240 Hz TN panel vs 280 Hz Fast IPS

Kuruzberk

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. 144Hz 1 ms TN monitörüm var ancak yükseltmek istiyorum. O Hertz'i kullanabilecek donanımın var mı diye sormanıza gerek yok. Çünkü oynadığım oyun rahatlıkla veriyor. Oyunum FPS oyunu ve input lag çok önemli. Okuduğuma göre IPS panellerin input lag değeri yüksek oluyormuş. Gözle fark edilmese bile ben o hissiyat farkını anlarım ama baktığım monitör Fast IPS diye geçiyor.(https://www.hepsiburada.com/asus-vg...wt_gl=cpc.6802.shop.elk.it-ssc&isFashion=true ) başlıkta gördüğünüz gibi sizce hangisini tercih etmeliyim en düşük input lag için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba. 144Hz 1 ms TN monitörüm var ancak yükseltmek istiyorum. O Hertz'i kullanabilecek donanımın var mı diye sormanıza gerek yok. Çünkü oynadığım oyun rahatlıkla veriyor. Oyunum FPS oyunu ve input lag çok önemli. Okuduğuma göre IPS panellerin input lag değeri yüksek oluyormuş. Gözle fark edilmese bile ben o hissiyat farkını anlarım ama baktığım monitör Fast IPS diye geçiyor.(https://www.hepsiburada.com/asus-vg...wt_gl=cpc.6802.shop.elk.it-ssc&isFashion=true ) başlıkta gördüğünüz gibi sizce hangisini tercih etmeliyim en düşük input lag için.
Bende 240 IPS mevcut bir sorun yaşamadım. Attığınız monitörde gayet iyi bir model. Ayrıca artık bu devirde TN alınmamalı ya VA ya IPS alın.

Okuduğunuz kaynak ne diyorsa umursamayın. Panele göre input lag yorumu yapandan bir şey beklemeyin zaten.
TN:
Screenshot_2021-08-12_202904.jpg

IPS:
Screenshot_2021-08-18_195448.jpg

Monitör olaram atılan monitör alınmaz. Dell AW2521HF daha iyi olur.

Linkte belirttiğiniz monitör IPS panel parlaklığı ve renkleri çok iyi. 280Hz ve Fast IPS yani TN panel hızında IPS monitör ve çok sağlam bir ekran.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı