2025 yılında Microsoft Edge kullanılır mı?

Dostum önerim kesinlikle Zen Browser. Firefox tabanlı. Ve ayrıca (Edge) Microsoft ürünü olduğundan dolayı oldukça tanılama verileri alıyor. Performans açısındanda kötü olduğunu söylemem gerekir. Çok kötü değil ama iyi de değil. Ve tarayıcı çok dolu. Daha özelleştirilebilir, güvenli ve gizliliğe önem veren tarayıcılar kullanmanı öneririm. Arama motoru olarak DuckDuckGo kullanabilirsin. Chromium tabanlı yazılımlar maalesefki gizliliğe önem verme konusunda daha geride. Eğer Chromium tabanlı bir tane istiyorsan kesinlikle OperaGX. Ve OperaGX'in "Lite" versiyonu gibi olan Opera'yı öneririm. Eğer firefox tabanlı bir tarayıcı istiyorsan şiddetle Zen Browser öneririm.

Kısaca önerim, Zen Browser. Alternatif istiyorsan Opera/OperaGX

Ekleme:
Zen Browser ve Opera hafif tarayıcılar. OperaGX oyuncular ve iyi donanımlı bilgiseyarlar için.

Son düzenleme:
8 GB RAM var çok kullanıyor neredeyse yarısını ama hiç kasma falan takılmalar yaşamadım peki ne önerirsiniz onun yerine Brave nasıl?

Brave kullanıyorum 8 GB RAM'im var 500-600 MB RAM yiyor.

Dostum önerim kesinlikle Zen Browser. Firefox tabanlı. Ve ayrıca (Edge) Microsoft ürünü olduğundan dolayı oldukça tanılama verileri alıyor. Performans açısındanda kötü olduğunu söylemem gerekir. Çok kötü değil ama iyi de değil. Ve tarayıcı çok dolu. Daha özelleştirilebilir, güvenli ve gizliliğe önem veren tarayıcılar kullanmanı öneririm. Arama motoru olarak DuckDuckGo kullanabilirsin. Chromium tabanlı yazılımlar maalesefki gizliliğe önem verme konusunda daha geride. Eğer Chromium tabanlı bir tane istiyorsan kesinlikle OperaGX. Ve OperaGX'in "Lite" versiyonu gibi olan Opera'yı öneririm. Eğer firefox tabanlı bir tarayıcı istiyorsan şiddetle Zen Browser öneririm.

Kısaca önerim, Zen Browser.
Linux kullanıcısıysanız öneririm.

8 Gb ram var çok kullanıyor neredeyse yarısını ama hiç kasma falan takılmalar yaşamadım peki ne önerirsiniz onun yerine brave nasıl ?
Dostum bence zaten windows çok fazla kaynak tüketiyor. Özelliklede Windows 11. Açıkcası kötü bir işletim sistemi. Gerek, gizliliğinize hiç önem vermemesi, gerek düşük performansı. Ama maalesefki diğer bütün işletim sistemlerine göre yazılım uyumluluğu daha fazla. 16gb Ram'in %30'unu yiyor. i5-9400F %20 yiyor. Boştayken bile. Özelleştirme desen yok, performans desen yok, gizlilik yok. Benim görüşüm bu şekilde.

Brave kullanıyorum 8 GB RAM'im var 500-600 MB RAM yiyor.

Linux kullanıcısıysanız öneririm.
Brave kötü sayılmaz, ancak Chromium tabanlı olması bence kötü. Ve daha iyi alternatifler mevcut.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Cevaplarınızı dikkate alarak karar vereceğim.
Umarım kendine en uygununu bulursun. İyi şanslar.

Kullanılır ancak RAM ve CPU kullanımı senin için çok önemliyse Opera GX geçmeni öneririm. Orada RAM ve CPU'yu sınırlandırmaya yarayan panel var. Microsoft Edge'yi özellikle ChatGPT teknolojisi için kullanıyordum, normale göre daha üst bir teknolojisi vardı.
Aslında yoktu, sadece kısayol sağlıyordu. Bunu birkaç eklenti veya ayarlama ile birçok tarayıcıdada yapabilirsiniz. Ve gizlilik konusundan kötü olduğunu söylemem gerekir. Ayrıca, oldukça dolu bir tarayıcı. Microsoft ürünleri genel olarak kendi reklamlarını çok yaptıkları ürünler oluyor. Windows kurulumunda bile dört veya beş sefer kendi reklamlarını yapıyorlar.

