21.000 TL sistem tavsiyesi

Render işleri ile uğraşacak mısınız? Eğer uğraşacaksanı AMD Ryzen tabanlı sistem düşünebilirsiniz. Hatta sistemin acelesi yok ise 3.nesil Ryzen bekleyebilirsiniz. Eğer İntel isterseniz de i9 9700-9900k tabanlı sistem toplanabilir. Hangisini isterseniz? Ona göre yardımcı olmaya çalışırım.
Ayrıca O.C düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız ne kadarlık bir O.C düşünüyorsunuz? Sıvı soğutmayı buna göre tercih ederiz.
Render ile uğraşabilirim fakat çok uğraşacağımı sanmıyoru amd tabanlı olmasına çok sıcak bakmıyorum ryzen 3. nesil bekleyemem marttan sonra doların artacağı yönünde çok fazla duyum alıyorum bundan sonra düşeceğinden emin değilim fakat çıkacağından eminim o yüzden bekleyemiyorum en geç martın 5 inde karar verdiğim sistemi satın alacağım buraya da atacağım. Overclocka gelirsek öyle bi düşüncem yok ama oda olabilir yapabilirim en kötü sıvı soğutmam olsun istiyorum çok zorlamam bir çıta yükseltirim atıyorum ileriye dönük bir sistem istiyorum o yüzden yeni nesil olmasını istedim fakat baktığımda i9 9900k fiyat olarak biraz fazla gözüktü gözüme biraz zorlarsam alabilirim az para değil 4-5 aydır her gün araştırıyorum en doğru parçaları bulmak istiyorum elimdeki bilgisayarı 10 sene önce aldım casperin klasik pc lerinden zamanında 2000bin tl almıştım bu 10 sene dayandıysa şu anki alacağım sistem bi 15-20 sene götürür diye düşünüyorum açıkcası herhangi bir problem çıksın istemiyorum çok araştırmaktan kafam bulandı artık ekran kartı olarak msi 2080 ti gaming x trio çok hoşuma gidiyor parası değermi bilemiyorum anlayacağınız yardımınıza çok ihtiyacım var :D
ne yazdığımı ben bile pek anlamadım o kadar kafam bulandı kusuruma bakmayın :D

Eğer iyi performans alıp minimum parayı vermek istiyorsanız RTX 2080 de düşünebilirsiniz. (Bazı insanlar RTX 2080TI modelini fazla buluyor.)
İndirimler ile MSI RTX 2080 DUKE 5100 TL oluyor.
İşlemciniz bence i9 9900k olarak kalsın. Ama çok fazla benim için derseniz i7 9700k yapabilirsiniz işlemciyi.
Sıvı soğutmayı biraz düşürebilirsiniz ama bence kalsın.
Ekran kartını 2080ti istiyorsanız MSI TRIO Benin koyduğuma göre daha iyidir. Ama öyle uçurumlar da beklemeyin. Sıcaklık olarak tahminimce 4-5 derece, FPS olarak da 4-5 FPS oynar en fazla.
Şuanki en üst seviye bilgisayar kaç sene götürür bir fikrim yok çünkü teknoloji ilerliyor ve rekabet artıyor piyasada. Ama 7-8 sene çok rahat götürür bu sistem. Olmadı çok ileride yetersiz kalırsa upgrade yapıp yolunuza devam edersiniz.

Bu sistemle oyunlarda kaç fps alacaksın inanki çok merak ediyorum.
Ben
*RX570 rog strix 4gb
*i3 2120 LGA1155
*Hı-level 8gb ile
CS;GO DA 200 alıyorum seni çok merak ediyorum.

Bu sistemle oyunlarda kaç fps alacaksın inanki çok merak ediyorum.
Ben
*RX570 rog strix 4gb
*i3 2120 LGA1155
*Hı-level 8gb ile
CS;GO DA 200 alıyorum seni çok merak ediyorum.
aldığımda inşallah bilgilendiririm hocam sistemi buraya atacağım zaten :)
Eğer iyi performans alıp minimum parayı vermek istiyorsanız RTX 2080 de düşünebilirsiniz. (Bazı insanlar RTX 2080TI modelini fazla buluyor.)
İndirimler ile MSI RTX 2080 DUKE 5100 TL oluyor.
İşlemciniz bence i9 9900k olarak kalsın. Ama çok fazla benim için derseniz i7 9700k yapabilirsiniz işlemciyi.
Sıvı soğutmayı biraz düşürebilirsiniz ama bence kalsın.
Ekran kartını 2080ti istiyorsanız MSI TRIO Benin koyduğuma göre daha iyidir. Ama öyle uçurumlar da beklemeyin. Sıcaklık olarak tahminimce 4-5 derece, FPS olarak da 4-5 FPS oynar en fazla.
Şuanki en üst seviye bilgisayar kaç sene götürür bir fikrim yok çünkü teknoloji ilerliyor ve rekabet artıyor piyasada. Ama 7-8 sene çok rahat götürür bu sistem. Olmadı çok ileride yetersiz kalırsa upgrade yapıp yolunuza devam edersiniz.
ileride upgrade yaparken çok fazla birşey yapmak istemiyorum o yüzden ana parçaları yüksek alıp ram olsun işte ssd hdd olsun bunları kısık tutuyorum ileride bunları kolayca artırabilirim ama ekran kartını tutupta 10bin veripte ileride hemen değiştiremem diye düşünüyorum sağolasın hocam ilgilendiğin için psu olarak 850W olsun 750W mı karar veremedim ileride upgrade yaparken sııkıntı olmasını istemiyorum

Piyasadaki en güçlü kartlar Nvidia tarafından üretiliyor. Ve TDP değerleri az AMD'ye göre. İleride çok fazla güç isteyeceğini sanmam. Eğer 850w isterseniz tavsiyem şudur:
Ayrıca i9 9900k ile RTX 2080TI bir sistem 580w güç çekiyor. 750 yeterli aslında ama üstte linkini bıraktığımı tavsiye ederim. Hem tam modüler, hem 850w hem de +80 platinum serfitikalı.

Önerdiğim kasa gayet iyi ama alternatif isterseniz NZXT H500 olabilir. Ya da az bir miktar daha koyup H500i alabilirsiniz. Başta söylediğim gibi MB511 de güzel kasadır. Bunlar alternatif sadece. Hangisini beğenirseniz artık.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı