Hayır gerçekten uzun ömürlü bir kart olduğunu düşünüyorum, GTX 1660 gibi eski kartlar bile hala günümüzün oyunlarını kaldırıyor ama gelecekte çıkacak oyunların farklı teknolojiler, üst seviye sistemler gerektireceğini düşünürsek bu durum değişebilir. RTX 4060 Ti günümüz oyunlarını ve bu birkaç yıl içinde çıkacak oyunları kaldırabileceğini düşünüyorum hatta ve hatta GTA 6'yı da kaldıracağını düşünüyorum. Sistemi DDR5 seçmemizin sebebi ise sistemi ileride güncelleştirmek istediğiniz zaman anakart, RAM, işlemciyi değiştirmek için uğraşmak yerine sadece ekran kartını değiştirerek daha kolay bir güncelleştirme sağlayacaksınız. Ek olarak bende yeni sisteme geçtim, benim de DDR5 ve RTX 4060 Ti 16 GB Ryzen 7500F sistemim var geleceğe dönük olarak aldım. Size attığım sistemin ekran kartının VRAM'i 8 GB, bu belki ileride sorun çıkartabilir ama şu an VRAM'i 8 GB'yi geçen pek fazla oyun yok. 16 GB ve 8 GB VRAM günümüz oyunlarında 1-2 FPS fark yaratıyor ama dediğim gibi ileride VRAM fazla gerektiren oyunlar çıkabilir. 4-5 ay sonra alıcağınız zaman yeniden konu açıp beni etiketlersiniz belki 4060 Ti 16 GB VRAM'li sistemi attığım sistemden daha ucuza bulabilirsiniz bu RTX 50'nin çıkışı ve ekonominin durumuna göre değişecektir.