8 Gb ram var çok kullanıyor neredeyse yarısını ama hiç kasma falan takılmalar yaşamadım peki ne önerirsiniz onun yerine brave nasıl ?
Brave'da Chromium tabanlı. Chromium tarayıcılar, son zamanlarda gizlilik ve güvenlik açısından geride. Firefox tabanlı tarayıcılar daha iyi. Önerim, son derece kişiselleştirilebilir olan Zen Browser. Hem sade, özelleştirilebilir ve gizliliğe önem veriyor.
Sloganları: Browser for you, not your data. (Verin için değil, senin için tarayıcı.)

Son düzenleme:
Merhaba. Dün tarayıcı değişikliği yaptım. Tercihimi Zen Browser'dan yana kullandım. Daha önce aklımda Zen Browser'a geçme düşüncesi vardı fakat hem dikey arama kutusu olması, hem de daha önce yeni çıkmış tarayıcıları kullanırken yaşadığım problemler ( bazı sitelerin düzgün çalışmaması gibi ) geçme isteğime engel olmuştu. Dün daha detaylı bir araştırma yaptım ve Zen Browser'a geçtim.

sonuç

Animasyonları çok akıcı. (tam ekrana alma, üstüne gelindiğinde açılan arama kutusu gibi şeyler)

Dikey arama kutusu sandığım kadar ekranı küçütmüyor. Hem üstüne gelindiğinde açılma ayarını aktifleştirirseniz ekranınız çok büyük oluyor. Bir önce ki maddede de dediğim gibi bu gibi animasyonlar gerçekten çok akıcı çalışıyor. Genelde diğer tarayıcılarda bu gibi animasyonlar akıcı değil.

Araştırmamda gizlilik konusunda çok iyi olduğunu duydum pek bu konulardan anlayan biri olmadığım, ortalama bir kullanıcı olduğum için o konuda pek bilgim yok.

Zed mods kısmından görsel eklentiler indirebiliyorsunuz bu geliştirmeleri topluluk yapıyor.

Zen Browser şimdilik gayet iyi, bir problemle karşılaşırsam tekrar düzeltme yapacağım.

Merhaba. Dün tarayıcı değişikliği yaptım. Tercihimi Zen Browser'dan yana kullandım. Daha önce aklımda Zen Browser'a geçme düşüncesi vardı fakat hem dikey arama kutusu olması, hem de daha önce yeni çıkmış tarayıcıları kullanırken yaşadığım problemler ( bazı sitelerin düzgün çalışmaması gibi ) geçme isteğime engel olmuştu. Dün daha detaylı bir araştırma yaptım ve Zen Browser'a geçtim.

sonuç

Animasyonları çok akıcı. (tam ekrana alma, üstüne gelindiğinde açılan arama kutusu gibi şeyler)

Dikey arama kutusu sandığım kadar ekranı küçütmüyor. Hem üstüne gelindiğinde açılma ayarını aktifleştirirseniz ekranınız çok büyük oluyor. Bir önce ki maddede de dediğim gibi bu gibi animasyonlar gerçekten çok akıcı çalışıyor. Genelde diğer tarayıcılarda bu gibi animasyonlar akıcı değil.

Araştırmamda gizlilik konusunda çok iyi olduğunu duydum pek bu konulardan anlayan biri olmadığım, ortalama bir kullanıcı olduğum için o konuda pek bilgim yok.

Zed mods kısmından görsel eklentiler indirebiliyorsunuz bu geliştirmeleri topluluk yapıyor.

Zen Browser şimdilik gayet iyi, bir problemle karşılaşırsam tekrar düzeltme yapacağım.
Araç çubuğunu özelleştirme kipide var fakat henüz o kadarda stabil ve düzgün çalışmıyor. Bu daha tarayıcının beta versiyonu. Daha çoğu bitmedi bile. Gizlilik konusunda Firefox'tan bile önde. Kendisi Firefox tabanlı ve son damlasına kadar özelleştirilebilir. Firefox Addons sayesinde uzantı kullanabilirsiniz bu arada. Chromium tabanlı tarayıcılar kesinlikle gizlilik konusunda oldukça geride. Gizlilik ve güvenlik ayarları oldukça detaylı ve istenirse oldukça basitte olabilir. Tüm tanılama verilerini kapatabilirsiniz. Zen Browser'ın en can alıcı tarafı bence (eski) sloganı:
Browser for you, not your data. (Veriniz için değil, sizin için tarayıcı.)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı