22 yaş üniversite için geç mi?

  • Konuyu başlatan Bruz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 3B
26 yaşındayım, daha önce ön lisans okudum, ardından lisansa geçtim fakat hazırlıkta kalınca Deu'ya geçmek zorunda kaldım ve şu an 3. sınıftayım. Bu durumun bana göre en büyük eksisi mühendislik okumak istiyorsan matematik, fizik ve bunlara bağlı derslerde ciddi anlamda zorlanabiliyorsun. Ancak okunmaz diye de bir şey yok.
 
23 yaşındayım Grafik Tasarım Bölümü 4. Sınıfım ancak OKB hastalığımdan dolayı 2 sene uzadı ve 2 senede bitebileceği de meçhul. Zaten pandemi dönemi araya girdi online eğitimden de hiçbir şey anlamadım. Bazı dersleri kopyayla geçtim. Ayrıyeten bu bölümde diploma da hiçbir işe yaramıyor. Kaydımı sildirip İngilizce öğretmenliği okuma hayalim de var. Mezun olup KPSS'ye girip te kazanıp ta öğretmen olacağım atanacağım vakte kadar geçecek zamanı hesaplayınca benim de moralim bozulmuyor değil ama olan olmuş geçen geçmiş değiştirebilmen mümkün değil yapman gereken önündeki maçlara bakmak. Yaşın ne olursa olsun bölümünü bitirdiğinde alacağın diploma işine yaracaksa oku derim. Zaman zaten su gibi akıp gidiyor. Bir bakmışsın son senendesin. Ben şahsen ne ara 2 sene mezun kaldım ne ara üniversiteye girdim ve ne ara 4. sınıftayım diyorum.
 
Hocam okumanın yaşı yoktur aslında fakat şöyle bir şey de var. Eğer sen kendi ayaklarının uzerinde okumadanda duruyorsan istediğin zaman oku sonuçta bir bağlılığın yok. Fakat kendi ayaklarının üzerinde okumadan duramıyorsan( aileye bağımlıysan ) ne kadar erken o kadar iyi. Tabii bu benim düşüncem
 
Bizim akademisyen hocalarımız 2. bölümlerini okuyorlar, adamlar profesör, yaşlarını almış hala okuyorlar, bir de kendi yaşınıza bakın. Çok gençsiniz ve her şey için çok erken.
 

Geri
Yukarı