2500 TL i5 6400 MİNİ-İTX Sistem

alipasa.mentese

Megapat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar / DVD Satış
İyi günler arkadaşlar. Uzun zamandır aklımda mini itx bir bilgisayar fikri vardı. 2500TL ile bu işe kalkıştım. Paramı hazırladım ve en yakın zamanda siparişimi vermeyi planlıyorum. Amacım bilgisayarımı gerektiğinde televizyona bağlayıp kocaman televizyonumuzun hakkını vermek. Gerektiğinde iş yerine götürüp can sıkıntımı gidermek. Gerektiğinde kendimi odama kapatıp saatlerce Counter Strike oynamak. Bazen de sırf kasayı alıp arkadaşımla beraber küçük bir Lan Partisi yapmak. Ayrıca Windows işletim sisteminin yanı sıra Mac OS X işletim sistemini de kurup bu konuda da tecrübe edinmek istiyorum. Hatta sırf bu yüzden sisteme 2 adet SSD ekledim. Sistemi uzun bir süredeğiştirmeyi ya da yükseltmeyi düşünmüyorum. İhtiyaçlarıma göre parça seçmeye çalıştım. Sizin de fikirlerinizi ve öğrenmek istiyorum.

alınacak.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Malesef o kart kasaya sığmıyor. Bu sistemi alabilirsiniz. Çok güzel oturacaktır kasaya.

Eki Görüntüle 155346
Teşekkürler. Fakat 2 Adet SSD'ye ihtiyacım var. Ekran kartı olarak 950 bile fazla bana. İşlemci olarak daha uzun ömürlü olsun istiyorum.

Malesef o kart kasaya sığmıyor. Bu sistemi alabilirsiniz. Çok güzel oturacaktır kasaya.

Eki Görüntüle 155346
Kartın kasaya sığma konusuna gelirsek, ön kapakta küçük bir kesik açılınca tam oturuyor.

Bakım, onarım, montaj işinden anlamıyorsan küçük ebatlardaki ITX sistem bir süre sonra sıkıntı çıkarabilir. Bu uyarıyı yaptıktan sonra kasayı üstteki arkadaşın önerdiği kasayla değiştirip alman daha iyi olur.
Kasa olarak aslında elimdeki ürünün daha taşınabilir olduğunu düşünüyorum. Bakım, onarım, montaj işlerinde de gayet iyiyimdir.

İyi günler arkadaşlar. Uzun zamandır aklımda mini itx bir bilgisayar fikri vardı. 2500TL ile bu işe kalkıştım. Paramı hazırladım ve en yakın zamanda siparişimi vermeyi planlıyorum. Amacım bilgisayarımı gerektiğinde televizyona bağlayıp kocaman televizyonumuzun hakkını vermek. Gerektiğinde iş yerine götürüp can sıkıntımı gidermek. Gerektiğinde kendimi odama kapatıp saatlerce Counter Strike oynamak. Bazen de sırf kasayı alıp arkadaşımla beraber küçük bir Lan Partisi yapmak. Ayrıca Windows işletim sisteminin yanı sıra Mac OS X işletim sistemini de kurup bu konuda da tecrübe edinmek istiyorum. Hatta sırf bu yüzden sisteme 2 adet SSD ekledim. Sistemi uzun bir süredeğiştirmeyi ya da yükseltmeyi düşünmüyorum. İhtiyaçlarıma göre parça seçmeye çalıştım. Sizin de fikirlerinizi ve öğrenmek istiyorum.

Eki Görüntüle 155343
Sistemdeki Ekran kartı yerine bunu alırsan çok iyi olur.
ASUS GTX950-OC-2GD5, GTX 950, 2GB, GDDR5, 128 Bit, Ekran Kartı

Eğer alabilirsen bu sistem tavsiyemdir sana. Biraz bütçeyi aştık, eğer sorun olursa bunlardan biri ile değiştirebilirsin sistemde ki ekran kartını hangisini alacağını sen belirlesin.
Asus R9380-DC2OC-2GD5 Strix 2GB 256Bit DDR5 2DVI HDMI DP Ekran Kartı ATI
MSI GTX 960 GAMING 2G 128BİT DDR5 Nvidia
Eki Görüntüle 155685
İki tane işletim sistemi kuracağım için 2 tane farklı SSD kullanacağım. Ekran kartı konusunda oyun konusunda GTX 950 bile bana fazla diyebilirim. Kasa olarak çok daha küçük daha taşınabilir olana ihtiyacım var.

Mini itx toplayacaksan en önemli şey kasa bence. Corsair Graphite 380t tavsiye ederim. Biraz pahalı ama alternatifi olmayan bir kasa. Üzerine soğutucunun iyi olması küçük kasada ısı probleminin önüne geçer ve sessizliği sağlar. Noctua nh D9L tavsiye ederim CPU soğutucu olarakta. Bu soğutucu 110 mm yüksekliğinde Graphite 380t ile uyumlu. Onun dışında alacağın kasanın destekleyip desteklemediğini maksimum yüksekliği öğrenip bakabilirsin. Mini itx sistemin hakkını vermek istersende Silverstone Sugo sg05 alabilirsin. :D Bu kasa en küçük Mini itx kasalardandır. İçerisinde 450W 80+ Bronze sertifikalı SFX güç kaynağı bulunan modeli vardır. SFX güç kaynağı normal güç kaynağına göre neredeyse yarısı kadar olan küçük güç kaynaklarına verilen isimdir. Eğer Sugo sg05 seçersen işlemci soğutucu olarakta noctua nh-L9i seçmek zorundasın. Çünkü kasaya sığan ve Ram ile problem çıkarmayan en iyi hava soğutma budur.
Sugo sg05 seçersen aşağıdaki kartı alman gerekir. Mini itx için iyi bir araştıma yaptım ve şuan toplama aşamasındayım yardımcı olmak isterim. :) Asus Nvidia GeForce GTX 950 Mini 2GB 128Bit GDDR5 (DX12) Fiyatı
Ben Corsair Graphite 380t tercih ettim. Bunun sebebide içerisine GTX 980 ti koyacak olmam. Ama sen diyorsun ki GTX 950 bile fazla o zaman Sugo sg05 senin için biçilmiş kaftan. Neden dersen Mini itx sistemlerdeki en çok sıkıntı çıkaran şey güç kaynağıdır normal bir güç kaynağını alıp mini itx kasaya sığdırmak büyük problem. Hem kablosu uzun, hem neredeyse diğer parçalar kadar yer tutuyor. Ama Sg05 içerisinde kablo uzunlukları uygun ve küçük SFX bir güç kaynağı var. GTX 950 için 450W de yeterli daha ne olsun. :D

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı