2024 LGS nasıl geçti?

LGS 2020’de 472 puan %0.5 dilim yapmış biri olarak söylüyorum:
Arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun, benim de 5 gün sonra YKS sınavım var çok iyi anlıyorum sizi.
  • LGS, düşündüğünüz kadar büyük bir şey değil. Ancak iyi puanla kötü puan arasında eğitim kalitesi açısından tabii ki bir fark var.
  • Tercih yaparken yüksek puanlı olması 2. önceliğiniz olsun, ilk öncelik gideceğiniz okulun kendine ait bir kültürü olması. Eğer kültür yoksa gerçekten kötü oluyor lise hayatınız. 3-5 puan daha yüksek diye saçma sapan yerlere gitmeyin, hayatınızı dolu dolu yaşamış olun.
  • Hepinize tekrar geçmiş olsun, umarım hakkınızda en iyisi olur :).

Tamamdır hocam peki 480 ile %1 gelir mi bu sene sizce?

Gelir.

LGS 2020'de 472 puan %0.5 dilim yapmış biri olarak söylüyorum:
Arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun, benim de 5 gün sonra YKS sınavım var çok iyi anlıyorum sizi.
  • LGS, düşündüğünüz kadar büyük bir şey değil. Ancak iyi puanla kötü puan arasında eğitim kalitesi açısından tabii ki bir fark var.
  • Tercih yaparken yüksek puanlı olması 2. önceliğiniz olsun, ilk öncelik gideceğiniz okulun kendine ait bir kültürü olması. Eğer kültür yoksa gerçekten kötü oluyor lise hayatınız. 3-5 puan daha yüksek diye saçma sapan yerlere gitmeyin, hayatınızı dolu dolu yaşamış olun.

Peki okulun kültürünü nasıl öğreneceğiz?

LGS 2020’de 472 puan %0.5 dilim yapmış biri olarak söylüyorum:
Hocam sene, not ve dilim noktasına kadar aynı. Hangi okula gittiniz ?

Türkçe 15/5
İnkılap 9/1
Din 9/1
İngilizce 10
Matematik 17/2
Fen 19/1

Keşke türkçeyi biraz daha iyi yapsaydım. şöyle 18lere çekebilsem istediğim liseye gidecektim mis gibi.

Bana türkçe çok zor geldi, fen de aynı şekilde. Türkçe beklediğim gibi ama fenden iyi yapmam şaşırttı beni. Matematik çok kolaydı. Tüm sene matematiğe yüklenmiştim oysa, keşke biraz daha zor olsaydı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı