Render ile uğraşabilirim fakat çok uğraşacağımı sanmıyoru amd tabanlı olmasına çok sıcak bakmıyorum ryzen 3. nesil bekleyemem marttan sonra doların artacağı yönünde çok fazla duyum alıyorum bundan sonra düşeceğinden emin değilim fakat çıkacağından eminim o yüzden bekleyemiyorum en geç martın 5 inde karar verdiğim sistemi satın alacağım buraya da atacağım. Overclocka gelirsek öyle bi düşüncem yok ama oda olabilir yapabilirim en kötü sıvı soğutmam olsun istiyorum çok zorlamam bir çıta yükseltirim atıyorum ileriye dönük bir sistem istiyorum o yüzden yeni nesil olmasını istedim fakat baktığımda i9 9900k fiyat olarak biraz fazla gözüktü gözüme biraz zorlarsam alabilirim az para değil 4-5 aydır her gün araştırıyorum en doğru parçaları bulmak istiyorum elimdeki bilgisayarı 10 sene önce aldım casperin klasik pc lerinden zamanında 2000bin tl almıştım bu 10 sene dayandıysa şu anki alacağım sistem bi 15-20 sene götürür diye düşünüyorum açıkcası herhangi bir problem çıksın istemiyorum çok araştırmaktan kafam bulandı artık ekran kartı olarak msi 2080 ti gaming x trio çok hoşuma gidiyor parası değermi bilemiyorum anlayacağınız yardımınıza çok ihtiyacım var

ne yazdığımı ben bile pek anlamadım o kadar kafam bulandı kusuruma bakmayın