23-29 bin TL hazır sistem önerisi

5 7500F mi yok 7600 mü tercih edeyim? Yoksa düz böyle alayim mi, ayritten SSD ya da GB eklemem gerekir mi? Sıvı soğutucuda alayim mi?
7600 almayın, 7500F ile arasında pek bir fark yok, ek olarak 7600 olanı seçerseniz işlemci stok fanı gelmiyor 7500F kalsın. SSD eklemeniz sizin açınızdan iyi olur ve RAM eklersenizde iyi olur tabi ki bütçeniz yetiyorsa. SSD olarak "Kingston NV2 1TB NVMe PCIE 4.0 Okuma 3500MB-Yazma 2100MB M.2 SSD" tercih edebilirsiniz. RAM olarak ise "XPG Lancer Black 32GB (1x32GB) 5600MHz CL36 DDR5" tercih edebilirsiniz. Soğutucuya gelirsek eğer ki bakımları ile uğraşabilecekseniz sıvı soğutucu alın, uğraşmak istemiyorsanız kule tipi fan alın. Kule tipi fan olarak önerim ise: Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB TL-C12B-S V2 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili

Arkadaşlar çok kararsız kaldım gerçekten ne yapsam bilemedim bu işlerde az çok bilgim yok gerçekten.

Hangi sistem önerirsiniz peki?

7600 almayın, 7500F ile arasında pek bir fark yok, ek olarak 7600 olanı seçerseniz işlemci stok fanı gelmiyor 7500F kalsın. SSD eklemeniz sizin açınızdan iyi olur ve RAM eklersenizde iyi olur tabii ki bütçeniz yetiyorsa. SSD olarak "Kingston NV2 1TB NVMe PCI-e 4.0 okuma 3500 MB-yazma 2100 MB M.2 SSD" tercih edebilirsiniz. RAM olarak ise "XPG Lancer Black 32 GB (1x32 GB) 5600MHz CL36 DDR5" tercih edebilirsiniz. Soğutucuya gelirsek eğer ki bakımları ile uğraşabilecekseniz sıvı soğutucu alın, uğraşmak istemiyorsanız kule tipi fan alın. Kule tipi fan olarak önerim ise: Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB TL-C12B-S V2 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum gerçekten bu konularda hiç bilgim yok destek olduğunuz için teşekkür ederim hayırlı geceler...

7600 almayın, 7500F ile arasında pek bir fark yok, ek olarak 7600 olanı seçerseniz işlemci stok fanı gelmiyor 7500F kalsın. SSD eklemeniz sizin açınızdan iyi olur ve RAM eklersenizde iyi olur tabii ki bütçeniz yetiyorsa. SSD olarak "Kingston NV2 1TB NVMe PCI-e 4.0 okuma 3500 MB-yazma 2100 MB M.2 SSD" tercih edebilirsiniz. RAM olarak ise "XPG Lancer Black 32 GB (1x32 GB) 5600MHz CL36 DDR5" tercih edebilirsiniz. Soğutucuya gelirsek eğer ki bakımları ile uğraşabilecekseniz sıvı soğutucu alın, uğraşmak istemiyorsanız kule tipi fan alın. Kule tipi fan olarak önerim ise: Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB TL-C12B-S V2 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili

Hocam peki bu önerdiğiniz sistemdeki kasa ile uyumlu mu ve stokta bitmiş.

Son düzenleme:
Uyumlu hocam baktım stok bitmemiş aynılarını ekleyebiliyorum.

Hocam attıınız sistem hoşuma gitti 3.5 4 aya alacağım bir de ben buna bir tık daha iyi SSD ve RAM'ini seçtim, ayrietten sorum olacak bu sistemin 4-5 aya stoku bitmez değil mi?

Son düzenleme:
Hocam attıınız sistem hoşuma gitti 3.5 4 aya alacağım bir de ben buna bir tık daha iyi SSD ve RAM'ini seçtim, ayrietten sorum olacak bu sistemin 4-5 aya stoku bitmez değil mi?
3-5 ay sonra sistemlerin fiyatları yükselebilirde düşebilirde, stok biter mi hiçbir fikrim yok ayrıca bu yıl ekim gibi RTX 50 serisi çıkacak o zaman önceki kartların fiyatları düşebilir. İsterseniz RTX 50 serisini bekleyin veya 4 ay sonra yine konu açın etiketleyin yardımcı olurum.

3-5 ay sonra sistemlerin fiyatları yükselebilirde düşebilirde, stok biter mi hiçbir fikrim yok ayrıca bu yıl ekim gibi RTX 50 serisi çıkacak o zaman önceki kartların fiyatları düşebilir. İsterseniz RTX 50 serisini bekleyin veya 4 ay sonra yine konu açın etiketleyin yardımcı olurum.

Hocam attığınız sistem uzun ömürlü olur mu yani 4060 Ti günümüz şartları ve teknolojisi için demode bir kart olarak kalmaz ve işlemcide aynı şekilde kalmaz değil mi?

Hocam attığınız sistem uzun ömürlü olur mu yani 4060 Ti günümüz şartları ve teknolojisi için demode bir kart olarak kalmaz ve işlemcide aynı şekilde kalmaz değil mi?
Hayır gerçekten uzun ömürlü bir kart olduğunu düşünüyorum, GTX 1660 gibi eski kartlar bile hala günümüzün oyunlarını kaldırıyor ama gelecekte çıkacak oyunların farklı teknolojiler, üst seviye sistemler gerektireceğini düşünürsek bu durum değişebilir. RTX 4060 Ti günümüz oyunlarını ve bu birkaç yıl içinde çıkacak oyunları kaldırabileceğini düşünüyorum hatta ve hatta GTA 6’yı da kaldıracağını düşünüyorum. Sistemi DDR5 seçmemizin sebebi ise sistemi ileride güncelleştirmek istediğiniz zaman anakart, ram, işlemciyi değiştirmek için uğraşmak yerine sadece ekran kartını değiştirerek daha kolay bir güncelleştirme sağlayacaksınız. Ek olarak bende yeni sisteme geçtim, benimde DDR5 Ve RTX 4060 Ti 16GB Ryzen 7500F sistemim var geleceğe dönük olarak aldım. Size attığım sistemin ekran kartının VRAM’i 8GB, bu belki ileride sorun çıkartabilir ama şuan VRAM’i 8GB’yi geçen pek fazla oyun yok. 16GB ve 8GB VRAM günümüz oyunlarında 1-2 FPS fark yaratıyor ama dediğim gibi ileride VRAM fazla gerektiren oyunlar çıkabilir. 4-5 ay sonra alıcağınız zaman yeniden konu açıp beni etiketlersiniz belki 4060 Ti 16GB VRAM’li sistemi attığım sistemden daha ucuza bulabilirsiniz bu RTX 50’nin çıkışı ve ekonominin durumuna göre değişecektir.

Hayır gerçekten uzun ömürlü bir kart olduğunu düşünüyorum, GTX 1660 gibi eski kartlar bile hala günümüzün oyunlarını kaldırıyor ama gelecekte çıkacak oyunların farklı teknolojiler, üst seviye sistemler gerektireceğini düşünürsek bu durum değişebilir. RTX 4060 Ti günümüz oyunlarını ve bu birkaç yıl içinde çıkacak oyunları kaldırabileceğini düşünüyorum hatta ve hatta GTA 6'yı da kaldıracağını düşünüyorum. Sistemi DDR5 seçmemizin sebebi ise sistemi ileride güncelleştirmek istediğiniz zaman anakart, RAM, işlemciyi değiştirmek için uğraşmak yerine sadece ekran kartını değiştirerek daha kolay bir güncelleştirme sağlayacaksınız. Ek olarak bende yeni sisteme geçtim, benim de DDR5 ve RTX 4060 Ti 16 GB Ryzen 7500F sistemim var geleceğe dönük olarak aldım. Size attığım sistemin ekran kartının VRAM'i 8 GB, bu belki ileride sorun çıkartabilir ama şu an VRAM'i 8 GB'yi geçen pek fazla oyun yok. 16 GB ve 8 GB VRAM günümüz oyunlarında 1-2 FPS fark yaratıyor ama dediğim gibi ileride VRAM fazla gerektiren oyunlar çıkabilir. 4-5 ay sonra alıcağınız zaman yeniden konu açıp beni etiketlersiniz belki 4060 Ti 16 GB VRAM'li sistemi attığım sistemden daha ucuza bulabilirsiniz bu RTX 50'nin çıkışı ve ekonominin durumuna göre değişecektir.

Hocam vallahi bana gerçekten çok destek olduğunuz bu sistemde içime sindi yarıdımın için gerçekten defalarca kez teşekkür ederim ayrıca bir PC ile ilgili sorumlarım olursa size danışmamın bir sıkıntı olabilir mi ilerleyen zamanlarda?

Hayır gerçekten uzun ömürlü bir kart olduğunu düşünüyorum, GTX 1660 gibi eski kartlar bile hala günümüzün oyunlarını kaldırıyor ama gelecekte çıkacak oyunların farklı teknolojiler, üst seviye sistemler gerektireceğini düşünürsek bu durum değişebilir. RTX 4060 Ti günümüz oyunlarını ve bu birkaç yıl içinde çıkacak oyunları kaldırabileceğini düşünüyorum hatta ve hatta GTA 6'yı da kaldıracağını düşünüyorum. Sistemi DDR5 seçmemizin sebebi ise sistemi ileride güncelleştirmek istediğiniz zaman anakart, RAM, işlemciyi değiştirmek için uğraşmak yerine sadece ekran kartını değiştirerek daha kolay bir güncelleştirme sağlayacaksınız. Ek olarak bende yeni sisteme geçtim, benim de DDR5 ve RTX 4060 Ti 16 GB Ryzen 7500F sistemim var geleceğe dönük olarak aldım. Size attığım sistemin ekran kartının VRAM'i 8 GB, bu belki ileride sorun çıkartabilir ama şu an VRAM'i 8 GB'yi geçen pek fazla oyun yok. 16 GB ve 8 GB VRAM günümüz oyunlarında 1-2 FPS fark yaratıyor ama dediğim gibi ileride VRAM fazla gerektiren oyunlar çıkabilir. 4-5 ay sonra alıcağınız zaman yeniden konu açıp beni etiketlersiniz belki 4060 Ti 16 GB VRAM'li sistemi attığım sistemden daha ucuza bulabilirsiniz bu RTX 50'nin çıkışı ve ekonominin durumuna göre değişecektir.

Hava soğutucuyu alacağım ayrietten bilgisayara fan almamı önerir misiniz?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı