaşına "kadar silah altına" alım yasaktır ve UN (Birleşmiş Milletler) kanunlarına göre çocuk asker sayılırsın.

Türkiye dahil pek çok ülke Cenevre Sivil ve Askeri savaş hukuğu maddesine uymak zorunda.

Gene, 18 yaşından sonra bir üniversite veya öğretim programı kazanırsanız "tecil" yani erteleme hakkı size MSB tarafından verilir tecil ile mezuniyete kadar askerlikle olan ilişkiniz kesilir. Ortalama askere gidiş yaşınız 18 değil üniversite kazanırsanız 25 yaşına kadar çıkmakta. (Zaten kazanmakta çok zor değil 20 Türkçe 10 matematik çöz illa bir yere gidersin bakkal gibi diploma verenler var).

Tecil sadece öğretim programına değil yaşı 18 olan bireylere devlet 1 yıl tecil veriyor nizamiye veya askeriyeye bağlı olduğunuz birime sorabilirsiniz.

Gene, zorla alıkonma durumu yoktur en fazla sizi yoklama kaçağı veya asker kaçağı diye sisteme girerler genel olarak para cezası veya celbe düşünce devlet sizden tazminatını alır. En kötü ihtimalle vatandaşlıktan ihraç olursunuz ve bulunduğunuz ülkenin UN ofisine giderek vatansız belgesi alırsınız.

Son olarakta forum üyelerini tebrik etmekle beraber daha ne kadar bilgisiz olunur bunu görmekteyiz sadece yukarıya verilen açıklamayı yazsanız en azından haklarinı bilseydi.

Bu mesajım içinde her şeyi açıkladım isteyen okusun.
 
6 ay gittim askerliğe ve öyle sandığın gibi değil. Bir şey yaptırtmıyorlar. Sadece geceleri nöbet falan tutuyorsun 1 2 eğitim falan yapıyorsun. Zor değil. Silah en fazla 10 11 kere elime almışımdır.
 
Sorun o zaten ama bizim ekmeğimize ortak olacaklarsa ülkeye de bir faydaları dokunmak zorunda.

Eğer savaşsalardı kendi ülkelerinde savaşırlardı. Bizi insanlar istermi ne gibi sonuçlar doğururuz kafaları yok onların. Bırakın ekmeğimize ortak olmayı elimizden ekmeği alırlar yakında.
 
6 ay gittim askerliğe ve öyle sandığın gibi değil. Bir şey yaptırtmıyorlar. Sadece geceleri nöbet falan tutuyorsun 1 2 eğitim falan yapıyorsun. Zor değil. Silah en fazla 10 11 kere elime almışımdır.
Yapılmıyor zaten sorun o. Hani yapılmıyor niye o kadar uzun. Korkulacak yani yok zaten, KS'nin bahsettiği gibi.

Mustafa Kemal ve şehit edebiyatı ise bambaşka bir evren.
 
Vatani hizmet, görev ve namus borucudur askerlik.
İstersen paralı yap, istersen parasız yap.
Paralı yaparsan ülkenin ekonomisine katkıda bulunursun, parasız yaparsanda vatani görevini yapmış olursun.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı