2025 yılında NVIDIA vs AMD

Daniellvl

Decapat
Yer
Türkiye
Ekran kartı sektöründe yıllardır hep NVIDIA'nın önde olduğunu ve AMD'nin ekran kartı alanında geri kaldığını duyduk. Şu an 2025'teyiz. AMD Radeon ekran kartı hala alınmaz mı? Driverlar hala berbat mı? Yoksa bunlar insanların zihnine giren kulaktan dolma bilgilerin oluşturduğu önyargılarından mı ibaret? Kısacası şu an AMD hala NVIDIA'nın gerisinde mi ve AMD Radeon ekran kartları hala tercih edilmemeli mi?

Vallahi hocam RX 6700 XT kullanıyorum RTX 4060 Ti 16 GB performansı veriyor 7K'ya almıştım bir de driverlar gayet iyi kronik driver sorunlu denilen RX 570 kullanıyordum hiçbir problem çıkmadı bence bütçe dar-orta ise kesinlikle alınır yüksek ve çok yüksek ise hangisini daha çok sevdiğinize bağlı (RTX ve DLSS önem vermediğinizi var sayarsak)

RX 7700XT var çok garip çalışıyor valorant oyununda arkada kayıt açtığında akicilik gidiyor bazı oyunlarda garip droplar yiyor ama sorun olmadan iyi çalışıyor ve fps güzel.

Yarı yarıya diyebilirim. Bazen oyunda düzenli FPS düşüşü olur. Çözümü DDU'da bulurum. FPS'im olması gerekenden %20-%30 daha azdır, çözümü yine DDU'da bulurum. Hatta bunlar ile bir daha uğraşmamak için DDU'yu ve AMD Adrenalin Edition Setup'ını bilgisayarımda hep bulundururum. Ama şöyle bir şey diyebilirim, AMD Nvidia ile yarışamayacak kadar kötü değil, hatta bana göre kafa kafadır. 21.10.1 (Yanlış olabilir) sürümünde bir tek hata bile görmedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı