2080Ti Gaming X Trio Görüntü Bozukluğu

Yer
İstanbul
İkinci el olarak satın almış olduğum MSI RTX 2080 Ti Gaming X Trio ekran kartımda durduk yere araştırdığım kadarıyla adına Artifacts denilen problem ortaya çıktı. Bilgisayarı açıp oyuna giriyorum. Oyunu oynamaya başlıyorum. Oynama esnasında hiçbir sıkıntı yok lakin oyunu kapattığım an yani ekran kartını tam yükte çalıştırırken bir anda kartı tam yükte çalıştıran uygulamayı kapattığımda önce Bozuk1 görselindeki gibi görüntü bozuluyor ve bilgisayar donuyor. Bilgisayarı güç düğmesinden kapatıp baştan açtığımda masaüstü gelene kadar Bozuk2 ve Bozuk3 görselindeki gibi görüntü bozuklukları oluyor ve masaüstü geldiğinde yani Bozuk4 görselinde gözüktüğü gibi simgeler büyük büyük gözüküp ekran kartı driverı yüklenmemiş gibi oluyor. 2-3 kere restart attığımda problem düzeliyor. Muhtemelen kart soğuyunca sorun düzeliyor. Yük altında iken kart birden yükü kestiğimde başta anlattıklarım gibi oluyor. Problemi doğru mu anlattım veya bu sorunu yaşayan var mı? Bilemiyorum. Kartı yarın Servispoint'e götüreceğim. Kart Vatan Bilgisayar Bursa'daki bir şubeden alınmış, elimde e-faturası var. İade durumunda para iadesini tarafıma yaparlar mı? Fatura bana ait değil. Yoksa direk değişim mi isteyeyim?

Dosya Ekleri

• Bozuk1.jpg
    Bozuk1.jpg
    286,9 KB · Görüntüleme: 207
  • bozuk2.jpg
    bozuk2.jpg
    265,3 KB · Görüntüleme: 208
  • bozuk3.jpg
    bozuk3.jpg
    390,6 KB · Görüntüleme: 210
  • bozuk4.jpg
    bozuk4.jpg
    266,2 KB · Görüntüleme: 198
Son düzenleyen: Moderatör:
Kart arızalı servis ile görüşün. Tipik MSI durumları işte bu yüzden bu markadan uzak duruyorum. Benim de bu sorunları yaşadığım ve kısa süre sonra yaktığım MSI R7 370 ekran kartım vardı. Bu arada siz facebook üzerinden ikinci el gruplarında sistem satan ve ücretli şekilde sistem toplayan kişi değilmisiniz?

MSI ile iletişime geçin, hatta ekran görüntülerinide paylaşın, servis için kayıt açsınlar, ürünü kargoyla gönderin.

Servis dışında çözüm yok.

Eki Görüntüle 441121

Biliyorum hocam. Yarın götüreceğim. İş yerim çok yakın zaten. Teşekkürler.
Kart arızalı servis ile görüşün. Tipik MSI durumları işte bu yüzden bu markadan uzak duruyorum. Benim de bu sorunları yaşadığım ve kısa süre sonra yaktığım MSI R7 370 ekran kartım vardı. Bu arada siz facebook üzerinden ikinci el gruplarında sistem satan ve ücretli şekilde sistem toplayan kişi değilmisiniz?

Sistem satıyorum fakat toplama işini facebook'ta yapmıyorum.

Biliyorum hocam. Yarın götüreceğim. İş yerim çok yakın zaten. Teşekkürler.

Sistem satıyorum fakat toplama işini facebook'ta yapmıyorum.

Bir ara gördüm ben ilanınızı yazmıştınız ücret karşılığı sistemi toplar windows kurulumu yapar gerekli yazılımları ve sürücüleri kurup teslim ederim diye belirtmiştiniz hatta.

Ne alaka. Bende MSI RTX 2080 super kullanıyorum 20 gündür. Çok şükür bir sorun yok. Neden her ürününde sorun varmış gibi genelleme yapıyorsun.

Ne alaka. Bende MSI RTX 2080 super kullanıyorum 20 gündür. Çok şükür bir sorun yok. Neden her ürününde sorun varmış gibi genelleme yapıyorsun.

Genel bir sorun değil 2080 Gaming X Trio'da kullandım böyle bir olay yoktu. Bu sorun 2080Ti kartlar ile alakalı en azından internetteki veriler bunu gösteriyor. Muhtemelen 3 güç girişi olduğundan çok güç geçtiğinden diye düşünüyorum.

Çok güç çektiğinden değil kartın RAM'leri bozuk. 2070'im de bozuldu daha dün konu da açmıştım. Kartınızda büyük ihitmal GPU-Z'den bakarsanız Micron marka ram vardır ve bu RAM'ler bozuk. Nvidia yeni üretimlerde Samsung marka RAM kullanmaya başladı. Size sanırım eski üretim gelmiş. Satan kişi böyle bir sorun olduğunu biliyordu muhtemelen çünkü 2080ti Micron yazarsanız internette tonla sorun bulursunuz.

Çok güç çektiğinden değil kartın RAM'leri bozuk. 2070'im de bozuldu daha dün konu da açmıştım. Kartınızda büyük ihitmal GPU-Z'den bakarsanız Micron marka ram vardır ve bu RAM'ler bozuk. Nvidia yeni üretimlerde Samsung marka RAM kullanmaya başladı. Size sanırım eski üretim gelmiş. Satan kişi böyle bir sorun olduğunu biliyordu muhtemelen çünkü 2080ti Micron yazarsanız internette tonla sorun bulursunuz.

Hiç dikkat etmedim. Micron RAM'de bu şekilde olup Samsung RAM'de böyle olmadığını bile bilmiyordum. Zaten yüksek ihtimal değişim iade kararı verilecek fakat fatura benim adıma değil. Aldığım kişide bir başkasından almış çünkü ürün Bursa'dan alınma ben ürünü İstanbul'da birinden aldım. İnternette okuduklarıma göre kimine iade yapıyor, kimisine fatura sahibi olmadan vermeyiz diyorlarmış. Hangisi doğru bilmiyorum. İade kararı çıktığında karşılaşırsam böyle bir durum ile bana çok problem olur. İkinci el'e tövbe edebilirim sanırım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı