2023'te zorunlu askerlik kalkacak mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Seçimden önce veya sonra kalkma ihtimali var. Hükümet değişirse kalkacağını düşünüyorum. Bende bu sebepten dolayı tecil ettirdim bekliyorum. 21. yüzyılda zorunlu askerlik kadar saçma bir şey yok. Bedelli askerlik yapayım desen hem tonla para veriyorsun hemde 1 ay mı ne yine gidiyorsun. Hiçbir akıl mantığa yatan bir yanı yok.
 
Askerlik vaktin gelsin gitme evine gelip zorla nasıl götürüyorlar bak bakalım.
Öyle bir şey pek olmuyor, kaçak olunan süreye göre para cezası işletiliyor.

10 yıldan uzun süre yoklama bile yaptırmamış, okulu olmayan, defalarca otelde odasına polis gelmiş, defalarca çevirmeye girmiş çok sayıda kişi tanıyorum.
 
Zorunlu askerlik kalkmaz boşuna bekleme o kadar rütbelinin ayak işlerini ameleligini kim yapacak sanıyorsun sözleşmeli erler var onlarda genelde kuzey Irak ve güneydoğu taraflarında üs bölgelerinde ve suriyedeler zaten.
 
Yanı başındaki Ukrayna savaşa sivil vatandaş gönderdi. Askere gitmeyip silah tutmayı öğrenmeyen kişinin olası bir savaş durumunda kime ne faydası olacak? Kadınlar ve çocuklarla birlikte savaştan kaçan suriyeli erkeklerin olduğu güruha katılırsınız artık.
 
Gitmek istemiyorsan parasını vereceksin. Yoksa Türkiye sınırları içinde yaşama kardeşim bu kadar basit. Ben de bedelli parasını yatırdım ve 1 ay gideceğim. Nasıl işine geliyorsa artık.
 
Her Türk evladının Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarına borçlu olduğunu belirten ve en ufak Milliyetçilik içeren mesaja "Beğenmedim" veya "Hahaha" atan gençler tam olarak ne olsun istiyorsunuz?
 
Her Türk evladının Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarına borçlu olduğunu belirten ve en ufak Milliyetçilik içeren mesaja "Beğenmedim" veya "Hahaha" atan gençler tam olarak ne olsun istiyorsunuz?
Türk ordusunun tam profesyonel, ne yaptığını bilen erler ile dolu olmasını istiyorum. Er olarak giden insanların Bağcılar semt abisinden bozma kekolar tarafından ezilip askerliğe ve vatana karşı soğutulmasını istemiyorum. Ülkemin profesyonel bir orduya sahip olup en düşük rütbeden en yüksek rütbeye herkesin savaş alanında piyon yerine birer ölüm makinesi olmasını istiyorum. Çoluk çocuğun yaptığı ''Askerlik vatan borcu cart curt'' edebiyatından çıkmalısınız artık. Askerde eğitim falan yok. Kalk, koş, yerlere sabitlenmiş tüfekler ile 1 el atış yap. Biraz daha koş sonra koğuşa git. Sizin askerlik eğitiminiz bu mu? Tatlı su Türkçülüğü yapmayın. Erlere verilen saçma sapan ''eğitimsi'' şey yerine 1 adet çavuşu adam gibi eğitsek çok daha efektif olur.
Silah eğitimi vs. gibi absürt şeylerle gelmeyin karşıma, ortalama bir G3'ü seferberlik anında öğrenmeniz 30 dakikanızı almaz. 6 ay silah kullanmak için eğitim verildiğini düşünen arkadaşlara söylüyorum, elimde yeni yapılmış köprü var ucuz fiyattan veririm.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı