2060 ve rezalet performansı

Bakın çok saçma gelebilir ama bu kartı taktığım anakart B450M S2H. Kartı takarken sata kablosunun birisi tam altında kalıyordu. 2 tane SATA girişi olduğu için de başka şansım yok 2 kablo var çünkü. Ekran kartını taktım görüntü gelmezse SATAyı çıkarıp deniycektim. Ama ekran geldi ve kart tam oturmasa görüntü gelmez diye düşünüyorum.

Tüm ayarları ultraya almadığını söylemişsin. R5 2600 için bile sınır 2060 iken sen 1600 AF ile düşük ayarlarda oynamaya çalışmışsın. Neredeyse aynı performansı veriyorlar biliyorum ama bu durumda elbet darboğaz olacaktır.

MSI Afterburner ile oyun içi kullanım değerlerini - sıcaklıkları vs paylaşırsan daha net bir şeyler söyleyebiliriz.

Tüm ayarları ultraya almadığını söylemişsin. R5 2600 için bile sınır 2060 iken sen 1600 AF ile düşük ayarlarda oynamaya çalışmışsın. Neredeyse aynı performansı veriyorlar biliyorum ama bu durumda elbet darboğaz olacaktır.

MSI Afterburner ile oyun içi kullanım değerlerini - sıcaklıkları vs paylaşırsan daha net bir şeyler söyleyebiliriz.
Eve gidince ilk iş onu yapacağım.

TDP değeri kartın en yüksek tüketimi esnasında tükettiği güç miktarıdır. Kart ihtiyaç duyduğu anda ihtiyacı kadar güç çeker. Örneğin 100W bir kart boşta 30W güç tüketiyorsa bunu 200W bir PSU bile karşılayabilir. Ama kart tam yükte çalışması gereken bir işlem esnasında PSU kalitesizse sistemde yangın çıkarabilir, güç yetersizliğinden sistem aniden kapanabilir veya tam performansını vermeyebilir. Manuel yöntemlerle voltaj sabitleyebilirsiniz evet ama bilmiyorsanız sağlıklı bir ayar tutturmanız zordur. Her kartın yapısındaki silikon farklı olduğu için U.V. rehberleri kesin ve net bir sonuç belirtmez hiç bir şey bilmeyen bir kullanıcı için. Bulaşmanızı önermem.

1600 AF maalesef 2060 için iyi bir işlemci değil. Minimum R5 2600'e geçiş yapman gerekecek. Daha iyi işlemciler de alabilirsin. Eğer destekliyorsa şu anlık çözünürlüğü yükseltebilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Darboğaz imkansız. Almadan önce hesapladım, geçmiş yanıtlarda da ilgili ekran görüntüsünü attım. Bu video da herifin birinin aynı kart ve işlemci ile ultrada aldığı performans. Daha birkaç ay önce.

Merhaba,
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bakın yakın bir tarihte çekilmiş ve video sahibi 1080P Ultra ayarlarda oynarken 80 FPS ve üstü değerler alıyor. Ryzen 5 1600 AF ile de elindeki kart biraz darboğaz yapma potansiyeline sahip hele ki Warzone tarzı optimizasyonu garip oyunlarda.

Senin yapman gereken sürücülerin güncel olduğuna emin olup, ayarları yükseltmek ve yükü mümkün olduğunca GPU'ya vermek.

İşlemci darboğazını sadece çekirdek yetmemesi olarak algılamayın. O işlemcinin mimari verimliliği ile yükte çıktığı maksimum frekans da etkili.
Oyunların çoğu hyperthread gibi izilekleri kullanmazlar. MSI Afterburner gibi programlar bu izlekleri çekirdekten sayıyor ve işlemci kullanımı haliyle düşük gösteriyor.
Ryzen 5 1600 ve 1. nesil Ryzen işlemciler çekirdek veya izlek konusunda yeterli görünseler de bellek erişim süreleri, mimari verimlilikle birlikte düşük frekansları sebebiyle yüksek FPS alabileceğiniz oyun ve ekran kartlarıyla darboğaz yapmalarıyla meşhurdur. Tabi ki işlemci frekansından ziyade mimari verimlilik önemlidir. İki açıdan da Ryzen 1600 bu konuda pek başarılı değil.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı