2500-3000 TL ye Tasarım Bilgisayarı Donanım Gereksinimi

  • Konuyu başlatan ahmt
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 2B

ahmt

Hectopat
Katılım
28 Ocak 2015
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, Solidworks, Catia, Autocad gibi cad programları ve LantekExprt Cam programlarını kullanıyorum. Genelde 2 cad programı aynı anda kullanıyorum. 3 boyutlu programlarda çok parçalı tasarımların montajını yaparken kasılmadan ihtiyaçlarımı karşılayabilecek. Belgelerimi ve çizimlerimi rahatlıkla saklayabileceğim. Bunların yanında ofis ve internette olan işlerimide yürütmek istediğim evet bu bir mühendis için yeterli denecek bir bilgisayar toplamak istiyorum. Bu konuda yardımlarınızı rica ederim.
 
Bu kadar karamsarlık iyi değil ama, bir yol bulunur illaki fiyat ve iyi performansta optimum bileşenler bulunabilir diye düşünüyorum. 3500 liraya kadar da güzel toplanabilecek bilgisayarlar olabilir diye düşünüyorum yine de teşekkürler.
 
Benim burada en çok merak ettiğim şey, bu programlar için ne tür ekran kartı gerektiği.

Bir kaç forumda dolaştım da Catia ve Solidwork programları için quadro ekran kartları öneriliyor. "Ama 10-15 parçalık montaj dosyaları ve çok karmaşık olmayan yüzeylerle iş yapacaksan Nvdia'nın orta halli bir ekran kartını kullanmanı tavsiye ederim" diye bir öneri de var. "Orta halli" 'den kasıt
GTX 750 ve üzeri modeller senin işini görecektir.

Ama benim düşüncem eğer oyun oynanmayacaksa quadro bakmamız iyi olur, programlarının sitesinde de hep "quadro" tavsiye edilmiş. İlk önce bu "Ekran kartı" seçeneğini tam oturtursak geriye kalan bileşenler daha kolay hallolabilir.
 
oyun oynamam bu nedenle quadro ekran kartı tavsiyelerini bende aldım fakat hangi model seçilecek hangi özelliklerine dikkat edilecek pek bilmiyorum. Tek istediğim ikinci bir monitör girişinin bulunması ileride bir monitör kullanma ihtimali için
 
Quadro ekran kartlarından çok iyi anlamasam da piyasada bu bütçeye uygun k600 (500-600 TL) ve k2000 (1100-1300 TL) modellerini gördüm. "Şuradan alabilirsiniz" diyebileceğim bir mağaza yok malesef, fiyatını en uygun bulabildiğiniz yerden temin edebilirsiniz. Anlayan başka arkadaşlar varsa umarım bu konuda yardımcı olur.

Bu arada fiyata monitör-klayve-mouse dahil miydi :)

Diğer bileşenlere gelince; yukarıda yazdığınız programlar, SLI, yani çift ekran kartını destekliyorsa;

  • Anaklartınızı SLI özelliği olan (300-450 TL) arası herhangi bir anakart önerebilirim. Sonradan alacağınız aynı model bir quadro ekran kartıyla performansınızı artırabilirsiniz. (render sürelerini yarıya indirdiğini duymuştum) Tabi ileriye dönük nasıl bişey düşündüğünüze bağlı

  • İşlemci olarak da eğer sırf bu programlar kullanılacaksa ekran kartına yüklenileceğini varsayarak 1.000 TL lik öyle çok güçlü işlemciler yerine
*AMD FX X8 8350 Soket AM3+ 4GHz (520-530TL) ya da,
*AMD FX X8 8320 Soket AM3+ 3.5GHz (420-430TL) modellerini önerebilirim. Anakartımızı da AMD soket olanından bakarız. Bu modeller 400-550 TL arası 8 çekirdekli en çok tercih edilen ve tavsiye edilen modeller.

Bir arkadaşıma AMD 8320 'den aldık, o da ekran kartına yüklendiği için bu işlemciyle her türlü işini sorun çıkarmadan görebiliyor.

*8 adet (maksimum) fan takma yeri var. Üst kısım da sıvı soğutucu takmaya uygun.
*80 PLUS özelliği güç tasarrufu için önemli.
*Büyük boyutlu ekran kartları için yeterli alanı var.

Tahminimce soğutma sıkıntısı olmaz. Bende 546 TL lik şöyle bir kasa var www.vatanbilgisayar.com: Cooler Master Haf 912 Advance Gx 80Plus 750W Midt Atx Pencereli Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar . Ama ekran kartı için bu bütçelerden olabildiğince düşmeye çalışıyorum :)

  • RAM konusunda her şey size kalmış. Markalar hakkında pek bir bilgim yok. 8 GB veya 16 GB bakabilirsiniz.

  • SSD'ye ihtiyaç yok sanırım. Ama alacak olursanız Samsung 840 EVO öneririm.
 
@Os_man İşlemciye kesinlikle katılmıyorum 3500TL bütçeyle i7 alınabilir çok daha rahat edersiniz. @ahmt Quadro kartlar hakkında benimde pek bilgim yok fakat Ekran kartı haricinde bir sistem toplayabilirim senin için.
 
Durum biraz da "monitör,klavye-mouse dahil mi, değil mi?" sorusunun yanıtına bağlı. Eğer dahilse 900-1000 TL ye alacağımız bir i7 işlemciden bize 2.500 TL kalacak. "monitör,klavye-mouse" için 500 TL ayrılsa 2.000 TL kalacak.

2.000 TL' ye de
*1.200 TL quadro ekran kartı,
*300 Tl RAM
*300-350 TL kasa
*250-350 Tl anakart
*150-200 TL harddisk

biraz zorluyor, o yüzden dedim. Aslında oluyor galiba :D yukardakileri topladım 2100 TL etti :)
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı