2023'te zorunlu askerlik kalkacak mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende askerlik erlik yaptım kardeş? Hiç patates soymadım? Yalan bilgi yayma arkadaşım forumda!
Başçavuş çocuğuyum 2013 Askeri lise sınavı girişliyim. Açık söylüyorum ki sen yalan söyleme millete. Askerlik yapmadığın çok net belli. ''Erlik yaptım'' böyle saçma bir cümle kurmandan belli askere gitmediğin. Şayet gittiğini iddia ediyorsan at bakalım yoklama ve usta birliği çağrı kağıdını. Sen bunların anlamını da bilmezsin ama ben forumdaki arkadaşlar için yazayım:

Bu şahsa inanmayın yalan söylüyor. Askerlikte ilk ay acemi birliğinde sıkı eğitimden geçersiniz. Selam verme, kişisel temizlik, komutana karşı hareketler, rütbeler vs. Kısacası esas askerlik acemi birliğidir. Burada askerliğe dair her türlü eğitimi alırsınız. Sonra usta birliğiniz belli olur, usta birliğinde sivildeki mesleğinize göre istihdam edilirsiniz. Yani berberseniz berber olursunu gibi vs. Şayet vasıfsızsanız mıntıka temizliği, mutfak ekibine yardım, Ek nöbet tutma gibi durumlar olur. Temizlik nöbete tabidir. Her asker temizlik yapmak zorunda sırasıyla. Yani usta birliğinde günleriniz sıradan geçer, sürekli iş yaparsınız. Haftada sadece 1 gün içtima olur. Başçavuş düzeni sağlar. Geri kalan 6 gün temizlik vs yaparsınız.
 
4 yıllık üniversite oku. Sonra sınava gir, eğer başarılı olursan yedek subay ya da asteğmen olarak görev yaparsın.
 
Başçavuş çocuğuyum 2013 askeri lise sınavı girişliyim. Açık söylüyorum ki sen yalan söyleme millete. Askerlik yapmadığın çok net belli. "erlik yaptım" böyle saçma bir cümle kurmandan belli askere gitmediğin. Şayet gittiğini iddia ediyorsan at bakalım yoklama ve usta birliği çağrı kağıdını. Sen bunların anlamını da bilmezsin ama ben forumdaki arkadaşlar için yazayım:

Bu şahsa inanmayın yalan söylüyor. Askerlikte ilk ay acemi birliğinde sıkı eğitimden geçersiniz. Selam verme, kişisel temizlik, komutana karşı hareketler, rütbeler vs. kısacası esas askerlik acemi birliğidir. Burada askerliğe dair her türlü eğitimi alırsınız. Sonra usta birliğiniz belli olur, usta birliğinde sivildeki mesleğinize göre istihdam edilirsiniz. Yani berberseniz berber olursunu gibi vs. şayet vasıfsızsanız mıntıka temizliği, mutfak ekibine yardım, ek nöbet tutma gibi durumlar olur. Temizlik nöbete tabidir. Her asker temizlik yapmak zorunda sırasıyla. Yani usta birliğinde günleriniz sıradan geçer, sürekli iş yaparsınız. Haftada sadece 1 gün içtima olur. Başçavuş düzeni sağlar. Geri kalan 6 gün temizlik vs yaparsınız.

:D askerlik yapmadığına emininm neten araştırıp veya kullaktan duyma bilgilerle gelme. Bence.
 
:D askerlik yapmadığına emininm neten araştırıp veya kullaktan duyma bilgilerle gelme. Bence.
Hahahaha olum 23 yaşındayım 5 yaşından 14 yaşına kadar tabur, kışlada büyüdüm ben 14 yaşında kuleli'ye girdim 17'imde okul kapandı. Şu anda da misafirhane'de kalıyorum. 18 yıldır askeriye ile iç içeyim. Seni sahtekarrrr, baktın karşında askerliği ve askeriyeyi bilen biri var ''erlik yaptım askere gittim'' yalanını devam ettiremedin. Netten araştır diyor sahtekara bak :D Tabur ve kışla arasındaki farkı bilmeyen hatta bu iki kelimeyi bile bilmeyen yalancı ergene bak sen bana netten araştır diyor :D
 
Köle köle :D işinize gelmiyor her gün erken kalk spor yap. Boşluğa alış mısınız.
Askerlik yapmamışsın gelmişsin G3 öğrenmen 30 Dakka oda güzelmiş bilgine zekana hayran kaldım. Hiç silah eline almamışsın ama her şeyi biliyorsun. :)
Her gün en az 2 saat yürürüm. Ki bu sırf işe gitmek için kat ettiğim mesafe, bunun haricindeki sporumu saymıyorum.
G3 - AK-47 dediğin silahlar envanterde kum tanesi gibi bulunan silahlar. Yarın savaş çıksa MPT alacağınızı mı sanıyorsunuz? Herkese AK-47 verilecek. Savaş anında G3 ve AK-47'yi kullanman için bilmen gereken 3 şey var. Güvenlik, doldurma, kurma. Gerisi zaten nişan alıp ateş etme eğitimi ki iyi atıcı olman için senelerce eğitim alman lazım, 6 aylık askerlikle iyi bir atıcı olamazsın. 5IQ pkklı teröristler bile AK-47 kullanabiliyor, eğer sen ''Ben bu kadar basit silahı 30 dakikada doldurup atışa hazır hale getiremem'' diyorsan o da senin problemin. Savaşta kimse sana silahı komple sök topla demeyecek. Ateş edebiliyor olman yeterlidir.
 
Bu konu gerçekten uzadı demek istediğim zorunlu asker kalkmalı gönüllü isteyenler gider 2023'te zorunlu askerliğin kalkması dileğiyle iyi sosyaller.
 
Hahahaha olum 23 yaşındayım 5 yaşından 14 yaşına kadar tabur, kışlada büyüdüm ben 14 yaşında Kuleli'ye girdim 17'imde okul kapandı. Şu anda da misafirhane'de kalıyorum. 18 yıldır askeriye ile iç içeyim. Seni sahtekarrrr, baktın karşında askerliği ve askeriyeyi bilen biri var "erlik yaptım askere gittim" yalanını devam ettiremedin. Netten araştır diyor sahtekara bak :D tabur ve kışla arasındaki farkı bilmeyen hatta bu iki kelimeyi bile bilmeyen yalancı ergene bak sen bana netten araştır diyor :D

Neten araştırmaya devam :) ama o internet bilgin lütfen kafanın içinde kalsın :)
 
Türkiye de askere gitmeyeni dövmeye kalkışanlar varken hükümetin karışıklık isteyeceğini sanmıyorum.

Görüşüm belli isteyen gider vatanına olan saygısından sevgisinden veya kimisi de gitmek istemez benim 6 ayım değerli diye kişiden kişiye göre.
 
Kimse kimseyi zorla götürmüyor, verirsin 50bin TL 3 hafta hanımcılık yaptırırlar geri gelirsin. Eline ne silah deyer ne de ayağına bir taş deyer.

Zorunlu askerlik de kalkar ise bu ülkeden artık beklentim kalmıyor.
 
Kimse kimseyi zorla götürmüyor, verirsin 50bin TL 3 hafta hanımcılık yaptırırlar geri gelirsin. Eline ne silah değer ne de ayağına bir taş değer.

Zorunlu askerlik de kalkar ise bu ülkeden artık beklentim kalmıyor.

Silah verip mermi vermeyince erkek mi oluyorsun?
Zorunlu askerlik geri kalmış ülkelere ait bir gelenektir.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı