240 Hz monitör önerisi

Öncelikle doğru konuşursanız adabınızı korursanız daha memnun olacağım. Rampage'nin hiçbir kulaklık mouse klavyesini şimdiye kadar önermedim. Önermeyeceğimde RTX 2060 Ryzen 5 2600 olan sistemde GTA 5'de 140 FPS civarı alırken FreeSync özelliği açık olduğundan hiçbir yırtılma görünmüyor. 144 Hz yeterli olabilir. Arkadaşın belirttiği sistemle çoğu oyunda 240 FPS alınamaz. Alınır dediğiniz oyunlar LOL, CS:GO, Minecraft olabilir ancak. Tekrardan söylüyorum. Doğru konuş!

Hayır ben CS:GO'da düşük FPS alacağını söylemedim. Güncel oyunlarda 240FPS görmen mümkün değil. Arkadaşa da yazdım. CS:GO, LOL, Minecraft gibi oyunlarda yüksek FPS görülmesi zaten normaldir. Mesela Witcher'da o sistemle 200 üstüne hiçbir sahnede çıkılamaz.

Dostum 240 FPS yüksek mi bir FPS mi? 13 bin liralık sistem ile 240 FPS alamıyor muyum yani o dediğiniz oyunlarda peki neden topluyoruz bu sistemi ben anlamadım. Ben CS GO için gideyim 5bin e toplayayım o zaman nasıl bir sistem gerekli o dediğiniz oyunlar için.
 
Yorumlarda yine 240Hz ne gerek var, 144Hz zaten yeterli gibi gereksiz cevaplar gelmiş. Artık yeter cidden, şu 144Hz daha iyidir muhabbetini bırakın, daha çok yenileme hızı size rekabetçi oyunlarında ekstra özellikler sunar. Konuyu açan kişi demiş ki, CS:GO oynuyorum. Birileri ise gelip şu paneli al daha kaliteli, 144Hz al 240Hz'e ne gerek var falan. Biraz mantıklı konuşun.
 
Eğer oynadığı oyunların tepki süreleri önemliyse rekabetçi oynuyorsan çoğu zaman benim kullandığım BenQ XL2546 modelini alabilirsin. Renk kalitesi de gayet güzel NVIDIA freestyle ayarları ile istediğin renk ölçeğini filmlerde oyunlarda yakalarsın sorun değil bence. Renk hakkındaki konu çok abartılıyor. Panel tipi önemli evet lütfen ben TN panelde renk göremiyorum demeyin ya gerçekten komik duruma düşünüyorsunuz. TN panel o kadar da kötü değil yanı abartmayın. Adam neredeyse TN panelde renk göremiyorum diyecek o derece IPS ve VA panele takılı kalmış. Biraz salın da insanlar istediği seyleri kendi görsün biraz.
 
Şahsen ben RTX 2070, i7 8700 ile GTA 5 Ultra (MSAA kapalı) 1080P ve Redux mod ile oynamaktayım. Neredeyse her yerde, 170-180 FPS alıyorum. Trafik yoğunluğu olan haritalarda ise 120/130 civarı. Ama G-Sync uyumluluğu aktif ettiğim zaman ise oyun akıcı oluyor. Monitor: XG248Q 240Hz.
Ve ayrıca, sanırım bütçeniz 3K civarı. O yüzden size Asus ROG Strix XG248Q 23.8" 240Hz 1ms (HDMI+Display) Fiyatı bu monitoru önerebilirim. Şahsen 1, 5 yıldır kullanmaktayım ve hiçbir sorun ile karşılaşmadım. 240Hz ve 1080P TN panel. G-Sync uyumluluğu mevcut ve birçok OSD ayarları mevcut.
 

Bugüne özel %5 indirim ve 75 TL'ye varan world puan indirimi mevcut. Az önce sipariş verdim, gelince deneyimlerimi paylaşırım. Piyasada 27 boyutta alınabilecek en ucuz 240 Hz monitör olması sebebiyle F/P ürünü umarım performansı da memnun eder.
 
Her şeyden önce şunu bilerek alın. Bu linklenen 240 Hz monitörler TN panel. Rekabetçi oyunlar için çok iyi fakat oyun dışında film, dizi izliyorsanız görüntü kalitesi sizi memnun etmeyecektir. IPS ile TN panel arasında dağlar kadar fark var görüntü kalitesi ve renk doğruluğu konularında, IPS çok daha iyi bu konularda fakat tazeleme konusunda TN daha iyi dolayısıyla rekabetçi oyunlarda tercih ediliyor. Görüntü kalitesi sizin için daha önemliyse IPS tercih etmelisiniz.

Linklenen Gigabyte gereksiz pahalı. Linkini attığım Alienware ve sizin linkediğiniz ASUS daha uygun. Çok ufak farkları olan monitörler bunlar. Hepsi TN panel, 240 Hz. Gidip 3.800 TL sakın vermeyin. 0.5 ms gibi söylemlere fazla takılmayın, çoğu marketing trick bunların.

TN panel eğer CS:GO ve PUBG gibi oyunları rekabetçi seviyede oynuyorsanız tercih etmeniz gereken bir monitör paneli. Keza 1ms ve 5ms arasındaki fark başka türlü oynadığınız oyuna etki etmez.

Bu noktada 3 tane tavsiye verebilirim.

Eğer ciddi anlamda CS:GO ve PUBG oynuyorsanız Zowie bu alanda lider. Bende 2 monitör de var ve çok memnunum;

144Hz 1ms XL2411P.

240Hz 1ms XL2546.

Bu alanda Zowie'nin öne çıkmasının nedeni, öncelikte bu monitörlerin tasarımında heaton, Neo vb. birçok profesyonel CS:GO ve PUBG oyuncusunun yer almış olması. İçindeki yazılımdan tasarımına her şey FPS oyuncuları için tasarlanmış. Bu nedenle zaten CS:GO oyuncularının neredeyse hepsi XL2546 kullanıyor. Prosettings'den bakabilirsiniz bu verilere.

Ha daha casual oyunlar oynayacaksanız arkadaşın da önerdiği gibi IPS panel en akıllıcası ama IPS panelde 1ms almak hayal. Ayrıca tazeleme hızı da TN kadar istikrarlı ve stabil değil.

Bu noktada BenQ'nun EX2780Q modelini önerebilirim, yeni duyurdular sanırım bu aylarda satışa çıkacak Türkiye'de.

ViewSonic'e hiç girmeyin, ucuz olmasının bir sebebi var, tüm internet ViewSonic'in ölü piksel, ışık sızması vb. problemleri ile çalkalanıyor. Tabi ürün sorunsuz da çıkabilir, biraz şans işi bu ama ViewSonic riskli bir marka bu noktada. Eğer BenQ veya Zowie düşünmezseniz LG yine özellikle IPS konusunda kendi panelini üreten bir firma olduğu için gayet güçlü. TN panel tarafında Zowie tek performans olarak. Bence alternatifi bile yok.
 

Düşünmeden alabilirsiniz. 3000TL'ye düşmüş. Şu an CS:GO için en iyi monitör budur.
 

Düşünmeden alabilirsiniz. 3000TL'ye düşmüş. Şu an cs:go için en iyi monitör budur.
İnceleme videolarına baktığımda 2017 de incelenmiş bir monitör olarak gördüm. Biraz eski kalmıyor mu sizce? 3310 gibi eski ama kaliteli de olabilir bilmediğimden soruyorum :) Güncel monitörler belki daha iyi görüntü sunabilir diye düşündüm bu yüzden. Sipariş vereceğim ona göre son tavsiyelerinizi alabilir miyim?
 
İnceleme videolarına baktığımda 2017 de incelenmiş bir monitör olarak gördüm. Biraz eski kalmıyor mu sizce? 3310 gibi eski ama kaliteli de olabilir bilmediğimden soruyorum :) Güncel monitörler belki daha iyi görüntü sunabilir diye düşündüm bu yüzden. Sipariş vereceğim ona göre son tavsiyelerinizi alabilir miyim?
Sadece CS:GO ve ona benzer olan PUBG Oynayacağınızı söylüyorsunuz bu monitör bu oyunlar için en iyisidir.

İsterseniz inceleme yazıma göz atabilirsiniz.

 
Sadece CS:GO ve ona benzer olan PUBG oynayacağınızı söylüyorsunuz bu monitör bu oyunlar için en iyisidir.

İsterseniz inceleme yazıma göz atabilirsiniz.


Evet FPS oyunlarını tercih ediyorum özellikle de şu anki sistemimle CS:GO favorim ondan dolayı zaten 240 Hz tercih ediyorum da dediğim gibi model yılı beni cezbetmedi açıkçası. Sistemim de RTX 2070 var güncel bir ekran kartıyla eski bir monitör kullanmak istemiyorum anlıyorsunuzdur. Ama iyisi bu derseniz bugün yarın sipariş vereceğim.
 

Geri
Yukarı